АКТУЕЛНО

VICE: Уклети швајцарци (документарни филм)


Кредити индексирани у швајцарским францима су у Србији постали синоним за личну агонију. Помињу се у као ’додатне околности’ у вези са самоубиствима обичних људи или са прераном смрћу познатих личности. Неки корисници постају очајни, док друге ситуација упућује на активизам.

Али они се осећају као да су им сви окренули леђа, од најближих особа до државних институција. VICE Србија је ушао у породице корисника кредита индексираних у швајцарским францима док покушавају да анимирају довољну масу за своје протесте. Кроз њихове испреплетане животне приче сазнајемо какав се механизам крије иза ових кредита и како се ова ситуација прелива у сваку пору њихове егзистенције.

ИЗВОР: Канал VICE/CHF Srbija

***

ПОВЕЗАНО:

*ПРОТЕСТ ЦХФ СРБИЈА – УЖИВО!

*ЦХФ СРБИЈА: ПРОТЕСТ 6.јунa у 12 часова испред Уставног суда у Београду – Саопштење и снимак конференције за медије

*Позив на протест свим медијима, организацијама и поштеним грађанима Републике Србије

*НАЈАВА: ЦХФ СРБИЈА – ПРОТЕСТ и ШТРАЈК ГЛАЂУ 06.06.2018.године у 12 часова испред Уставног суда до објаве правног става Врховног касационог суда по питању спорних кредита

*Трибина „Швајцарац балканска клопка“ у Новом Саду: Клијенти пишу тужбе, чека се и пресуда о НИШТАВОСТИ по угледу на решења у 14 земаља Европе

*НАЈАВА: НОВИ САД – РЕГИОНАЛНА ТРИБИНА “ШВАЈЦАРАЦ – БАНКАРСКА КЛОПКА“

*ПРОТЕСТ Удружења ЦХФ Србија: ЦХФ кредити су банкарска превара, у проблему 100.000 људи, судови да суде по закону (фото, видео)

*ПРОТЕСТ: У ИМЕ НАРОДА! СТОП НЕЗАКОНИТОМ ПОСЛОВАЊУ БАНАКА! (13.април у 12 часова испред зграде Владе Србије)

*Незаконитост и непоштеност уговора о стамбеним и хипотекарним кредитима индексираних у валути швајцарског франка (видео)

*Одржана регионална трибина „Швајцарац – банкарска клопка“ (видео)

*РЕЧЕНО И ПРЕЋУТАНО: Кредити у еврима, швајцарцима или динарима – Да ли је на помолу деиндексација свих кредита? (видео)

*ЦХФ СРБИЈА: Десет земаља Европе су већ решиле овај проблем, предали Захтев институцијама за хитан састанак (видео)

*Биљана Диковић: Кредити код страних банака или Како преживети сутра, или до сутра…

*Биљана Диковић: Зоран Тасић – СТРУЧНО И ЈАСНО О ПРОБЛЕМУ, САДАШЊЕМ СТАЊУ КРЕДИТА, КЛИЈЕНАТА И БАНАКА И ЈЕДИНОМ И МОГУЋЕМ РЕШЕЊУ

———–

20.7.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић