АКТУЕЛНО

Срби, знајте, све је била лаж! Комунистичке лажи и подметачине о Дражи и Титу


Пише: Невена Татић Карајовић
25.8.2018.

Све што је Дража био у току рата, Тито је касније представљао да је био он.

Сећате ли се прве странице у Буквару, првој књизи сваког детета? Тито са децом. А где су слике Тита и деце у току рата? НЕМА! Још једна подметачина у циљу испирања мозга српског народа.

Није се лагало само о биткама и преговорима, већ и о свакој могућој ситници. И не само да се лагало, већ се буквално отимало и подметало. Прекрајане су песме које су четници певали, мењане речи и, уместо Краља и Отаџбине, помињани Тито и партија.

Илегалци, као на пример чувени Прле и Тихи (о којима још увек гледамо серију а која је чиста подметачина) су представљани као комумисти а у ствари су били припадници ЈВО. Дакле, догађаји су стварни, место дешавања стварно, чак и ликови стварни, само што се нису борили на страни комуниста већ на страни Отаџбине, Краљевине Србије.

Сваки детаљ, свака ситница је прекрајана како бисмо веровали да су џелати ослободиоци. Мора се признати, тешко је убици да успе да се представи као спасилац тог истог кога је убио. Због тога су у прекрајање историје уложени велики напори. Стална, темељна пропаганда, праћење дешавања, опипавање јавног мњења, као и брутално обрачунавање са сваким ко износи истину чак и о сопственом страдању, чак и својим најближима… Ово, на жалост, траје и данас.

Дража је био онај кога је народ волео и следио. И не само то, био је са својим народом, уз њега, за њега, његов део и суштина, део народа. БИО ЈЕ НАРОД!

Ова слика много говори. Само се добра душа овако игра са децом… Само оном човеку у униформи и са пушком у рукама коме много верују и кога следе, родитељи ће дати дете у наручје.

Зато, Срби, знајте, све је била лаж. Добро размислите коме ћете да се дивите.

Тито је био аустроугарски каплар. Убијао је Србе за време Првог светског рата.
Дража је носилац чак 20 одликовања за храброст у том истом рату, бранећи нас од њега!

Дела говоре, лажи занеме. Време је да им се стане на крај.

***

Прилози: 

Први светски рат: ТИТО у казненој експедицији на Србију као припадник аустоугарске 42. вражје дивизије

Да ли онај који је пуцао у српску децу може да их воли? Тито са пионирима у дечијим читанкама и Букварима

Одликовања Драгољуба Михаиловића

Прле, Тихи, Чиби и остали „Отписани” су постојали, али су били четници, а не са петокраком на глави како смо их до сада замишљали. Били су под командом потпуковника Жарка Тодоровића, Валтера. Да, правог Валтера, припадника ЈВО. 

На слици је само неколико од око 5.000 четничких илегалаца који су имали организовану мрежу деловања, базу, радио станице, чак и камионе и нешто наоружања, углавном пиштоље.

Потпуковник Жарко Тодоровић Валтер. Завршио Војну академију у Београду и специјализирао у Француској где му је један од предавача био чувени Де Гол. Већ 1941. године оснива илегалну групу у Београду која је бројала око 5.000 чланова. Били су ноћна мора за Гестапо.

Највећа акција Гестапоа на Балкану током Другог светског рата звала се Операција „Валтер“, према једном од Тодоровићевих псеудонима. Један од највећих досијеа Гестапоа је Досије „Валтер“, који се данас чува у Архиву Града Београда, фонд БДС, Гестапо.

Након хапшења успео је да побегне, али је убрзо ухапшен поново и одведен у Матхаузен. Био је изложен страшним тортурама али је успео да преживи. После рата се прикључио француској легији странаца где се борио чак 10 година и то и у Индонезији и Вијетнаму. Био је генералштабни пуковник француске армије.

Умро је у Паризу 2000. године. Комунистичке власти су га прогласиле за издајника. Није рехабилитован до дана данашњег. То им није сметало да снимају филмове и користе његово име и подвиге где их представљају као своје.

Видите ли сада докле иде та болест комунистичка?

9 replies »

 1. мани је најсмешнија чињеница да су комуњаре, у покушају да организују неке акције против окупатора, довели „искусног“ руковаоца експлозивом, јер нису имали благе везе како да направе експлозивну направу, а тај лик погинуо у свом стану правећи бомбу! Вероватно и тај лик има негде споменик….

  Свиђа ми се

 2. Највећа трагедија је што су комуњаре још увек на власти и њихови потомци а ни опозитион није далеко .Постоје спискови побијених од стране Озне и питамо ко је одговарао за те злочине!?

  Свиђа ми се

 3. Уредништво би могло мало да поразмисли пре него што објави неки нови текст који нас опет дели на комунисте и четнике. Питање је: коме таква расправа сада користи?

  Одговор је лак: Вучићу&Ко, јер се тако скреће пажња са препуштања Косова и Метохије шиптарској нечисти.

  Не сумњам у родољубље власника и уреднице овог гласила, али наивност не оправдава, да парафразирам један од основних правних принципа.

  Свиђа ми се

 4. АГИТПРОП-ска препуцавања. Ако су комунисти све измислили и све нас варали пола века зашто сада, а то је скоро исто толико времена, нико све те лажи аргументовано није побио. Ако знамо шта су комунисти и НОВ радила од 4. јула `41. докраја рата зашто не знамо исто тако по датумима шта су радили четници у Србији за то време а шта четници Попа Ђујића у БиХ или четници у Цној Гори?

  Овако ми све личи на рекла казала, а то баш не помаже у промени слике четничког покрета.

  Свиђа ми се

  • како мислите да „неко аргументовано“ побије комунистичку пропаганду у комунистичкој диктатури? могао је само да „га поједе мрак“….а то што се и дан-данас не покреће питање „злочина комунистичког режима“, то само говори ко је на власти – настављачи титоизма, комуњарска деца, југословени….и да се још нисмо ослободили комунистичких монструма, који су само мутирали у „европеЈце“ и „глобалистанске либерале“…..

   Свиђа ми се

 5. „Дража Михаиловић био је легендарна личност и за време свога живота, но његова мученичка смрт створила је око његовог имена ореол светог ратника. С временом тај ће ореол бивати све светлији, а име Дражино све славније. А који се зову Дражини, нека подражавају Дражу.“ – Свети Владика Николај Велимировић у цркви Христова Васкрсења у Чикагу, 18. јула 1954

  Свиђа ми се

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.