АКТУЕЛНО

KM Новине: Против Вучића и сарадника поднете кривичне пријаве због кршења Устава и издаје КиМ!


24. јул 2018. КМ Новине

Саша Мирковић, испред покрета „Цела Србија”, поднео је кривичну пријаву против највиших представника власти због „угрожавања безбедности и територијалног интегритета”!

Тачније, на основу чл. 53. Законика о кривичном поступку пријава је поднета против председника РС Александра Вучића, председнице Народне скупштине РС Маје Гојковић, председника Владе РС Ане Брнабић, потпредседника Владе РС Небојше Стефановића а у проширеној пријави ће се наћи и директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Предлог Вишем јавном тужилаштву за гоњење поменутих поднет је „зато што су са директним умишљајем у Београду, неколико претходних година, а посебно у 2018. години, као највиши представници државних органа, организовано у јавности износили следеће ставове: да Косово није део Србије, да Србија нема ни метар земље на Косову. Оваквим ставовима и изјавама доведена је у питање безбедност земље, јер ширењем оваквих ставова од стране највиших представника једне земље, нарушава се територијални интегритет, целовитост и сувереност исте. Сам председник Републике Србије, Александар Вучић, својим изјавама путем средстава јавног информисања на противуставан начин довео је нашу земљу у положај потчињености и покушава да отцепи њен део, у чему му помажу Маја Гојковић – председница Народне Скупштине Србије и Небојша Стефановић потпредседник Владе PC”, јер су тиме извршили кривично дела угрожавања независности, територијалне целине, повреде територијалног суверенитета као и кривична дела удруживање против уставне делатности, кривично дело припремање дела против уставног уређења и безбедности Србије и друга тешка дела против уставног уређења и безбедности Србије, наводи се у овој оптужници.

Подносилац ове оптужнице Саша Мирковић испред покрета „Цела Србија”, домаћој јавности је последњих месеци нарочито познат као један од продуцената документарног серијала „Рикошет – ко је убио Оливера”. Екипа ових новинара, током истраживања за потребе серијала, дошла је до ексклузивних сазнања према којима су у ово убиство умешани како неки од људи из најближег окружења Оливера Ивановића, тако и људи из окружења Александра Вучића а да је он сам био упознат са оним што се припремало а није учинио ништа да то спречи. Вучић је дуго времена избегавао било какав сусрет или да одговори на питања екипе „Рикошета”, али су му они званичном процедуром, питања ипак доставили.

Извор: КМ Новине

1 reply »