АКТУЕЛНО

Москва за решење косовског проблема у условима који одговарају Београду


Москва се одлучно залаже против вештачких рокова дијалога између Београда и Приштине и залаже се за решење косовског проблема искључиво у условима који су прихватљиви за Србију, изјавила је данас портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

фото: RFE/RL

„Одлучно се противимо вештачким роковима дијалога Београда и Приштине. Полазимо од тога да да је решење косовског проблема могуће искључиво у у условима који су прихватљиви за Србију“ казала је Захарова агенцији Бета.

Она је подсетила да се у складу са са Резолуцијом 1244 СБ УН дијалог између Београда и Приштине одвија уз посредништво ЕУ.

„Позиција Русије је да тај процес треба да се одвија уз поштовање међународног права , а да је камен темељац за решење косовског питања резолуција 1244, у складу са којом је Косово саставни део Србије“, навела је она.

По њеним речима, руско-српски односи имају карактер стратешког партнерства.

Захарова је подсетила да ситуација око Косова редовна тема разговора председника Русије и Србије Владимира Путина и Александра Вучића, као и министара спољних послова две земље Сергеја Лаврова и Ивице Дачића.

Захарова је тиме одговорила на питање какав је однос Москве према преговорима у Бриселу и каква ће реакција Русије бити ако споразум између Београда и Приштине буде постигнут без учешћа Русије и консултација са њом.

 

ИЗВОР: БЕТА

———-

20.7.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

 1. ХОЋЕМО ВОЈНИ САВЕЗ СА РУСИЈОМ И ТРИ ВОЈНЕ БАЗЕ НА:

  1. ВРШАЧКЕ ПЛАНИНЕ

  2. КОПАОНИК

  3. ПЕШТЕР

  ТАЧКА!

  Свиђа ми се

 2. МАРИЈА РУСКИ ЦАР НИКОЛАЈ РОМАНОВ ЈЕ ПОМОГА НАС СРБЕ НИЈЕСМО МИ ЗА НИКАКВО ДЕЉЕЊЕ СВОЈЕ СВЕТЕ ЗЕМЉЕ УЗ БОЖЈУ И ЊЕГОВИХ АНДЂЕЛА СРБИЈА ЋЕ ОСЛОБОДИТИ СВЕ ОКУПИРАНЕ СРБСКЕ ТЕМЉЕ ОД КНИНСКОГ КОСОВА ДО МЕТОХИЈЕ И КОСОВА ДОЛЕ НА ЈУГУ ЊЕТ БЕОГРАДУ БОГ И СРБСКИ ЧЕТНИЦИ СА НАМА БОГ ЊЕТ БЕОГРАДУ И партизанима НИКАДА ДА чифути И усташе балије шиптари ДЕЛЕ СРБСКУ ЗЕМЉУ СССС

  Свиђа ми се