АКТУЕЛНО

Операција „Златна сабља“: Кфор обучава и наоружава Албанце на Бајгори?


Припадници америчког Кфора већ недељама, на планини Бајгора, обучавају припаднике Косовских безбедносних снага за будућу „војску Косова“, пишу „Вечерње новости“, позивајући се на тврдње неименованих извора.

Извори листа тврде да се обука спроводи за најмање стотину припадника КБС који се у одређеним временским размацима ротирају на Бајгори, као и да припадници америчког Кфора, осим што обучавају припаднике КБС, увелико и наоружавају ове снаге.

„Новости“ наводе да косовски Албанци убрзано интензивирају вежбе са Американцима, у оквиру заједничке операције под кодним називом „Златна сабља“, која се у безбедносним круговима тумачи као финална фаза отимања севера Косова и Метохије и заокруживање „суверенитета“ лажне државе.

Планина Бајгора се налази на ободима подујевске општине и простире према северу, односно ка Косовској Митровици. Та планина је, како подсећа лист, била једно од највећих упоришта тзв. ОВК, одакле су својевремено планиране и спровођене многе терористичке акције.

“Новости“ наводе да ове узнемирујуће безбедносне информације долазе у тренутку подигнутих тензија на КиМ и све чешћих спекулација да Приштина само чека окидач за акцију којом би кренула у заузимање севера Косова.

У склопу тога је, пише лист, и пуштена прича да ће Срби једнострано формирати Заједницу српских општина, што је лидерима косовских Албанаца требало да послужи као алиби за упад у општине са српском већином и заокруживање своје „независности“ на целој територији КиМ.

Војници Кфора су у суботу више од 13 сати били на простору језера Газиводе, где су, како навели, били на редовној вежби, а београдски медији су писали да су Албанци планирали да заузму Хидроелектрану „Газиводе“.

ИЗВОР: ВЕСТИ

———-

6.8.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

 1. Још једна превара …

  Као,спремају се на нас…

  Али ми мудром политиком,нећемо дозволити да НАША ДЕЦА ГИНУ,већ,ми ћемо да их изненадимо,предаћемо им косово и направићемо мир у региону….

  А Србин,говече као говече,млати главом за празним јаслама и чека сноп шаровине или сламе…..и срећи нема краја….

  Неки дан дочек спортиста,десетине хиљада људи изашло на улице.(поздрављам спортисте,стварно се боре као гладијатори у арени,без ичије помоћи,и када донесу медаље,онда се ова копилад сликају са њима,као ево мене…бљак)

  Издаја КОСОВА И МЕТОХИЈЕ,издаја вере православне,јеретици екуменисти све предали ватикану и наплатили, НИКО НИ ДА ПРОКОМЕНТАРИШЕ НА ФЕЈСУ…

  Ова конц логор је добар,шта све заслужујемо….

  Свиђа ми се