АКТУЕЛНО

Драган Мраовић: Добра земљо моја, лажу


Само српски политичари „добра моја земљо, лажу“ чим зину до мјере да је и генерал Српске војске морао да их подсјети да постоји Устав Србије по коме су бриселски преговори издаја земље

Драган Мраовић, фото ДАН

Београдске и подгоричке политичаре најбоље можемо дочарати стихом Милана Ракића: „Добра земљо моја, лажу…“ из пјесме „На Газиместану“, на који се враћамо, како је поручио ових дана командант копнене војске Србије генерал Милосав Симовић: „Устав Србије и наше православне светиње, јесу путоказ… Једног дана, када се однос снага у свијету буде промијенио, без напора, Косово и Метохија ће бити под контролом матичне државе Србије“. То значи да је генерал против бриселских споразума самим тиме против политике Владе Србије.

Хвала Богу да се и војска овако огласила. СПЦ је рекла своје и једнако. Српска јавност мисли исто. Само српски политичари „добра моја земљо, лажу“ чим зину до мјере да је и генерал Српске војске морао да их подсјети да постоји Устав Србије по коме су бриселски преговори издаја земље, и да постоје косовске светиње по којима је понашање господара и господарчића издаја народа.

Пошто су српски политичари лагали о ставовима руске стране послије разговора, дошло се и до тога да су Руси били приморани да упуте поруке да ствари не стоје како господарчић и Ивица од Миљацке „добра моја земљо, лажу“ у својим бајкама о себи, јер је новинар „Комерсанта“ Генадиј Сисојев написао да се „Москва не само противи Бриселском споразуму него и упозорава Београд на могуће негативне последице тог корака“, пошто је убијеђена да ће тиме бити прекршена резолуција 1244 СБ УН, чиме се отвара пут Космету и Србији према НАТО-у, а повећава опасност даље дезинтеграције Србије и ризикује погоршање односа са Русијом. Уколико Србија не потпише, може да очекује замрзавање односа са ЕУ, а то ће онда бити крај политике сједења на двије столице.

„Добра моја земљо, лажу“, па су прећутали још значајнију поруку потпредсједника Путинове партије Сергеја Железњака, што значи да то мисли и Путин, а не оно што „добра моја земљо, лажу“ господарчић и Ивица од Миљацке“, да „велико је чудо да су сви режимски медији прећутали значајну поруку да Русија неће подржати споразум у Бриселу, јер тај сепаратни договор са самопроглашеном државом, на који ЕУ присиљава Србију, има за циљ да документује подјелу Србије на косовско-албански и српски дио, а следеће је претварање оба ова дијела у НАТО протекторате, чиме би тај споразум личио на минхенску капитулацију Чехословачке 1938, када се она, због пријетњи Хитлера, а по савјетима Велике Британије и Француске, одрекла Судетске области у корист Њемачке па је тако за себе „обезбиједила мир и стабилност“, баш онако како бриселску издају тумаче господарчић и Ивица од Миљацке када „добра моја земљо, лажу“, јер крију чињеницу да потписивањем бриселске издаје Космет одлази у НАТО пакт. Исто као што је НАТО пакту потребан споразум Македоније и Грчке да би Македонија ушла у овај савез, сада му је потребан договор Тачија и господарчића да би и званично окупирао Космет.

Господар и господарчић признају да је огромна већина грађана Црне Горе и Србије против НАТО-а, а сада и ЕУ, али их и даље тамо тјерају на силу, јер „добра моја земљо, лажу“ да они знају боље од нас шта је добро за нас. То је аутократија, а не демократија. То је насиље над умом. Над слободом. То је најцрњи неолиберализам ради своје фотеље. А зашто ми то трпимо? Зар не знамо да је бивши италијански предсједник Сандро Пертини рекао: „Када нека Влада не ради оно што народ хоће, треба је најурити моткама и каменицама!“ Зато смо и сви ми криви што нам иде овако. Што ћутимо. Јер ако власт крши и сопствени устав, она онда нема право да хапси ни лопове! Ни да кажњава за саобраћајни прекршај. Ни да тјера с улице бакице које продају цвијеће без дозволе!

Драган Мраовић

*Аутор је некадашњи генерални конзул СРЈ у Барију

ИЗВОР:Dan-online

———–

29.7.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

 1. Да господине Мраовићу,
  лепо од Вас, што сте цитирали изјаву генерала Симовића.
  Надам се, и молим васкрслом Господу, да ће убрзо када почне ослобођење логора званог Србија, од антрополошког шљама који је од крволочних убица србских грађана примио аванс и два пута задатке за оно што годинама и раде, потпуно уништавање наше јадне, опљачкане и окупиране домовине.

  Генерал Симовић бити на правој страни.
  Против врховног команданта.
  Али, са верним народом.
  Са вером у Бога, до ослобођења !

  Јер, има разних генерала !
  http://www.magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=196&cl=06

  Свиђа ми се