АКТУЕЛНО

ВЛАСНИК И УРЕДНИК ДНЕВНИКА У ПОЛА ОСАМ разговарао са самим собом пуних 25 минута!!!


Вучић за РТС: Свештена лица лажу народ о Косову, они који причају о замрзнутом конфликту не разумеју да то није одрживо; Меркелова није непријатељ Србије

Председник Србије Александар Вучић је рекао за РТС да су основни циљеви да се на КиМ очувају мир и стабилност, да се заштите државни интереси и да се осугурају имовинска права нашег народа. Ако буде споразума, имаћемо више него данас, поручио је председник.

Александар Вучић је, гостујући у Дневнику РТС-а истакао да су мир и стабилност први циљ.

Како је рекао, боље је да се обезбеди мир готово по сваку цену, него да се праве грешке као раније када смо срчано и снажно улазили и били побеђени јер нисмо добро израчунали снагу свих оних који би могли бити против нас у свету.

Као други циљ, Вучић је истакао очување државних интереса, да се заштите територијални, имовински и сви други интереси Србије. Председник је рекао да је то најтежи део.

Трећи циљ је, рекао је Вучић, очување права наших људи и народа на КиМ.

Не можемо да уђемо на Косово, осим тајним каналима

Председник је истакао да је потребно обезбедити безбедност људи, да се обезбеди да деца наших људи несметано иду у школе и биоскопе и да се друже са вршњацима.

Председник је рекао да је потребно говорити истину.

Навео је да дефиниција државе састоји три основна елемента, територију, становништво и монопол физичке принуде (војску и полицију). Од та три елемента, рекао је, само у појединим деловима на Космету имамо становништво на својој страни и ништа више.

„Имамо дефинисану територију од стране западних сила и фактички дефинисану територију на терену која је против нас. Границе на Јарињу и Брњаку постављене су коначно 2011. године“, рекао је председник и додао да их ми данас називамо административним прелазима, пошто то не признајемо, али да не можемо да уђем на КиМ, осим тајним каналима, а да не пређемо ту границу.

„Борба да добијемо се што можемо“

Истиче да је ситуација тешка и да ће се у таквим условима борити да добијемо све што можемо за нашу земљу. Како каже, са свим евентуалним предлозима ће изаћи пред грађане и рећи шта је урађено.

Додаје да је уверен да ћемо, ако икаквог споразума буде, за шта није оптимиста, имати више него данас.

Вучић је истакао да ни њему, ни било коме са стране Београда није лако да разговара са албанским представницима или са онима који су на њиховој страни. Међутим, каже да није ни њима тако једноставно.

„Наш је посао да то радимо и да урадимо најбоље што можемо за народ и грађане. За то смо бирани и то је наша обавеза и дужност“, рекао је Вучић.

Наводи да криза у односима Срба и Албанаца траје више стотина година али да људи углавном памте догађаје из деведесетих и двехиљадитих и додаје да се мало ко сећа година комунистичких власти и прогона Срба са КиМ.

Поручује да Србија има мало савезника у међународној заједници и да је поправљала позицију да би била саслушана.

Меркелова није непријатељ Србије, спасла нас је сукоба са Хрватима и омогућила нам други највећи економски раст у Европи

На питање о ставовима Ангеле Меркел каже да њу не сматра непријатељем и да ми добрe ствари брзо заборављамо. Подсетио је да нас је он спасила сукоба са Хрватима када су нам уводили санкције због миграната.

Истиче да је Меркелова увек инсистирала да инвеститори дођу у Србију и да, измешу остзалог, захваљујући њох имамо раст од 4,4 одсто у другом кварталу, који је други највећи у Европи.

„Да ли нам одговара ваки став Немачке? Они су признали независно Косово. За њих је та прича завршена“, рекао је председник.

„Поручује да зато уложио труд и енергију и љубав према отаџбини, да се промени позиција Србије и да се направи нешто бољом. Да нешто добијемо за Србе, где год да живе на КиМ, да то буде нешто више и опипљивије од онога што имамо данас“, каже председник.

Конкретних решења још нема

Каже да су нас и Америка и Немачка већ разграничили и да су сви то већ урадили.

„Кад кажем сви, неки други не признају то разграничење које фактички постоји, јер ми немамо силу на КиМ, имамо границе постављене не нашом вољом, али они су нас већ разграничили, кад кажу да су против разграничења то значи да су против промене границе које су на нашу штету“, рекао је Вучић.

Каже да су и Америка, Немачка, Француска, Енглеска, Италија… за то да је Косово независно и целовито.

„Мене нападају овде у земљи зато што ја не признајем такве границе и зато што тражим нешто за Србе и Србију“, рекао је председник.

Поручује да неће да говори о конкретним решењима јер их још нема.

Нема разлике између оних који су за независно Косово и оних који причају о Душановом царству

Истиче да између оних који су за целовито Косово и оних који мисле да треба да причамо приче из Душановог царства нема разлике.

„Можете да понављате одређеним свештеним лицима и појединим политичарима са Савског венца који лажу народ да су са КиМ, да им кажете – кажите нам само једном да је КиМ Србија. Никад то неће да кажу“, рекао је Вучић.

Наводи да су најважнији животи и безбедност људи али да је у смислу територије север Косова важан. Реч је о 1.000 квадратних километара, али Вучић истиче да није реч о томе, него о питању стратешког значаја и људи. Истакао је Копаоник и Газиводе које су од стратешког значаја.

Председник је говорио о Влачу, Руди и Трепчи као и о вема значајном геостратешком положају севера Косова.

Међутим, поручује да то није важније од косовског поморавља или било ког другог дела.

„За сваког нашег човека ћемо да се боримо и изборима за већа права уколико то будемо могли. Све друго је катастрофа“, сматра председник.

Ана је добро рекла да они који причају о замрзнутом конфликту не разумеју да то није одрживо. Свако чека прилику да удари оног другог да би остварио предност на терену. Свакога дана ћемо да се секирамо где ће да нас ударе, хоће ли да нас нападну на северу и уз чију подршку. Хоће ли као у „Олуји“ да добију подршку Американаца или ће сада да добију подршку неког другог.

РТС/НСПМ

***

„ВЛАСНИК И УРЕДНИК ДНЕВНИКА У ПОЛА ОСАМ
разговарао са самим собом пуних 25 минута!!!“

***

Дејан Ђорђевић: Понекад у пола осам

Дође ми да вриснем одма после кише
сунца је све мање, глупости све више
Кад у пола осам са ТВ екрана
поручује председник: Биће бољих дана!
За све вас на Југу
и ове у Нишу
продао сам сунце,
купићу вам кишу
водите рачуна нико да не чује
вама обећавам, биће и олује
нећу да вас делим јер сви сте ми исти
Београд на води, ви у бунар чисти
онда вам долази још веће спасење
Косово одлази а ви на „давење“!

***

***

***

***

***

16.8.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

5 replies »

 1. цар је Го.
  Фале му рогови.
  БУДАЛА, уместо да побегне код лутке Меркел, он је представља у Србији,
  Смо што не повиче, Сиг хајл и Хајл Хитлер.
  Немци – наши спасиоци,

  Свиђа ми се

 2. „ВЛАСНИК И УРЕДНИК ДНЕВНИКА У ПОЛА ОСАМ разговарао са самим собом пуних 25 минута!!!“
  ++++
  Могао је, што се мене тиче да прочита и временску прогнозу.

  А на његову констатацију: “ …………. да је потребно говорити истину “ потпуно се слажем.

  Ево за почетак, нека нам свима нама грађанима наше јадне, опљачкане и окупиране домовине каже истину, колики је његов део ? који је са осталим члановима његове банде: Томиславом Николићем, Игором Мировићем, Јоргованком Табаковић и генералом Божидаром Делићем примио маја 2008 године као аванс од крволочних убица србских грађана.

  http://www.magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=196&cl=06

  Са два пута задацима за оно што раде задњих 10 година, да потпуно униште и сатре нас, нашу јадну дечицу и нашу милу домовину.

  Када већ каже да је за истину, нека нам омогући да о тој банди видимо тамо где је он 25 минута био гост и филм који је о њима снимила Војно безбедносна агенција.

  А после тога, проблем наше јужне покрајине и судбину њега и његове банде решаваће грађани Србије.

  А он ће моћи после тога да се одмара до краја живота.
  У Забели, са свим својим сарадницима-саучесницима у спровођењу његове злочиначке политике.

  Са вером у васкрслог Господа, до ослобођења !

  Свиђа ми се