АКТУЕЛНО

ДРУГО ЗАСЕДАЊЕ КОМИСИЈЕ ЗА НЕСТАЛЕ БЕБЕ: Родитељи захтевају право „златног гласа“


КОМИСИЈА за решавање случајева несталих беба, састављена од представника министарстава и удружења родитеља, састала се у понедељак други пут, у покушају да установи принципе рада. После четири сата расправе, по речима Радише Павловића, председника Удружења „За истину и правду о бебама“ и члана Комисије, договори су запели око захтева Удружења да Павловић има „златан глас“, односно право вета. Остало је да ово питање „пресече“ Влада, односно Генерални секретаријат.

Фото Н.Фифић

– Тражили смо да ја, у име родитеља деце за коју сумњамо да су мистериозно нестала из породилишта, имам „златни глас“. Циљ нам је да родитељи не буду прегласани, будући да представника надлежних министарстава има више – каже Павловић, и додаје да се нада да ће ово питање позитивно решити Генерални секретаријат Владе.

Влада ће „пресећи“ и то да ли ће чланови комисије имати идентификационе карте у случајевима када истражују на терену, што су такође тражили родитељи.

После дуже расправе, договор је постигнут око тога да сваки члан Комисије има право да, било самостално или са државним органима, на терену прикупља чињенице не само о непоступању државних органа, већ и о свим битним стварима везаним за појединачне случајеве нестанка беба. О свом раду и предузетим мерама дужан је да обавести Комисију.

– Смета нам присуство у Комисији бившег начелника у Министарству рада, чији потпис стоји на акту потписаном са америчком агенцијом о усвајању и одвођењу наше деце у иностранство и очекујемо да ће се самоизузети – каже Павловић.

ИЗВОР: НОВОСТИ

***

ФБР додатак – Обраћање Радише Павловића после састанка на ФБ профилу

10.7.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. PS.Preporucujem svim buducim porodiljama da se potrude i da se porode u svojoj kuci.Nekada su se nase bake ili mame poradjale na njivama i kod kuce,sta im je falilo,nista.Zajebite porodilista,kod kuce je jedini spas.Svaki lokalni ginekolog ce rado pomoci,malo ga castiti i gotovo.I nase bake su imale “lokalne “ginekologe koje su,fala Bogu,cascavale,prasicima,jagnjicima ili jaricima.Nije to nista u poredjenju sa zivim detetom i zdravim.

    Свиђа ми се

  2. Ljudi kao vam nije jasno,osnovali su komisiju i ,kao,nesto ce bitno da rese,ma daj!Nista ta komisija nece resiti,bas nista.Opste je poznato da nasa vlast od ’45-6 trguje decom.Posle toga rata ostalo je puno sirocica.Kazu,smesteni su u sirotista na brigu i negu.Javnost se nije bavila time,kako je toj deci a ni koliko ih je ukupno.Tada je tadasnja vlast sa na celu J.Brozom sa tom decom radila sta je htela.Nikom racune polagala nije jer tu decu nije niko trazio.Deo te dece su ,one “naprednije“,uzinali i skolovali a usput “trenirali“za posebne namene drzavne.Uglavnom su ta deca bila “masine“za likvidacije.Ta deca postojala nisu.Ostatak su prodavali napolje,svima koji su dobro platili u kesu.Gde je taj novac isao niko ne zna a ni gde su ta deca prodata i kako su zavrsila,opet niko ne zna.interesantno je ovo,100% te dece su Srbska deca.

    Свиђа ми се