АКТУЕЛНО

Биљана Ђоровић: 66.састанак Клуба Билдерберг


Приватни клуб Билдерберг, који једном годишње окупља преко сто најмоћнијих људи на планети укључујући председнике, премијере, банкарске и корпоративне магнате, генерале, припаднике обавештајних служби, представнике медија и академије, састао се ове године од 7- 10 јуна у Торину (Италија).

Зграда Лињото у улици Ница у Торину у којој је одржан 66.састанак Клуба Билдерберг

Званична листа ове године садржи имена 131 учесника, премда, као што је добро документовано, постоји и тајна листа учесника које су протеклих година истраживачи рада групе Билдерберг разоткривали на лицу места, што је ове године било онемогућено присуством јаких полицијских снага и служби обезбеђења.

Званична агенда шездесет шестог састанка групе Билдерберг на прво место ставила је популизам у Европи а следе: изазови неједнакости, будућност на делу, вештачка интелигенција, лидерство САД, слободна трговина, Русија, квантум компјутери, Саудијска Арабија и Иран, рад на успостављању „пост- истинитог“ света и „текући догађаји“. То значи: даљи пораст популизма у Европи након избора популистичке анти миграционе, евроскептичне коалиције у Италији и даља реализација плански вођене геополитичке стратешке прекомпозиције планете и имплементације Агенде 21 и Агенде 2030, увођење потпуне научно-технолошке контроле популације (квантум компјутери и 5Г технологија), замена људског рада – радом вештачке интелигенције и у складу са тим – импостирање идеолошке матрице која ће медијским просценијумом широм планете бесомучно тамбурати да је човек застарео, превазиђен, и да не може да издржи конкуренцију технологије, као што изазове технологије није могао да својевремено издржи коњ, што је паралела која се редовно пласира на биотехнолошком научним конференцијама које се учестало одржавају на Западу. Технолошки произведена реалност ће по плановима глобалиста у потпуности заменити праву реалност, а како ће то изгледати можемо да наслутимо по Светском првенству у фудбалу које се одиграва у знаку примене нових метода слуђивања популације ординарним нелогичностима и глупостима у чијој режији и пласирању здружено учествује светска „елита“. Доба у које глобалости уводе човечанство је доба пост-истине а реалност која се технолошки генерише назива се проширена реалност.

66.Билдерберг као преседан

Овогодишњи састанак групе Билдерберг, јединствен је у историји његовог окупљања по два основа. Први је преклапање његовог одржавања са одржавањем неколико састанака на највишем нивоу: састанком групе Г7 која је окупила лидере Канаде, Француске, Немачке, Италије, Јапана, Уједињеног краљевства и САД, којем су присуствовали и председник Европске комисије Жан Клод Јункер и Европског савета – Доналд Таск. Билдерберг се поклопио и са састанком министара одбране НАТО, одржаном у седишту НАТО-а у Бриселу 7. и 8. јуна у чијем је била Русија. Председавајући овог састанка био је генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг, који се такође налази и на листи учесника Билдерберга.

Пјетро Паролин, кардинал и државни секретар Ватикана

Друга специфичност овогодишњег Билдерберга је у томе што је састанку по  први пут у историји присуствовао представник Ватикана: Пјетро Паролин (Pietro Parolin), кардинал и државни секретар Ватикана. Паролин је прошле године учествовао и на Светском економском форуму у Давосу, где је одржао говор у којем је навео циљеве ватиканске дипломатије. Присуство Пјетра Паролина неки истраживачи виде као знак да ће он заменити садашњег Папу Франсиса, будући да је присуство многобројних политичара Билдербергу најављивало њихову будућу позицију шефа државе. „Кардинал је један од најмоћнијих званичника Курије, и истраживачи Ватикана сматрају да је позициониран за наследника Франсиса“, извештава LifeSiteNews.

Друга линија тумачења овог преседана, види долазак државног секретара Ватикана као директан показатељ стављања Ватикана на чело мондијалиста: олигархијске банкарско-финансијске елите која тајно уводи Нови светски поредак са циљем свођења популације на 500 милиона људи.  „Морамо да широм отворимо очи и добро разумемо манипулативне игре које иза затворених врата играју играју злокобни Клуб Билдерберг и Ватикан, који је коначно отворено присуствовао овом догађају“, пише Лео Загами, један од најбољих познавалаца ватиканске јавне и тајне историје као и актуелних дешавања унутар ове организације.

Папа Франциско је својим досадашњим многобројним изјавама већ веома добро показао интринсичну везу ватиканске политике под његовим вођством са агендом атлантистичког новог светског поретка: критиковао је Брегзит, упоредио Доналда Трампа са Хитлером и упозоравао на пораст популизма у Европи, непрекидно се залажући за пријем миграната из предоминантно муслиманских земаља. Сами католици су изразили забринутост због његових либералних погледа на абортус и запањеност пред изјавама у којима је упоредио ИСИС са Исусом Христом. Неверица и запањеност, резултирали су закључаком да је папа Франциско лојалан, не цркви, већ глобалној финансијско-корпоративно-политичкој елити. Паролин је такође узрок забринутости католика. „Паролин је тврдио да учење папе Франциска о Amoris Laetitia представља ‘промену парадигме’ за Цркву. Кинески кардинал Зен га је критиковао због ватиканског ‘суицидног споразума’ са Кином. Паролин је био ангажован заједно са Ватиканом у унајмљивању про-геј адвокатске канцеларије која је покушала да затвори католички сајт који је критиковао папу Франциска“, пише Дороти МекЛин (Dorothy McLean).

Званична листа учесника овогодишњег Билдерберга

Званична листа учесника подразумева сталне чалнове Кулба међу којима централну позицију заузима холандски краљ Вилхелм Александар, унук принца Бернарда, оснивача групе Билдерберг и син краљице Беатрис која је била учесник састанака током низа година. Вилхелму није сметало да присуствује састанку клуба Билдерберг управо у време када се Инес Зорегијете, најмлађа од “холандких краљевских сестара“ (33), „обесила“ у свом стану у Буенос Аиресу у среду увече 7. јуна (датум почетка састанка Клуба Билдерберг). Разуме се, ту је и неизоставни стални члан Клуба Билдерберг, Хенри Кисинџер, преостали живи члан тројке: Дејвид Рокфелер, Бжежински, Кисинџер.

Хенри Кисинџер

Међу владиним звачичницима који су присуствовали овогодишњем састанку групе Билдерберг су Мехмед Шимшек, заменик турског премијера; Јуриј Ратас (Jüri Ratas), премијер Естоније; Ана Брнабић, премијер Србије; Чарлс Мајкл (Charles Michel), премије Белгије; Марк Рут (Mark Rutte), премијер Холандије, као и Бернар Казнев (Bernard Cazeneuve), бивши премијер Француске. На листи владиних званичника су и Урслула фон дер Лајен (Ursula Leyen) федерални министар одбране Немачке, Еми Бернар (Emié Bernard), генерални директор француског Министарства оружаних снага и Волфганг Ишингер, председавајући безбедносне конференције у Минхену.

Радослав Шикорски (Radosław Sikorski), министар спољних послова Пољске, присуствовао је састанку клуба Билдерберг заједно са својом супругом Ен Епелбаум (Anne Applebaum), специјализованом за контролу умова популације новог светског поретка, која далеко надмашује увелико застарела пропагандна средства и моделе минулог доба. Епелбаум је предводила тинк-тенк организације за промене режима и директорка је Транзиционог форума Легатум института (Legatum Institute), који се, како пише на њиховом званичном вебсајту, у одељку под насловом „изнад пропаганде“: бави „испитивањем изазова и могућностима промена режима“ и специјализован је за „примену нове скале медијских манипулација, психолошког рата и дезинформација“ у технолошки генерисаној информационој ери. Ова колумнисткиња Вашингтон Поста и многобројних других утицајних медија у САД и Британији, и добитница Пулицерове награде, прославила се својим текстовима о руском Гулагу и осталим анализама са негативним конотацијама о Русији.

Нови дивни рат

Припрема за „нови дивни рат“ одвија се у склопу орвелијанске матрице непрекидног рата и у складу са ционистичким Јинон планом о стварању Великог Израела. Састанак Клуба Билдерберг, у том смислу, уприличао је присуство великог броја представника обавештајних структура: Џон Сојерс (John Sawers) из Британије, бивши шеф МИ6; бивши директор ЦИА, Дејвид Петраус, који преко своје ККР инвестиционг фонда контролише преко 67 процената медија у Србији; а присуствовао је и бивши директор француске верзије ЦИА. Овакав избор учесника састанака клуба Билдерберг, групе Г7 и састанак министара одбране НАТО-а, одржаних у исто време, показују да се ради о великој вероватноћи увлачења Ирана у зону отвореног ратног дејства глобалиста. Посебна тема овогодишњег Билдерберга према званичној агенди је Русија, док су Саудијска Арабија и Иран представљени заједно као једна од тема.

И Доналд Трамп, кога алтернативни медији сврставају у табор супротстављен атлантистима, изабрао је Џона Болтона за свог саветника за националну сигурност, што је у Спутњику (Sputnik International, 23.03.2018) пропраћено  колумном Џона Вајта (John Wight) објављеном под насловом „Повратак Џона Болтона: Неоконзервативци су преузели лудницу“.  Три године раније, 26. марта 2015. Џон Болтон је у Њујорк Тајмсу кратко сумирао своје мишљење о акцији коју треба спровести према Ирану: „Да би се зауставиле иранске бомбе, бомбардујмо Иран“. Болтон се залагао за унилатерални  превентивни удар: „САД могу извести темељан удар на Иран, али Израел сам може урадити оно што је неопходно. Оваква акција мора бити комбинована са жестоком америчком подршком иранској опозицији, усмереној ка промени режима у Техерану“. Израелско – ирански сукоб у сенци сиријског рата, нагло је ескалирао 29. априла, када су два масовна ракетна напада – за која се претпоставља да су израелска – погодила војну базу 47. бригаде сиријске арапске војске и складишта оружја у близини Хаме, као и војни аеродром Најраб у Алепу. Циљ је био усмерен на иранске ракете земља-земља планиране за распоређивање у Сирији, а нападом је убијено између 26 и 38 људи, укључујући и 11 Иранаца.

Потом је 8. маја 2018., Трамп повукао тзв. “Нуклеарни договор“ са Ираном и поново увео санкције, да би 10. маја Трампова администрација објавила нови „план помоћи Иранцима који се боре против режима“. План за промену режима у Ирану, написан на три странице, циркулисао је међу званичницима Националног савета за сигурност у  Белој кући само два дана након повлачења „Нуклеарног договора“ а његов састављач је вашингтонска тинк-тенк организација Security Studies Group. План је објављен у часопису Free Beacon, који је том приликом пренео изјаве тројице неименованих америчких званичника који су рекли да проблем и није у нуклеарном договору, већ у промени режима у Ирану: „Болтонов Тим провео је године креирајући планове Б, Ц и Д, за решење тог проблема. Председник Трамп га је и упослио због тога. Администрација ће сада предузети агресивне кораке како би се носила са коренима хаоса и насиља у региону на јасан и прецизно сагледан начин“ изјавио је један од неименованих званичника Беле куће. Нема никакве сумње шта такав „јасно осмишљен план“ подразумева. Метис, министар одбране САД и Руди Ђулијани, један од главних саветника за сајбер сигуност у оквиру међународне адвокатске групације „Greenberg Traurig“ и извршни директор „Giuliani Partners“, консултантске фирме за безбедност, јасно су се заложили за промену режима у Ирану, коју Џон Болтон пропагира током последњих десет година.

Премијерка Србије на састанку Клуба Билдерберг

Овогодишњи састанак групе Билдерберг за Србију представља веома опак и злослутан знак, сматра Данијел Естулин у свом коментару објављеном на сајту http://www.balkaninsight.com.

Ана Брнабић, председник УО НАЛЕД (Агенда 21 и 2030 УН)

Позив за учешће на овогодишњем Билдербергу, премијерки Србије упутио је председник Управљачког комитета Билдерберг групе Анри де Кастрис, некадашњи извршни директор осигуравајуће компаније Акса. Премијерка Брнабић, имала је пре састанка групе Билдерберг излагање на састанку групе „Нови лидери за Европу“ на светском економском форуму у Давосу чија је чланица од октобра 2016.године, где је, како је за Спутњик објаснио политиколог Александар Павић, учествовала у изради документа везаног за миграције. Премијерка Брнабић се савршано уклапа у агенду новог светског поретка, при чему сексуална оријентација игра секундарну улогу. За даљу будућност Србије далеко је значајнија њена улога председнице Управног одбора (приватне а орвелијански назване националном) Националне алијансе за локални економски развој „НАЛЕД“, (Агенде 21 и 2030 УН одвијају се под зеленом маском и маском развоја локалне самоуправе а кључна синтагма за њихово спровођење је ‘одрживи развој‘), као и њена посвећеност увођењу електронских база података како би сви подаци о грађанима Србије били централизовани и доступни центрима глобалистичког управљања и контроле. Искуство за спровођење агенде новог светског поретка, Ана Брнабић је стицала у једној од најзначајнијих глобалистичких организација – УСАИД, као и у београдској тинк-тенк организацији „Ист вест бриџ“, српском огранку Трилатералне комисије.

Контрола срца и умова Срба

Један од кључних учесника клуба Билдерберг у контексту реализације планова глобалиста у односу на Србију,  је амерички генерал Дејвид Петреус, бивши директор ЦИА и директор ККР института инвестиционог фонда „Колберг Кравис Робертс” (ККР). Портал „Восток“ у тексту под насловом „Дејвид Петреус – биши шеф ЦИА-, медијски магнат на Балкану“ недавно је подсетио своје читаоце на активности Петреуса пре него што ће постати водећи инвеститор: „Петреус је, 1999. у својству ађутанта помагао генералу Хјуу Шелтону, начелнику Здруженог штаба оружаних снага САД, у планирању и координацији бомбардовања Србије. Потом је био присутан на просторима бивше Југославије од 2001. до 2002. као заменик начелника СФОР-а као и заменик команданта тајне анти-терористичке јединице која је била задужена за хватање Срба са хашких потерница.

Након обављеног посла, Петреус на простору Србије реализује програм ‘задобијања срца и умова’ Срба, што је циљ коме према увидима француског генерала Мориса Дријара, овај амерички генерал активно служи (видети студију француске армије Gagner les cœurs et les esprits, CDEF, 2010, стр. 57). Задобијање срца и умова „дефинисано је у приручнику ФМ 3-24 на следећи начин: ’Срца’: значи убедити становништво да је успех борбе против побуњеника у њиховом најбољем интересу. ’Умове’: значи уверити их да сила може да их заштити, те да нема сврхе опирати јој се“. Народ и његова осећања у овом контексту не играју никакву улогу према овом приручнику: „Важан је прорачунати лични интерес, а не осећања.” Одељак „Медији и битка за перцепције” нуди орвелијанска упутства: „Пажљиво бирајте речи… На пример, да ли су против-побуњеничке снаге ослободилац или окупатор?”

Дејвид Петреус, нови облик војно-безбедносно-финансијско-медијске моћи

Инвестициони фонд ККР групе на чијем је челу медијски магнат, генерал Петреус, преко своје ћерке фирме ‘Јунајтид групе’ у Србији, осим кабловског оператера СББ, поседује и кабловску Телевизију Н1, Тотал ТВ, „Гранд продукцију”, Спорт клуб, Синеманију и дечији канал Ултра. Жељко Митровић, власник Телевизије Пинк, је крајем априла 2018.године продао Пинк М и Пинк БХ овом америчком инвестиционом фонду.

„Вртоглави каријерни пут Дејвида Петреуса – од главнокомандујућег међународних снага у Ираку и Авганистану, преко шефа ЦИА-е, до директора финансијског гиганта ККР и медијског магната, сведочи о успостављању новог облика војно-безбедносно-финансијско-медијске моћи, закључује Восток.

Србија без Срба

Постављање глобалистичких пиона на кључна места у институцијама у Србији има за циљ „коначно решење“ за Србе, замену становништва и прекрајање територије.

Централизована електронска контрола података, закони који омогућавају био-технолошки екстремизам и невидљиву екстерминацију популације, геоинжењеринг који се неометано одвија уништавајући пољопривредне културе и алармантно погоршавајући здравствени статус опште популације, мандаторна вакцинација, претпостављена сагласност за узимање органа, укидање права на самоодбрану, породично и социјално законодавство, забрана запошљавања у државним установама, медијска контрола ума, програмирање и слуђивање Срба, таложење нуклеарног, радиоактивног и хемијског отпада, импостирање одговорности за геноцид, све је то мизансцен за демографски инжењеринг који се у Србији неометано и медијски невидљиво одвија на основу закона о реадмисији, закона о матичним књигама из 2009., као и изменама и допунама закона о ванпарничном поступку из 2012., на основу кога се перманентно и за општу популацију невидљиво спроводи фалсиковање матичних књига рођених.

Србија је и лабораторија за увођење Агенде 21 и Агенда 2030 УН, која се реализује у знаку синтагме „одрживог развоја“ што подразумева апсолутну и тоталитарну контролу становништва, за шта је успостављена законска и институационална инфраструктура у које спада и централизована контрола свих података.

У том смислу треба сагледати одлазак Ане Брнабић на састанак Клуба Билдерберг као и долазак у Београд Франсиса Фукујаме који је након „Краја историје“ предвидео и нестанак човека (“Последњи човек из боце“), као и долазак најеминентнијег економског убице Џефрија Сакса, који је боравио у Београду у организацији Центра за међународну сарадњу и одрживи развој на чијем је челу Вук Јеремић. Џефри Сакс нам је током свог боравка саопштио да много више воли када се нека земља поправља захваљујући људима као што је Јеремић, него бомбама.

Глобалистичка слагалица

Данијел Естулин, аутор књиге Клуб Билдерберг и документарног филма о Билдербергу „Bilderberg, the Movie“, у програму Beyond Belief Џорџа Норија (George Noory) представио је своје увиде о супротстављеним таборима светске „елите“ моћи. У интервјуу је изјавио да је руски обавештајни сектор још 2012.године знао да било ко повезан са истрошеним либералним банкарско финансијским моделом,  неће моћи да буде изабран за председника САД, 2016. године.

„5.новембра 2014.године у Охају, дан након међу-избора у САД, састали су се високо позиционирани представници садашње администрације САД, са високо позиционираним представницима руске администрације, како би расправљали о будућем устројству света и ко ће ући у Белу кућу након Барака Обаме. На том састанку донета је одлука да нико ко припада либералном банкарско-финансијском моделу неће моћи да буде председник САД. Они су разматрали профил особе која би била најпогоднија за ту позицију и истакли су два кандидата: Доналда Трампа и Ренда Пола.“
На том састанку је, каже Естулин, окончан Вестфалски споразум из 1648. којим је створена база модерног међународног система независних нација-држава и донета одлука о стварању економских региона. Предвиђено је укидање Бретон-Вудс институција, ММФ-а и Светске банке, разбијање петро долара, укидање либералног финансијског и стварање новог модела у чијој је основи подела света на 6 економских регија: 1. Њујорк, Нови Вавилон, под управом либерално финансијске олигархије; 2. Лондон – Нови Јерусалим, под управом кабалиста, Јевреја, краљице и Ротшилда; 3. Велика Европа: ЕУ и Ватикан; 4. Евроазија са центром у Москви; 5. Датунг – Кина; 6. Нови Калифат (црвени) са центром у Дамаску.
Они који су приграбили огромну моћ и утицај, каже Естулин, сматрају да само најјачи опстају и да имају право да уређују наше животе. Једна од идеја изложена на састанку у Охају била је да се зона интереса САД ограничи искључиво на простор Северне Америке као и да Кина буде призната као супер сила. Као део тог плана, треба по Естулиновом мишљењу сагледати и пројекат „Нови пут свиле“ који након што га је кинески председник Си Ђипинг лансирао 2013.године, није одушевио Кристин Лагард, директорку ММФ-а. Русија по овом плану треба да буде интересно подељена на два дела: западни којем ће гравитирати Турска, Иран, Балкан и Сирија и источни, којем ће гравитирати Кореја и Јапан.

Победа ове опције, која укључује и разматрање духовне перспективе, сматра Естулин, отвара простор за наду у опстанак човечанства изнуреног од власти помахниталих глобалиста који припадају кругу финансијско-банкарске „елите“. Уколико се смена парадигме не догоди, реализоваће се планови новог светског поретка о смени епохе хуманизма – трансхуманизмом а потом и постхуманим периодом, чије је увођење такође било део агенде 66. Билдерберга.

Биљана Ђоровић

Биљана Ђоровић

ИЗВОР: ПЕЧАТ

***

ПОВЕЗАНО:

*Торино 2018: Српска премијерка данас на скупу Билдерберг групе

*Драган Милашиновић: Ана Брнабић на Билдерберг сесији

*Јелена Пономарјева: Ако отпор Београда буде сломљен цела Европа ће постати НАТО

*Драган Мраовић: БИЛДЕРБЕРГ АНА

*Откривене тајне „Билдеберг групе“: Како су настали EU и NATO

*Биљана Ђоровић: Како је 16 обавештајних организација САД омогућило постављање Трампа за председника

*Биљана Ђоровић: Клуб Билдерберг или како испланирати савршен злочин

*Биљана Ђоровић: Тамни коридори моћи – Билдерберг 2014.

*Биљана Ђоровић: Билдерберг 2016

*Драган Милашиновић: Билдерберг 2014 – Ровови око униполарног света

*РАЗГОВОР С ПОВОДОМ: Проф. др Мирјана Анђелковић Лукић – Специјални, ХЕМИЈСКИ и РАДИОЛОШКИ рат НАТО алијансе над Србима 1999. уништавањем здравља народа и природе хиљадама година унапред!

————

27.7.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић