АКТУЕЛНО

Проф. др Милан Брдар о новом тоталитаризму: Донирање органа – креће ли да нас „гута мрак“?


Гост емисије „Политикон“ аутора и водитеља Данила Тврдишића на телевизији „Хелм Каст“био је проф. др Милан Брдар. У овом несвакидашњем интервјуу дочекали смо да један врхунски интелектуалац потпуно скине рукавице и онако, народски речено из душе, без длаке на језику отвори најбитније, а цензурисане теме нашег времена.

У емисији се Милан Брдар дотакао писма познатог националног делатника др. Мише Ђурковића од пре неколико дана у коме је Ђурковић писао о случају прогона професора универзитета Бранислава Филиповића и Бранислава Ристивојевића који су осуђени због свог научног рада и јавно изнесеног става о ЛГБТ популацији.

Професор Брдар одговара на питање колико смо близу тренутка да поново почне да нас „гута мрак“ због свог јавно изнесеног става и да ли је Србија на путу озбиљног тоталитаризма.

У емисији је отворена и цензурисана тема  закона о донирању органа по клаузули „претпостављене сагласности“ о чему се ових дана води скупштинска расправа. Брдар одговара без длаке на језику и упозорава какве несагледиве последице и злоупотребе су могуће кад овај закон ступи на снагу.

Он између осталог каже:
“Не само да је то будалаштина, него је то такође симптом тоталитаризма типичан за земље колоније. Ми смо у позицији експлоатисаног робља што се тиче радне снаге по Карлу Марксу. 
Ово са донирањем органа је степен даље. Ово значи да ћу да те експлоатишем до кости. Узећу ти органе, једноставно сам донео закон по коме ја то могу у случају да ти закон не знаш и да се не изјасниш. 
Нека криминална група, јер то је криминал, ће да тргује органима у име ове државе и да узима тај крвави новац што је до недавно било незамисливо. Овде је било до недавно приче да је неопходна сагласност појединца да би се органи узели. Доказ да смо ми бедна колонија запада, пре свега америчка колонија, је што су тај став успели да нам промене“.

Ову заиста изузетну емисију у којој се говорило и о опасностима која Србији прети приливом миграната са Бликог истока, о пропасти српске интелигенције и САНУ можете погледати на следећем линку.

ИЗВОР: HelmCast, Србин.инфо

***

ПОВЕЗАНО:

*Миша Ђурковић: Осећај бесмисла

*Скупштина Србије: Усвојен Закон о пресађивању органа по коме смо сви потенцијални донори

——–

26.7.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. Zuta kuca Srbija.
    Al ce beogradski komunisti da se obogate na telesnim organima srbadije baby, vise od kosovskih albanaca!
    Pocinje velika partizanska zetva srpskih organa za veliko svetsko trziste, sve zakonito baby!
    Partija i dalje ubija u i dalje gulagu srbija!

    Свиђа ми се