АКТУЕЛНО

Члану Комисије за нестале бебе одређена полицијска заштита


Члану Владине комисије за испитивање поступака државних органа у расветљавању пријављених случајева несталих беба у Србији, Радиши Павловићу из Крагујевца, одређена је 24-часовна полицијска заштита.

Радиша Павловић, Миланка Момчиловић, Мирјана Ђорђевић из Удружења за истину и правду о бебама, фото: Medija centar

Радиша се прво, као и раније, обратио јавности својим пријатељима и породицама са којима се бори за истину и правду о украденим бебама, преко свог фејсбук профила и обавестио да му је безбедност угрожена

Павловић који је и председник удружења „За истину и правду о бебама“, рекао је агенцији Бета да је под полицијском заштитом од суботе пре подне, по наредби тужиоца, а због учесталих претњи смрћу које добија телефоном и случајева саботаже на аутомобилу.

Он тврди да су претње учестале због тога што је удружење интензивирало активности на расветљавању случајева нестале деце и проналажењу одговорних појединаца, у чему се дошло до „врло конкретних сазнања“.

„Полицијско обезбеђење и заштиту имам из разлога најновијих догађаја који су се издешавали протеклих дана, због самих истрага које смо водили и резултата до којих смо дошли. Нису за јавност, али породице знају. Најновија процена о мојој безбедности је толико велика и оправдана из разлога, не само претњи које ја добијам, већ и демонтирања аутомобила и разних саботажа које су се дешавале у протеклом периоду, а пре неки дан су постале мало жешће. Оне су јасно ставиле до знања да је тужилац поступио наредбом да мора да ми се обезбеди 24часовна полицијска заштита и пратња“, рекао је Павловић за Н1.

Кажу да су трагови, према досадашњим сазнањима о кражи беба, воде до некадашње ДБ.

„Дошли смо до трагова на основу којих основано сумњамо да су у крађу беба умешани појединци из бившег система Државне безбедности. Тврдим, такође, да ова служба из бившег комунистичког режима има податке за више од 50 одсто отетих беба у Србији“, казао је Павловић.

Он наводи да је циљ свих активности да се пронађу појединци који су одговорни за нестанак беба и да одговарају за тај злочин – отмицу и продају беба.

„Нисам се уплашио претњи, ићи ћемо до краја у истраживању, јер истина нема цену“, рекао је Павловић.

Према његовим речима, Удружењу „За истину и правду о бебама“ у Крагујевцу је пријаве о нестанку беба поднело око 2.000 људи.

Процењује се да у Србији има око 10.000 несталих беба у периоду од 50-их година прошлог века.

***

***

ИЗВОР: ФБ профил Радиша Павловић (РТС и Н1)

***

ПОВЕЗАНО:

*ЗА ИСТИНУ И ПРАВДУ О БЕБАМА – У МЕДИЈА ЦЕНТРУ 28.03.2018 – ДОГОВОРЕНЕ ИСТРАГЕ ОДМАХ (видео)

*ЗА ИСТИНУ И ПРАВДУ О БЕБАМА: Основана мешовита комисија за испитивање случајева несталих беба

*ЗА ИСТИНУ И ПРАВДУ О БЕБАМА: Уместо силе права, примењује се право силе!

*Удружење ЗА ИСТИНУ И ПРАВДУ О БЕБАМА: Павловић од министра полиције тражи ХИТАН састанак

*Радиша Павловић опет добио претње смрћу због изношења истине о крађи беба и деце и заташкавању афере

*ЗА ИСТИНУ И ПРАВДУ О БЕБАМА – У МЕДИЈА ЦЕНТРУ 28.03.2018 – ДОГОВОРЕНЕ ИСТРАГЕ ОДМАХ (видео)

*Удружење ЗА ИСТИНУ И ПРАВДУ О БЕБАМА: ХИТНО РЕАГОВАЊЕ Савету Европе – „Власти изнеле неистине, гурају закон којим хоће све да заташкају“

*ВАЖНО: Нестала деца не смеју да остану тајна!

*ОСНИВА СЕ КОМИСИЈА ЗА АФЕРУ НЕСТАЛИХ БЕБА: Под лупом сваки пријављени случај

*Представници Удружења „ЗА ИСТИНУ И ПРАВДУ О БЕБАМА“ били на састанку у Министарству правде и Дирекцији полиције

*УДРУЖЕЊЕ „ЗА ИСТИНУ И ПРАВДУ О БЕБАМА“: Зашто комисија још није почела са радом?

*„ЗА ИСТИНУ И ПРАВДУ О БЕБАМА“: КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ЗА НАДЛЕЖНЕ, ЗАХТЕВ ЗА НЕЗАВИСНУ ИСТРАГУ О ЗЛОЧИНУ ПРЕМА РОДИТЕЉИМА И СРОДНИЦИМА КОЈИ НЕКО У ИМЕ ДРЖАВЕ ЗАТАШКАВА ДЕЦЕНИЈАМА (ВИДЕО)

*РЕАГОВАЊЕ: „Новим законом о `крађи беба` је предвиђено ослобађање од кривичног гоњења свих починилаца у ланцу организоване трговине бебама, што је и разлог за његово доношење“

*ХИТНО: НЕЋЕМО нови закон по налогу Савета Европе и Стразбуршког суда, којим прозападне странке на власти уз помоћ НВО отклањају могућност да се гоне починиоци и разоткрије ланац крађе беба!

*Родитељи украдених и несталих беба: НАЋИ СВАКО НЕСТАЛО ДЕТЕ – КО ШТИТИ „КУПЦЕ“ – НЕЋЕМО ПАРЕ, ХОЋЕМО ДЕЦУ!

*ПОМОЗИМО РОДИТЕЉИМА УКРАДЕНИХ БЕБА ДА СЕ САЗНА ИСТИНА: „Путују наше бебе у све крајеве света одлазе на пут без повратка са исељеничким пасошима, са непознатим људима путују у Шведску, Данску, Норвешку, Француску, Америку… Сваке године све их је више…“

——

20.8.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. Samo istrajte i istjerajte istinu na čistac(za pravdu je kasno) i da se javno objave imena SVIH učesnika u tolikom zločinu,a naravno da krivci budu rigorozno kažnjeni(ako je to sa ovakvim državnim aparatom moguće).

    Свиђа ми се