АКТУЕЛНО

ПРОТЕСТ АДАМА ПУСЛОЈИЋА УПУЋЕН ЧЕЛНИЦИМА ПОЕТСКЕ СМОТРЕ У РУМУНИЈИ УРОДИО ПЛОДОМ – „Косово“ избачено са плаката


„Косово“ избачено са плаката – поред имене песника Љуљзима Тафе сада стоји да долази из Албаније

После протеста песника Адама Пуслојића, који је одбио да учествује на Међународном фестивалу поезије „Михај Еминеску“ у Крајови, хитно је из списка земаља учесница избачено тзв.“Косово“. На новом плакату, који су организатори јуче поделили, поред имена песника Љуљзима Тафе као одредница државе стоји Албанија.

-Коначно су исправљени званични постер, програм и најава фестивала! Битка је у последњем часу уродила плодом, па су се организатори досетили да Уједињене нације и Румунија не признају „Косово“ као земљу. У сваком случају, добро је – казао је Пуслојић.

На песничкој смотри која се одржава од 16. до 21.септембра најављено је гостовање четрдесет песника из двадесетак земаља света, а из Србије чак петорица поета – Славко Алмажан, Милутин Ђуричковић, Јеремија Лазаревић, Радомир Андрић и Адам Пуслојић.

ИЗВОР: НОВОСТИ – ФБ профил Adam Puslojic

***

Aдам Пуслојић

NO PASSARAN! Није могло проћи!
Опран је лик великог песника Михаја
Еминескуа.

Am spalat chipul marelui poet Mihai
Eminescu!

***

ПОВЕЗАНО:

*Адам Пуслојић: Позвали „Косово“, нећу на фестивал!

***

19.8.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

3 replies »

 1. Ne razumem šta je tu pozitivno promenjeno ako je za pesnika Ljuljzima Tafu, ako je on sa Kosova napisano da dolazi iz Albanije. Kosovo još uvek (a nadam se da nikad neće ni biti) Albanija. Pored njegovog imena je trebalo da piše Srbija.

  Свиђа ми се

  • Идите преко повезнице у дну текста на сајт „Новости“, па погледајте мало коментаре испод чланка. Можда се Ви сетите дијагнозе. Ја не знам како бих то назвао.

   Свиђа ми се

 2. Чекајте мало: Љуљзим Тафа, рођен у Липљану, с радним местом у Приштини, представљен је не као учесник из „републике Косова“, него из – Албаније?! И српски песници су задовољени, па ће ипак отпутовати?

  Овде неко има промају у глави. Све наше савремене „победе“ су такве.

  Свиђа ми се