АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

УГ Ко нам трује децу: Предамо ли Космет, Београдски пашалук постаје једина реална опција


КОСМЕТ ИЛИ БЕОГРАДСКИ ПАШАЛУК

Пише: Зоран Јовановић
Удружење грађана „Ко нам трује децу“, КНТД

Дочекасмо да и „Глас Америке“ проговори у прилог Срба а на уштрб „чињеница“ које износи, веровали или не, председник Републике Србије, Александар Вучић! Зашто?!

Да ли знате да је број Срба који живи јужно од Ибра, знатно већи од оног броја наших сународника северно од Ибра?

Горанце из Горе, муслимане, тврдокорне браниоце наших најјужнијих граница више нико, неправедно и неоправдано, и не спомиње… Зашто?

Да ли знате да је наталитет српског живља на Космету последњих година знатно увећан у односу на наталитет албанског живља, који не само да стагнира, већ је и у великом опадању?

Да ли знате да се демографска слика Космета мења и иде у прилог српском ентитету, јер хиљаде Албанаца, у потрази за бољим животом, напушта јужну српску покрајну, те се њихов број који тамо живи, по албанским „изворима“ алармантно смањује?

Да ли знате да се о повратку прогоњених, који би се вратили више и не прича а камо ли да се врше покушаји државе да се овo становништво, „пакетом“ стимулативних мера, охрабри на повратак. Зашто?

Чему онда журба и изношење нашој јавности овако панично и алармантно фалсификованих података?

Да ли је у питању необавештеност председника Републике Србије, погрешна процена његових саветника или „рачун“ који се некоме у прљавој „политичкој биртији“ мора под хитно платити…?!

Подаци које управо износи „ВОА“ говоре да је време овога пута, фактор који Србији, после вишедеценијског негативног процеса, иде „на руку“ (при томе не узимам у обзир геополитичку ситуацију и нову поделу утицаја светских моћника која не „прија“ албанским савезницима) .

Још више збуњује и забрињава чињеница да председник Србије, говорећи о Србима, само са Чаглавице, обмањује српску јавност, за читавих 100 домаћинстава а да овај фалсификат нису могли прећутати ни највећи поборници косовске независности, преко својих средстава информисања.

Посебно забрињава податак који изриче Александар Вучић да су Албанци знатно мотивисанији да се боре за јужну српску покрајну од Срба. Да ли то значи да се 30% територије Србије треба добровољно уступити непријатељу, само зато што је он изузетно мотивисан?

Да ли би овако сулуду констатацију изрекли а још више њој тежили председници Шпаније, Велике Вританије, Француске, САД, Канаде, Израела….јер су ето Каталонци, Ирци, Баскијци, Мексиканци, Французи Квебека, Палестинци…изузетно мотивисани да на територији њихових држава, формирају сопствене? Одговор је једноставан, НЕ!

Посебно боли и иритира изјава председника Србије да „ако не уступимо Косово и Метохију (или бар 90% ове територије) за дведесет година будемо спремни да Србију бранимо у Врању“.

Уступимо ли им Космет они ће одустати од даљег агресивног ширења?

Наравно да неће, а посебно им у прилог иде омогућавање порођаја младих Албанки у Србији, од стране управо наших власти, и на тај начин добијање српског држављанства новорођених Албанаца са Космета…

Просто је невероватно, па чак и дегутантно да тако нешто изјави неко, ко би, ако је по прецима председника горе побројаних држава, морао бити последњи на списку, овако срамних а изговорених речи.

Зашто? Зато што су преци нашега председника и српскога народа, државу бранили и са Крфа, док су сањали шанчеве у Врању!

Зато што је таква народна жртва, незабележен случај одбране своје државности и народа у целокупној човечанској историји док се иста исписује…

На крају, зар ово није отворено кршење Устава РС и угрожавање њеног територијалног интегритета и независности? Јесте!

Ко је најпозванији, не само у овој држави, већ у било којој, да брани њен Устав и законе?
Председник и Влада!

Ко мора први реаговати на отворено кршење највећих законодавних аката?
Тужилаштво Републике Србије!

Но реакција на овакве противзаконите акције за сада нема…

Завршићу са констатацијом: предамо ли Космет, Београдски пашалук постаје једина реална опција…

______________

П.С: писац ових редова није ретко боравио на Космету, пошто је то честа примедба председника Србије онима који га критикују, напротив.

8 replies »

 1. С обзиром да се у тексту као извор наводи Глас Америке, замолићу уредништво или аутора текста да поставе линк ка тексту на који се позива/ју. Хвала

  Свиђа ми се

 2. Цитирамо део текста: „Зато што су преци нашега председника и српскога народа, државу бранили и са Крфа, док су сањали шанчеве у Врању!“

  Брате Зоране часни Србине из Метохије, преци нашег председника су по свој прилици по оцу шиптари, ово што је тај непомјаник учинио нама Србима и нашој држави може да уради само неко ко патолошки мрзи Србе или неко ко је по генетици шиптарел, трећега нема.

  Не разумем пензионисане, а и активне официре који су часно 1999 године бранили Србију, који од зноја и суза овог напаћеног народа примају пензије и плату да се не организују, већ СРАМОТНО ЋУТЕ!

  Ово из разлога да се не застиде од предака који су нам Србију оставили у АМАНЕТ и за коју су положили ЗАКЛЕТВУ која их увек ОБАВЕЗУЈЕ и позива на одбрану УСТАВНОГ ПОРЕДКА, не жалећи да у тој борби дају и свој живот!

  Част часним изузецима!

  Свиђа ми се

 3. Ко нам трује народ, ко нам трује Устав, законе, војску и полицију, цркву, ко нам трује право на одбрану, заштиту?
  Не знате или знате?
  Вућић лично.
  Ангажовао је банду домаћих бандита и уз подршку окупатора – уништи све.
  Куда Вучјак пројаше, трава не ниче, зелена се суши.
  Уклонимо Вучјаке док нас нису појели!

  Свиђа ми се

 4. МА ШТО ВИШЕ СРБА И СРБКИЊА ДА НАДЂЕ СПАСЕЊЕ У ЕРП И КОСОВСКОЈ МЕТОХИЈСКОЈ У ПРОГОНОНСТВУ ЧЕСТИТИХ ВЛАДИКА АРТЕМИЈА НАУМА МАКСИМА НИКОЛАЈА И КАЛУДЂЕРА И МОНАХИЊА ЕРП И КОСОВСКЕ МЕТОХИЈСКЕ У ПРОГОНОНСТВУ СССС

  Свиђа ми се

  • ЧЕТНИЧКИ ШЕКУЛАР,

   Агитуј тамо у ЕРП у егзилу да направе ЛИТИЈУ – КРСНИ ХОД по улицама црнграда зарад очувања Светосавске вере, КОСМЕТА у границама Србије и спас србскога народа.

   Да присуство у литијама буде обавезно за све вернике ЕРП у егзилу.

   Литија са 4 владике и преко 150 свештеномонаха, свештеника, монаха и монахиња ЕРП у егзилу са верним народом епархије и свих часних који би се придружили, би била Божија сила више десетина хиљада верних, која би срушила ЈЕРИХОНСКЕ ЗИДИНЕ НЕПОМЈАНИКА,

   Ово из разлога што су тако чинили наши свети преци у конкордатској кризи 1937 године.

   Нису се забили у катакомбе и храмове, него су изашли на улицу на челу са св.Николајем Велимировићем, а свјатјејшиј патријарх Варнава Росић је дао свој живот у одбрани вере.

   И СПРЕЧИЛИ СУ ИХ У НАМЕРИ !!!

   Главни организатор литије био је св.владика охридски и жички Николај Велимировић.Литија је Замишљена „као велика црквено-народна манифестација у борби против Конкордата”

   Тако се брани вера и нација.

   Катакомбе да, правилно исповедање вере да, али то није довољно, ПРИМЕР СУ НАМ ДАЛИ НАШИ СВЕТИ ПРЕЦИ !!!

   ЛИТИЈЕ И НА УЛИЦУ!!!

   Шта ти кажеш, о овоме ЧЕТНИЧКИ ШЕКУЛАР, изјасни се.

   Свиђа ми се