АКТУЕЛНО

Весна Пешић из Београда је шетала Дубровником и назвала га српским градом – Хрвати покренули у хајку на њу (фото, видео)


Хрвати су овакве њене речи „дочекали на нож“. Медији су је искритиковали да „провоцира и да позива на насиље и на нова освајања“

фото колаж – ТЕЛЕГРАФ

Весна Пешић је прошетала Дубровником док је боравила на хрватском приморју. Свој боравак је снимала и видео снимке је окачила на Фејсбук. То не би било ништа чудно да притом није изнела одређене ставове који се Хрватима баш и нису допали, па су је тамошњи медији жестоко искритиковали.

– Ово је српски град Дубровник. Основала су га српска племена Травуњана, Захумљана и Конављана и дала му име Дубрава по густој, храстовој шуми – каже Весна у видеу док хода Дубровником.

Објавила је још неколико постова.

– Питају ме како се осећам у Дубровнику? Као свој на своме! Овај град основала су српска племена Травуњани, Захумљани и Конављани и дала му име Дубрава по густој храстовој шуми. У овом граду одувек се говорио прво српски језик, потом италијански, а онда у мањем броју неки остали језици.

Наравно, о новокомпонованим језицима није било ни речи. Овде је на српском језику српске књиге штампала Српска дубровацка штампарија, а највећи дубровачки песник беше Србин Иво Гундулиц.

Њене објаве су се масовно шеровале на друштвеним мрежама Фото: facebook

(Коначно, овде у руци ја држим малу Винчанску богињу и роман Итаке! Ту је и марама са Винчанским писмом. Моји пратиоци свуда по свету.) – написала је на свом профилу.

Хрвати су овакве њене речи дочекали на нож. Медији су је искритиковали да провоцира и да позива на насиље и на нова освајања. Истичу да су овакви поступци одвратни, непромишљени и злонамерни.

Међутим Весна се не узбуђује због ових прозивки.

– И даље сам ту. Зашто? Зато што су корени неунистиви. Волим овај град и то неце променити хајка аутистичних који ми саветују да пишем о заласцима сунца и фотографишем храну коју једем као што то ради већина лоботомисаних. Драги моји пријатељи и непријатељи, сви смо ми пролазни у овом животу, само истина је вечна – написала је у новом посту из Дубровника.

Весна је посетила и Цавтат, где је такође направила краћи видео. Ово место је такође назвала српским градом.

Хрватски медији су је искритиковали због оваквих речи Фото: facebook

Весна Пешић је иначе оснивач и главни уредник издавачке куће „Пешић и синови“ из Београда.

——

ИЗВОР: telegraf.rs

***

ФБР КОМЕНТАР:

АУСТРОУГАРСКИ ПОПИС – 1890.година – ДУБРОВНИК!

Према подацима које је скупила Аустроугарска држава, када је 31. децембра 1890. године пописала становништво града Дубровника, србским језиком говори апсолутна већина од 5.823 људи, италијанским 677, чешким 48, пољским 6, немачким 263 и мађарским 384.
ОВО ЈЕ ПОЗДРАВ ЗА СВЕ – ИСТОРИЈСКИ – и за оне КОЈИ НЕ ЗНАЈУ и за оне друге који УПОРНО ОДБИЈАЈУ ДА ЗНАЈУ!!!

***

25.8.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

4 replies »

  1. БРАВО СЕСТРО ВАЗДА СРБСКИ БИЈО И ОСТАО УЗ БОЖЈУ ПОМОЋ ДА СЕ ИСПРАВИ ШТО СЕ ПРОПУСТИЛО ЈА НЕ ЗНАМ ДА ЛИ НАМЕРНО ИЛИ СЛУЧАЈНО КАД СУ ДАЛИ ТЗВ БАНОВИНЕ А ОД ТИХ БАНОВИНА ватикан павелић хитлер мусолини НА СРБСКОЈ ЗЕМЉИ ОСНОВАШЕ ТЗВ ндх КОЈУ СУ ЧЕТНИЦИ СА СРБСКИХ ПЛАНИНА ХЕРЦЕГОВЦИ БОСАНЦИ ДИНАРЦИ ПОДИНАРЦИ СТАЛНО НАПАДАЛИ И ТУКЛИ СЕ ПРОТИВ тих зликоваца покатоличених СРБА КОЈИ СУ БИЛИ У усташама СЕСТРО ЗНАШ ДА САМО ИМА 10 ПОСТО ПРАВИХ курвата ОСТАЛО СУ СРБИ КАД ИМ ДОДЂЕ ИЗ ПОЗАДИНЕ У ГЛАВУ ДА СУ ИМ ЂЕДОВИ БИЛИ СРБИ ПРАВОСЛАВЦИ ВИДЕЋЕ ДА СУ ОНИ САД ПОСТАЛИ СЛУГЕ немачкој КОЈА ЈЕ ОТЕЛА СРБИЈИ СРБСКО МОРЕ НО ХВАЛА БОГУ ДАЋЕ БОГ ДА СЕ НЕМАЊИЋА БАРЈАК ЗАВИЈОРИ У СРБСКОМ ДУБРОВНИКУ У СРБСКОМ КНИНУ МА ДУБРОВНИК ЦАВТАТ КНИН ЈЕ ХЕРЦЕГОВИНА ОДНОСНО СРБИЈА ИЛИ ЗАГОРЈЕ ОД БОГА ТИ ЗДРАВЉЕ ДОГОДИНЕ У СРБСКОМ СКАДРУ ПРИЗРЕНУ ДУБРОВНИКУ КНИНУ НА ДИНАРИ ЖИВЕЛИ ЧЕТНИЦИ И НЕДИЋЕВЦИ СИНОВИ МАЈКЕ СРБИЈЕ НАЈЛЕПШЕ ВЕСТИ НА ОВОМ СОКОЋАЛУ СССС

    Свиђа ми се

  2. Кад неко има знања из преко осам тисућа старе србске паметарнице није му тешко истину знати и јавно саопштити.

    Свиђа ми се