АКТУЕЛНО

Сабор СПЦ ванредно о Косову и Метохији 6. новембра


БЕОГРАД – Ванредно јесење заседање Светог архијерејског Сабора Српске православне цркве почиње 6. новембра у Патријаршији у Београду, пишу Новости и наводе да ће једна од тема бити ситуација на Косову и Метохији и проналазак компромисног решења.

фото: СПЦ

Лист наводи да је одлука о одржавању Сабора донета на пролећном заседању и да је неименован извор рекао да ће Сабор разматрати проблеме у црквеном школству, али да сваки архијереј може да предложи проширење дневног реда.

Лист преноси исти извор да у врху СПЦ оцењују да ситуација на Косову и Метохији завређује расправу на највишем нивоу Цркве и да је снажна струја међу владикама она која жели да се отвори то питање.

„Црква ће морати што пре да заузме коначан и јасан став о овом питању“, рекао је саговорник листа.

ИЗВОР: РТВ

28.8.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. Што пре, у новембру, можда 29.новембра, за дан републике, Косове. Ванредно заседање на коме ће једна од тема бити Косово. А можда ће се та тема дотле скинути с дневног реда ванредног заседања.Очигледно да стање за патријарха ,није ни најмање ванредно, а с оптимистичким ишчекивањем, да до новембра буде редовно, да редовније не може бити.

    Свиђа ми се