АКТУЕЛНО

Стојановић: Генерал Младић врло слаб, сутра размотрити питање лијечења у Русији


Члан тима одбране генерала Ратка Младића Миодраг Стојановић рекао је Срни да очекује да на статусној конференцији поново буде размотрен захтјев Младића за адекватно лијечење у притворској јединици и омогућавање његових даљих претрага и лијечења у Србији, односно Русији.

Стојановић каже да је то редовна статусна конференција која је заказана за сутра на којој очекује да буде утврђено стање предмета, као и да буде испоштован рок за изјављивање жалбе.

– Нама је предвиђено, послије продужења рока, да до 4. августа предамо жалбу и ми смо се припремили да испоштујемо наведени рок – рекао је Стојановић и додао да су то очекивања у вези са овом статусном конференцијом.

Стојановић је подсјетио да је прије двије недјеље био код генерала Младића у посјети, те да је стање непромијењено.

– Не могу износити детаље у вези са његовим здравственим стањем, али оно што ће сви видјети на статусној конференцији јесте да је он још више смршао, те да је врло слаб – нагласио је Стојановић.

Пред Међународним механизмом за кривичне судове сутра ће бити одржана статусна конференција у поступку против генерала Ратка Младића.

Статусна конференција заказан је за 15 часова пред судијом Теодором Мероном.

Генерал Ратко Младић налази се у притвору у Хагу од 2011. године, а првостепеном пресудом осуђен је на доживотну казну затвора.

ИЗВОР: СРНА/РТРС

9.7.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

 

1 reply »

  1. Taj satrapski i inkvizitorski i fasisticki sud pod uticajem tog istog Teodora Merona je veoma lako izmenio presude za teske ratne zlocine i najvece etnicko ciscenje u Evropi posle drugog dvetskog rata Hrvatima Anti Gotovini i njegovim potcinjenim u zalbenom postupku pod uticajem Amerikanaca. S druge strane, gotovo je sigurno da na Kosovu i Metohiji nista nece biti od sudjenja Siptarima za ratne zlocine OVK na podrucju KIM. pogotovo ako se „briselski sporazumi“ zavrse onako kako zele USA i EU i puzajuce priznanje ove od strane NATO-a stvorene drzave na podrucju teritorije Srbije. Nije bilo nikakve sanse da Tudjman odgovara po komandnoj odgovornosti, a nece po istom principu ni na KIM biti sudjeni ni Taci ni Haradinaj za „zutu kucu’. Niko ni ne pominje tezak ratni slocin bivseg francuskog „mengelea“ rukovodioca „lekara bez granica“ Bernara Kusnera. Srbija ce sve to oprostiti zarad ulaska u EU koja ce se uskoro raspasti.

    Свиђа ми се