АКТУЕЛНО

ОСНОВАН ПОКРЕТ РОДОЉУБА – „ЖИВИМ ЗА СРБИЈУ“


Основан је и регистрован нови покрет родољуба у држави Србији. Покрет носи име ЖИВИМ ЗА СРБИЈУ, а председник покрета је др Јована Стојковић, први подпреседник покрета је Немања Петровић.

ПРОГРАМСКИ ЦИЉЕВИ ПОКРЕТА „ЖИВИМ ЗА СРБИЈУ“:

1. Стварање хуманог друштва социјалне правде, достојанства, солидарности и једнакости.

2. Сарадња са eвропским државама.

3. Пуна контрола надлежних државних институција на порекло, састав, као и клиничка испитивања увежених вакцина.

4. Јачање економске и војне сарадње са Русијом и Кином.

5. Формирање државног фонда за лечење деце од ретких болести и деце оболеле након вакцинације.

6. Укидање обавезне вакцинације и прелазак на модел препоручене вакцинације.

7. Забрана уласка, боравка и издавања докумената Републике Србије илегалним мигрантима, из разлога здравствених и других безбедносних изазова.

8. Заштита права на бесплатну здравствену и социјалну заштиту угрожених категорија;

9. Укидање невладиних организација финансираних од страних фондова, дражава и влада,

10. Очување територијалног интегритета Косова и Метохије у саставу Републике Србије.

11. Обезбеђивање привредног и економског развоја у Републици Србији;

12. Доношење новог закона о борачко-инвалидској заштити и увођење обавезног служења војног рока;

13. Укидање „Параде поноса“ због кршења традиционалних и верских осећања грађана.

14. Забрана увођења сексуалног образовања у предшколски и школски систем Републике Србије и забрана хомосексуалне пропаганде малолетницима.

15. Укидање свих потписаних уговора од стране центара за социјални рад са невладиним организацијама и приватним агенцијама за усвајање деце.

16. Спровођење ревизије свих приватизација, као и уговора о oтуђењу земљишта и јавних добара у Републици Србији.

17. Поништење свих потписаних докумената која су у супротности са Уставом Републике Србије, првенствено докумената везаних за Косово и Метохију и Бриселски споразум;

18. Забрана склапања истополних бракова и усвајање деце од истих.

19. Укидање „подразумеваног донорства органа“ и регулисање овог подручја у складу са поштовањем људских права и достијанства.

20. Забрана производње и промета генетски модификованих производа;

21. Очување и афирмација свих културних вредности, моралних начела и неговање породичних и традиционалних вредности српског народа.

Са протеста НЕМА ПРЕДАЈЕ, фото архива

Саопштење за медије

У времену у коме на овим просторима владају лажи, манипулације, обмане и корупција, у времену у коме је један народ са вишевековном традицијом доведен до ивице целокупне егзистенције (материјалне, духовне и физичке), када са свих страна покушавају да пониште само биће српског народа, окупили су се људи који знају да више нема узмицања, људи са истим идејама и циљевима. Тако је настао Покрет „Живим за Србију“.

Основни циљ Покрета је оживљавање земље и народа који се годинама систематски понижава, народа који се откида од својих корена, коме се изврће историја, народа коме се славни преци поново убијају и чије се семе затире како би престао да постоји. Они који су решили да од ове прелепе, наше једине земље Србије, направе концентрациони логор, они који наше изворе, шуме и оранице поклањају својим политичким саборцима, страним пријатељима, они који послушно извршавају задатке које су им доделиле стране владе, сви они треба да знају да су дошли до границе коју не могу и не смеју да пређу. Јер, Покрет „Живим за Србију“ им то неће дозволити, неће им дозволити у име деце Србије, у име прошлих и будућих покољења.

Народ коме је избрисана традиција, комe је избрисана или кривотворена прошлост више није народ, већ робље над којим се могу вршити експерименти, који се може обликовати по укусу, често накарадном, својих власника, робље које нема право на живот достојан човека – а свему томе свакодневно сведочимо. Због свега тога и у име Истине и Правде, у име опстанка Србије и њене деце, ми који за Србију живимо, саставили смо Програм и План за спас наше вољене земље.

Позивамо све људе којима је Србија у срцу, све они којима је доста страдања, ниподаштавања, све оне којима је доста скретања погледа у страну, мирења са судбином и неправдом, који су скинули мрену са очију и отворили своје умове, да нам се придруже у намери да Србија поново постане величанствена, да опет засија у свој својој лепоти и благородности, како би наша деца једнога дана могла с поносом да кажу – ја сам СРБИЈА!

ИЗВОР: ФБ – Dr Jovana Stojković – zvanična stranica

———-

6.8.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

7 replies »

 1. Браћо,
  Ваш програм је у срцу сваког честитог Србина.
  Ваш програм је Србија.
  Како да пронађемо пут са се програмски циљеви остваре?
  Како да објединимо све људе који имају сличан програм, да ви поведете, да се не утркујемо ко ће бити вођа, него ко може да поведе!
  Мислим и сигуран сам да Јована и Немања могу. Таква су им и Божија имена.
  Има ли Србина да помогне, да се покрену мале новине, са два листа, да упознају народ са програмом, да позову народ у борбу против ДОМАЋЕГ ПОГРОМА и потопа!.
  Треба ићи на сваку кућу.
  Бог Вас благословио а народ подржао.
  Кренимо.

  Liked by 1 person

 2. Ови часни и добри људи знају шта хоће, како то да остваре и имају храброст да то учине. Зато сам ја уз њих, а позивам и остале да им се придруже!

  Свиђа ми се