АКТУЕЛНО

Села око Куршумлије: Безбедност људи угрожена, жандарми отишли, Албанци дивљају


Група косовских Албанаца упала је на имање пољопривредног газдинства породице Лучић у куршумлијском селу Трпезе и украла два бика. То је затекао становник тог села Радош Лучић. Он је агенцији Бета рекао да се инцидент догодио у понедељак око 15 часова, а да су после крађе, Албанци отишли ка подујевском селу Кртица.

– На ливади у близини породичне куће налазило се десетак крава. Албанци су из шуме пратили моје кретање и искористили су прилику када сам оставио стоку саму на ливади – казао је Лучић додавши да су крадљивци неопажено ушли у село.

Председник савета месне заједнице Добри До Радован Јелић казао је да мештани села Трпезе страхују због инцидента и сматрају да је њихова безбедност угрожена.

– Албанци са Косова су пре неколико година упали у ово место и из ватреног оружја убили Душана Мићуновића, док је чувао стоку. Тада су украли неколико крава и стадо оваца – рекао је Јелић.

Он је навео да је после тог напада, у Трпезама била стационирана Жандармерија која је у међувремену повучена из села.

– Од тада су упади косовских Албанаца учестали. Поучени искуством одраније, имамо разлог да страхујемо. Мислим да је само срећа да се Лучић није нашао у близини, приликом одвођења бикова. Ми смо овде потпуно незаштићени и препуштени сами себи – рекао је Јелић.

Председник савета месне заједнице Добри До најавио је да ће мештани од општине Куршумлија и надлежних државних органа затражити да се у село Трпезе врати Жандармерија.

Секу шуму

Мештанин Трпеза Радош Башовић (56) рекао је да Албанци са Косова наоружани врше упаде по куршумлијским селима и шумама.
Наоружани и са стражама, секу шуму на нашој територији. Једном приликом су са око 200 метара удаљености пуцали на мене рафалном паљбом, док су секли моју шуму. Они никад не прелазе овамо без оружја -рекао је Башовић.

По речима мештана, косовски Албанци су пре десетак дана упали и у село Мердаре, у коме су из штале породице Милачић украли краву. Полиција се још увек није огласила поводом тих инцидената, а по незваничним информацијама, истрага је у току.

ИЗВОР: ВЕСТИ

——-

13.7.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. КАД БИ БОГ ДАО ДА СРБИЈА ИМА ПРАВУ СРБСКУ ВОЈСКУ И ЖАНДАРМЕРИЈУ ДА ИХ ДОЧЕКА ПО СРБСКИ БРАЋО ОРГАНИЗУЈТЕ СРБСКУ ДРЖАВНЈ СТРАЖУ ТО ПИШЕМ ВАЗДА ТАКО СЕ РАДИ КАД ВЕЋ СРБСКА ПОЛИЦИЈА ЧУВА режим ОНДА РОДЕ МОЈ У СРБИЈИ ОГРАНИЗЈ СРБСКУ ДРЖАВНУ СТРАЖУ ПО СВИМ СРБСКИМ МЕСТИМА ЈЕДИНО БОГ И СРБСКА СЛОБОГА МОЖЕ СПАСИТИ МОЈ СРБСКИ АРИЈЕВСКИ БЕЛИ РОД СССС

    Свиђа ми се