АКТУЕЛНО

Од 9. до 18. августа – „Омладинско патриотски камп – Златибор 2018.”У организацији ратних ветерана Удружења учесника оружаних сукоба на простору бивше Југославије и уз подршку и помоћ општине Чајетина, а по узору на сличне кампове у Руској Федерацији, на Златибору ће се од 9-18. августа одржати први „Омладинско патриотски камп Златибор 2018“, у оквиру кога ће се деца и млади упознати са српском духовном, националном и војном историјом и културом, уз прилику да се друже са српским и руским војним ветеранима.

Основни циљ организовања овог кампа је да се код младих генерација развија љубав према отаџбини и родољубљу, као и према неговању културе и традиције ослободилачких ратова  Србије, да се успостави свест о обавезама и раду као и пријатељским односима и толеранцији међу људима.

Инструктори кампа ће са младима радити и на развоју спортских вештина, снаге ума, уметности, превазилажењу тешкоћа, усвајању здравог начина живота, физичког тренинга,  јачања пријатељства, дружења, солидарности и узајамне помоћи, као и развоја позитивних и корисних животних вештина и психофизичких способности код деце.

Програм Кампа обухвата радионице прве помоћи, преживљавање у природи, противпожарне заштите, орјентације, кретања и сналажења у природи, алпинистичке обуке, борилачких вештина, прелажења  препрека и других примењених дисциплина.

Извор: Жељко Вукелић, путем мејла
8.8.2018.