АКТУЕЛНО

Шта ће све Србија морати да прода због договора са ММФ-ом?


Споразумом са Међународним монетарним фондом (ММФ) Србија је тој финансијској институцији обећала бројне тендере, попут тендера за ПКБ, „Петрохемију“, МСК и за Комерцијалну банку, а обавезала се и на могуће поскупљење струје и затварање два рудника у „Ресавици“, пише лист Политика у издању за среду 25. јул.

ММФ је одобрио Србији нов аранжман, који је назван „чуваркућа“, а у току његовог трајања од 30 месеци, Србија се обавезала на низ конкретних циљева, који су временски орочени.

Тако се Србија обавезала на приватизацију ПКБ-а, а крајњи рок за расписивање тендера за ту компанију је јул ове године.

У овом документу даље се наводи да ће до краја августа, у сарадњи са Светском банком, бити извршена и анализа о могућем поскупљењу струје, а када је реч о Електропривреди Србије очекује се да ће та компанија променити статус у акционарско друштво до 2020. године.

Од Министарства привреде очекује се да у септембру распише тендер за МСК и Петрохемију, а држава ће до краја године морати да почне са затварањем два нерентабилна рудника у „Ресавици“.

Аранжаном је предвиђено да се до краја фебруара 2019. године донесе одлука о приватизацији Комерцијалне банке, а тендер за приватизацију биће расписан у јуну 2019.

 

ИЗВОР: Н1

————–

25.7.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

3 replies »

  1. Све ће да се преда ММФу да би платили камату за финансијске аранжмане.
    Главни дуг се само повећава.
    Могу нас спасити само продаја 7 милиона органа које нам за живота повади Вучић и злочиначка клика.

    Свиђа ми се