АКТУЕЛНО

ЦРНА ГОРА: Марковић – Кривично ће се одговарати за парастос Дражи Михајовићу


Председник Владе Црне Горе Душко Марковић рекао је да је „брука и блам“ свештенства Митрополије црногорско-приморске то што се Драгољубу Дражи Михаиловићу организовао парастос у цркви.


Марковић је током премијерског сата у парламенту поручио да ће држава наћи начин да одговори на такве поступке, али не тако што ће изводити полицајце и вадити пендреке, преноси РТЦГ.

Црногорски премијер се обратио посланицима Демократског фронта уз поруку да је изостала реакција тог савеза када је реч о парастосу „ратном злочинцу и сараднику окупатора“.

„Требало је да кажете да је СПЦ баш јуче организовала парастос ратном злочинцу и сараднику окупатора, и да је то неприхватљиво и да то вређа осећања оних који су вековима стварали ову државу, а посебно оне који су посвећени антифашистичким вредностима. Неко је покушао да нас натера да са пендрецима уђемо у црквене одаје и спречимо тај сраман чин“, рекао је Марковић.


Поручио је и да то никада неће урадити, јер је то црквена имовина: „Нећемо изводити полицајце и вадити пендреке“, поручио је црногорски премијер.


„Али је блам и брука свештенства Митрополије да се ратном злочинцу у том простору организује парастос. И држава ће наћи начин да одговори на то. Не да изводи полицајце и вади пендреке, него да мења законе, па ће неко кривично одговарати за та дела“, навео је Марковић.

Претходно је посланика ДФ-а Андрију Мандића интересовало да ли су надлежни органи предузели нешто против „острашћених припадника других конфесија који су се окупили да физички спрече православног митрополита да служи литургију на темељима Храма Светог Јована Крститеља у Свачу“.
 
Марковић му је одговорио да је „Влада посвећена да кроз институције система штити темељне вредности грађанског друштва“. Рекао је да је у конкретном случају Управа полиције поступила у складу са законом кад није дозволила окупљање под окриљем Митрополије црногорско-приморске.
 
„Пријава коју је Црквена општина Улцињ поднела била је неблаговремена и неуредна сходно Закону о јавним окупљањима. Реч је о објекту који има третман културног добра, а циљеви окупљања нису били адекватни значају културног добра“, навео је Марковић.
ИЗВОР: ВОСТОК
————
19.7.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

4 replies »

 1. Да није жалосно, било би смешно. Мило&Душко&Цо. оптужују Генерала Михаиловића за „сарадњу са окупатором“.

  Најисткнутији сарадници на окупацији и велеиздаји, узгред напоменуто ради искључиве заштите својих личних и групних криминалних радњи, оптужују борце за слободу и сувереност за „сардњу са окупатором“.

  Свиђа ми се

 2. ЦЕЛА СРБСКА ЦРНА ГОРА ЈЕ СРБИЈА ОНДА КАД ЈЕ ТАКО ШТО СТЕ ОТЕЛИ БРДА ПРИМОРЈЕ ? НАЈБОЉЕ ДА СЕ БРДЂАНИ ОДВОЈЕ А ВИ дукљањи НИЈЕСТЕ ПОЖЕЉЊИ ИМАТЕ ВИ СВОЈУ НЕБРАЋУ КО ЈЕ БРЕ ТЗВ РАТНИ ЗЛОЧИНАЦ ? НЕК ТИ ТАКО БОГ СУДИ И СВЕТИ ПЕТАР ЦЕТИЊСКИ СССС

  Свиђа ми се

 3. Управо је тај „ратни злочинац и сарадник окупатора“, спасао 500 америчких пилота и безбедно их пребацио на савезничку територију.

  ХУЉО И ОЛОШУ УСТАШКОКОМУНИСТИЧКИ – НАТО ШЉАМУ, ТАКО ВАС ТРАМП ТЕБЕ И ТВОГ МИЛА ТРЕТИРА КАКО ВАМ ДОЛИКУЈЕ И КАКО ЗАСЛУЖУЈУ ХУЉЕ И УЛИЧНИ ПСИ!

  Liked by 1 person