АКТУЕЛНО

Владимир Коларић: Шта да се ради?


Треба бити спреман, радити на себи и повезивати се. Да се када дође тренутак, ствар једноставно обави

Владимир Коларић

Преображај ће доћи пре него што се мисли, јер доћи мора. Он ће бити постепен јер подразумева постепено преузимање послова од оних који знају да их раде, јер неко мора да ради. Биће и нагао, јер ће га можда изазвати одређени фактори, резови, споља или изнутра, одређени избори који се морају направити.

Нови људи ће дођи и неће их спајати толико идеологија, колико структура личности. Који су много радили, учили, који знају како функционише систем, а који су остајали на маргини. У већини не громогласна, бурна, медијски излизана имена.

Људи који имају вољу, и они који нису похлепни. Имају идеју, можда визију, а своју позицију схватају као посао. Изабран сам, доведен сам – како год – да служим држави и народу. Једноставно. Мој посао је то и то, дефинисан је законом, али ћу закон спроводити. Одговорност није немоћ.

Треба бити спреман, радити на себи и повезивати се. Да се када дође тренутак, ствар једноставно обави. То је то.

То није завера, то је служење. А то је нешто што се може.

Превише је ово лепа земља да се у њој тако бедно и уплашено живи.

Превише је култивисаности и снаге да бисмо икоме били робови, па и својим сопственим слабостима и заблудама.

Мир је оно што нам треба. Мир унутрашњи који ће нам дати снаге да издржимо што се издржати мора. И просто урадимо оно што треба да се уради. А то је свима очигледно. Сви знамо шта је то. Ако одбијамо да нам затварају очи, ако одбијамо да се омамљујемо. Ако кажемо „не, хвала“, мирно, али одлучно. Толико је одлучности потребно за мир.

И не, нема изговора. Кад треба, не идем „да закувам ручак“, него да радим свој посао.

Што је било било је. Остаје оно што је пред нама.

 

ИЗВОР: Стање ствари

——–

27.7.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. Добронамерне мисли, писане у садашњем времену, корисне, ефикасне, моћне, убрзавају процес остварења! Поштовани Владимире, молба: исти текст напишите, за себе, у садашњем времену, прочитајте више пута гласно, пустите да делује на ваше срце, душу, ум, цело биће, бићете пизитивно изненађени резултатом!!!

    Свиђа ми се