АКТУЕЛНО

Сарадња са Русијом: Први „Омладинско-патриотски камп – Златибор 2018“ (видео)


Први „Омладинско-патриотски камп Златибор 2018“ који је одржава од 9. до 18.августа на Златибору окупио је 44 учесника, десет девојчица и 34 дечака, узраста 12-23 године. Инструктори на кампу су руски и српски војни ветерани. Према речима организатора камп је организован по угледу на руске кампове, са циљем ојачања патриотског осећања и образовања.

„Омладинско-патриотски камп 2018“ који је одржава од 9. до 18.августа на Златибору окупио је 44 учесника, десет девојчица и 34 дечака, узраста 12-23 године. Како кажу, дошли су да се „уче патриотизму, да се друже“, али и „стекну разне вештине“ којима могу да их науче искусни војници. Инструктори на кампу су руски и српски војни ветерани. Поред учења основних вештина за сналажење у екстремним ситуацијама учесници похађају и предавања о националној и војној историји.
Према речима организатора камп је организован по угледу на руске кампове, са циљем ојачања патриотског осећања и образовања.

„Покушавамо да им приближимо патриотско васпитање, као што у Русији раде већ дужи низ година тако смо и ми кренули овде. Најпре децу учимо поштовању, узајамној помоћи, поштовању вредности и обавезама, култури, традицији српског народа, српске војске“ – рекао је Жељко Вукелић из Удружења учесника оружаних сукоба на простору бивше Југославије.

Организатор првог оваквог кампа је Удружење учесника оружаних сукоба на простору бивше Југославије уз подршку општине Чајетина.
Заменик председника општине Арсен Ђурић истакао је чињеницу да учесници кампа не долазе само из Србије и нагласио значај Канцеларије за сарадњу са Руском Федерацијом у Чајетини.
„Посебно је задовољство што се баш овде на Златибору одржава такав камп, где учесници осим из Србије, Републике Српске и Црне Горе, присутни учесници из Руске Федерације са којима општина Чајетина има изузетно добру сарадњу. Као што знате, општина Чајетина је једина општина у Србији која има отворену Канцеларију за сарадњу са Руском Федерацијом. Ја се надам да ће ово дружење и овај камп на Златибору учврстити ту сарадњу, а свакако је и проширити у неким другим сегментима“ – рекао је Ђурић.

Организатори „Омладинско-патриотског кампа 2018“ услед великог интересовања, а ограниченог броја места најављују проширење капацитета за следећу годину.

 

ИЗВОР: Televizija Telemark

16.8.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

_____________________

Повезано:  Од 9. до 18. августа – „Омладинско патриотски камп – Златибор 2018.”

1 reply »

  1. Увести ОДМАХ предвојничку обуку у све образовне установе у Србији.
    Знања не штети. Руковање оружјем биће корисније од фарми и руковања мобилним телефонимас..
    Кампови имиграната и вахабијанаца на туђим територијама се потстичу.
    А нама хоће да забране одбрану своје земље.

    Свиђа ми се