АКТУЕЛНО

Саопштење СНО Срби на окуп о „Свеобухватном споразуму о нормализацији односа“


СНО Срби на окуп,  9.8.2018.

Поштујући Повељу УН, бројне важеће резолуције, декларације и међународне конвенције, затим Завршни акт КЕБС-а из Хелсинкија 1975. године, Устав Републике Србије и Резолуцију 1244 СБ УН, СНО СРБИ НА ОКУП има обавезу и осећај историјске одговорности да легално и међународно-правно признатим средствима искаже свој став и супротстави се процесу одвајања Косова и Метохије од Републике Србије, који ће настати потписивањем „Свеобухватног споразума о нормализацији односа“ Републике Србије са тзв. „Републиком Косово“ .

Из ових разлога СНО СРБИ НА ОКУП захтева следеће:

 1. Да председник Републике Србије, председница Народне Скупштине Републике Србије, председница Владе Републике Србије и све надлежне институције државе Србије безусловно прекину даље преговоре са сепаратистичким властима тзв. “Републике Косово“ који се воде под покровитељством Европске Уније , као и да се пониште сви досадашњи договори који су постигнути „Првим Бриселским споразумом“, као и све одлуке, споразуми и договори, пре и након 2013. године, којима је угрожен територијални интегритет Републике Србије на простору Косова и  Метохије: посебно након најновијих најава актуелне власти у Београду да ће се причати о подели територије Косова и Метохије; размени територије и корекцији граница, што ми са гнушањем одбацујемо!
 2. Захтевамо од надлежних органа Републике Србије да хитно прогласе „ОКУПАЦИЈУ“ Косова и Метохије као дела своје суверене територије по међународном праву у оквиру „Хашке конвенције“, а након тога да обавесте међународну заједницу, пре свих Савет Безбедности и Секретаријат УН о овој одлуци, како би се прецизно дефинисало стварно стање на терену и обезбедила одговарајућа заштита српског и осталог становништва на простору Косова и Метохије.
 3. Захтевамо од свих надлежних органа Републике Србије да хитно предузму све мере да се процес преговора са косовским Албанцима настави искључиво на основу Резолуције 1244 и Устава Републике Србије, којима је регулисано и гарантовано право албанској мањини на „суштинску аутономију“ или „самоуправу“ у оквиру уставно правног поретка Републике Србије, а којим се држави Србији гарантује суверенитет над  покрајином  Косово и Метохија као делом њене  територије.
 4. Да се прекину било какве активности у вези расписивања референдума или било ког другог облика јавног изјашњавања, којим би се грађани директно или индиректно изјашњавали о промени Устава Републике Србије,  чиме би се довело у питање да је покрајина Косово и Метохија у уставно-правном поретку Републике Србије.

СНО СРБИ НА ОКУП овим путем дају на знање свим представницима државних органа Републике Србије као и свим релевантним међународним институцијама и чиниоцима, на првом месту Савету безбедности УН, да ће се у случају игнорисања изнетих захтева који се противе потписивању у било ком облику „Свеобухватног споразума о нормализацији односа“ са тзв. Републиком “Косова“ или потписивања неког другог сличног документа који по форми и садржају одступа од Устава Републике Србије и Резолуције 1244 који недвосмислено уважавају територијални интегритет и суверенитет Републике Србије на простору Косова и Метохије или признања било којег вида сецесије територије Републике Србије, да неће признати такав акт и унапред ће га прогласити  противуставним и криминалним.

Београд
9.8.2018.год.

1 reply »

 1. Е нека сте му рекли, баш сте га насекирали, послушаће вас ево само што није. Овај се род не изгони само молитвом и постом, овај изрод заслужује додатни третман и то онако како су добијали његови генетски и духовни следбеници током агресије 98 и 99 год.

  Браћо и сестре из ЕРП у егзилу, ОКУПИТЕ се по улицама црнграда сви: владике, свештено монаси, свештеници, монаси, монахиње и сав верни народ ЕРП у егзилу и придружиће се мртвим сном успавани београдџани, фејсбук ратници, можда задругари и фармери, можда се освести племе које мртвијем сном спава.

  Доста више саопштења ако Бога знате.

  Свиђа ми се

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.