АКТУЕЛНО

Милован Бркић: Никола Петровић угасио Магазин Таблоид


„Милован Бркић у тексту који ће бити објављен у следећем, можда последњем, броју Магазина Таблоид, открива како је Вучићев кум Никола успео да угаси новине које су му сметале“ – пише на свом фејсбук профилу Предраг Поповић, један од заменика главног уредника Предраг Поповић.

 

Српски судови још доносе пресуде „У име народа“. И, углавном, против народа, односно обичних грађана, који не припадају горњој структури друштва, нити организованим криминалним групама које држе на вези и апанажи већи број судија и државних тужилаца. За разлику од тужилаца, који својим заменицима могу да издају обавезујућа упутства, судије су потпуно самосталне у свом раду и одлучивању. Нажалост, највећи број делилаца правде тако се и понаша – насилно, припросто, не поштујући законитост ни јавни морал. За тужиоце и делиоце правде у Србији бирани су подобни и преподобни, лоши студенти и још лошији људи. Зашто се немо посматра пропадање и суноврат Србије и правосуђа? Зашто је за министра постављена Нела Кубуровић, која за своје 34 године живота није донела ниједну пресуду, није подигла ниједну оптужницу.

У редакцију Магазина Таблоид непозвани и ненајављени ушао је службеник запослен код јавног извршитеља Јелене Алексић, у пратњи адвокатског приправника Бојане Килибарде. Понудили смо их љубазно да напусте просторије у којима је смештена редакција Магазина Таблоид, чији је издавач ПД Слободна штампа. Били су упорни да нам уруче решење о извршењу и да попишу имовину која се налази у просторијама Слободне штампе. Кренуо сам да их избацим, јер нису имали налог да уђу у просторије предузећа. Ипак, препустио сам им да покажу шта желе…

Службеник јавног извршитеља уручио нам је решење којим је извршитељ променио начин извршења којим је Никола Петровић, бивши кум Александра Вучића, тражио принудно извршење пресуде којом је Привредно друштво TABLOID PRESS било обавезно да надокнади г. Петровићу износ од 200.000 динара, на име нематеријалне штете због повреде части и угледа. Први основни суд је дозволио извршење, а по решењу о извршењу са рачуна привредног друштва скинут је сав новац који се приливао. Предузећу је блокиран рачун.

Почетком марта ново привредно друштво Слободна штампа је, сходно Закону о јавном информисању и медијима обавестило АПР да је нови издавач Магазина Таблоид: Истине и заблуде Привредно друштво Слободна штампа, које нема никакве пословне везе са претходним предузећем! И то је уписано у АПР-у као легитиман податак! И 16. августа извршитељ мења начин извршења, тако да сада инсистира да се заплени сва имовина којом располаже привредно друштво TABLOID PRESS.

Извршитељевом службенику приложен је извештај књиговодствене агенције, која по уговору води књиговодство да предузеће нема никакве имовине ни запослених! У решењу се не наводи колико је принудно скинуто новца са рачуна TABLOID PRESS-а. Извршитељка их је ставила у свој џеп.

Али…

И поред доказа да привредно друштво нема никакву имовину која се може пленити по означеном решењу, извршитељев службеник пописује имовину Привредног друштва Слободна штампа, које је регистровано у АПР-у на овој адреси и шест месеци издаје новине и врши пословну делатност. Заплена имовине другог предузећа је немогућа, јер се из завршног рачуна тог предузећа неспорно утврђује да такве имовине нема. Све време ових двоје уљеза комуницирају телефоном са непознатим људима, скоро оргазмично напаљени што ће куму Николи да испуне жељу да сеири.

Док пишемо ове редове, очекујемо да опет ненајављено уђу полицајци министра Небојше Стефановића да нам отму седам компјутера и тако, после дужег периода, зауставе излажење листа! Отеће имовину другог предузећа, јер кум Никола, откад му је кум Александар завео жену Мају, пре две године, па се од ње развео, близак је пријатељ са председником Вишег суда у Београду Александром Степановићем и председником Апелационог суда у Београду Душком Миленковићем. Кум Никола је тежак неколико десетина милиона евра, био је незаконито директор ЕМС-а, кога је упропастио на своју корист, покренуо изградњу мини електрана, због чега га стручна јавност често прозива.

Амерички конгресмени означили су Николу Петровића као најближег сарадника картела Александра Вучића и његовог брата Андреја, а светски медији из Вашингтона и Њујорка су побројали њихове криминалне радње и поменули шверц кокаина, акцизних маркица, оружја, нафте, миграната…

Да подсетимо читаоце на судбину нашег магазина. Пре неколико година, по налогу кума Николе, затворена је штампарија у Новом Саду, која је штампала Магазин Таблоид, а потом су све остале у Србији одбиле да нас штампају. Штампање је прихватила штампарија Вијести из Подгорице, која нас штампа већ четири године. Плаћамо допремање новина, царину, шпедитерске услуге, све то унапред, што нас чини неконкурентним новинама, које немају ниједан оглас.

Потом су нас српски цариници данима малтретирали, тражећи у новинама сакривену дрогу! Па кад то није успело, дистрибутери су одбили да нас продају на трафикама. Колико смо штете, живаца и понижења трпели, није тешко претпоставити. Пресудама Привредног суда у Београду, којима је одређена привремена мера, наложено је дистрибутерима да под претњом високих новчаних казни наше новине продају.

Нигде у свету судови не налажу продају новина.

Данас нас је угасио Никола Петровић отимањем туђе имовине, уз помоћ министра унутрашњих дела Небојше Стефановића, чији полицајци ће ноћу да нам обију просторије и однесу седам половних компјутера, који немају никакву вредност. Узеће податке из њих, нашу преписку… Још једно сурово дивљање Вучићеве братије, пред очима демократског света, од које нема заштите.

На нишану смо и зато јер смо једна од ретких европских новина које су, почев од првог дана изборне кампање председничког кандидата г. Доналда Трампа, снажно подржали његов изборни програм. Објављујемо документа о пљачки којој смо изложени. Позвали смо америчког амбасадора Кајла Скота да посети нашу празну редакцију и наше земне остатке.

Слобода се мора крвљу освајати. Ето, нама је то суђено.

 

Милован Бркић

ИЗВОР: Блог Предрага Поповића, ФБ Predrag Popovic

***

ПОВЕЗАНО:

*ВАНРЕДНА ВЕСТ: ТАБЛОИД број 320 на 48 СТРАНА У БОЈИ – ПОБЕДА НАД СИЛАМА МРАКА

*ВАНРЕДНА ВЕСТ!!! САОПШТЕЊЕ МАГАЗИНА ТАБЛОИД – ПОЛИЦИЈА ЗАТВОРИЛА ШТАМПАРИЈУ ГРАФОПРОДУКТ

*

———

20.8.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

 

2 replies »

 1. ТАБЛОИД је Србија.
  Никакво чудо што затварају излажење.
  ТАБЛОИД је за њих непријатељски камп.
  Очекујте да и вас да затворе.
  Ако могу да затворе Србију и сав народ, могу и вас који волонтерски радите на туђој половној опреми.
  Не гледају они чија је, него шта ради.

  Свиђа ми се

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.