АКТУЕЛНО

Борци из Ваљева: Покушали да нас купе – не одустајемо (ВИДЕО)


Руководство Удружења бораца ратова од 1990. из Ваљева одлучило је да настави са штрајком глађу који подразумева и свакодневну радикализацију протеста.

Борци из Ваљева

Да подсетимо, десетак ратних ветерана од прошле среде је у поновном штрајку захтевајући да се реши проблем са искљученом струјом двојици својих чланова.

Од отада се половина налази на крову, изнад Спомен собе погинулих, а остали штрајкују у просторијама овог Удружења.

– У понедељак смо имали више разговора и убеђивања да прекинемо са штрајком, али без ваљаног доказа да ће наши саборци напокон решити проблем са струјом. Уместо да овај проблем реше у року од пет минута, неки од њих су покушали да ме подмите. Не знају они да Брадић не продаје свој образ. Надам се да се неко искрено стиди што му се борци каче по крововима и сами себи ломе прсте. Како пажљиво читају ваше новине поручујем им да Брадића нико не може да купи и да ћемо наставити са радикализацијом протеста – каже Љубомир Брадић, председник овог Удружења који је пре неколико дана, као нови облик радикализације протеста, сам себи поломио четири прста на левој руци.

Брадић, који је уједно и генерални секретар Удружења „Гвоздени пук“ тврди да је проблем са струјом за двојицу ратних ветерана само врх леденог брега нерешених проблема борачке популације.

– На страну то што још није донет адекватан закон, али цела Србија треба да зна да је ово већ пети месец како се не исплаћују по 5.000 динара загарантованих породицама палих бораца, а исто је и кашњење по 5.000 динара које примају ратни војни инвалиди. Истовремено, само од фебруара ове године борцима је укинуто чак 51 одсто примања. Ко ће вам сутра Србију бранити, ако се данас овако понашате према нама – поручио је Брадић.

Он ипак није желео да открије када и на који начин ће радикализовати штајк.

– Сада је све у рукама одговорних у Влади Србије и општини Ваљево. Од њих зависи и колико ћемо још штрајковати и коју ћемо још жртву морати да поднесемо да би остварили основно право – право на живот – каже Брадић.

ИЗВОР: Ђ.Баровић-ВЕСТИ

***

ПОВЕЗАНО:

*Штрајк Бораца из Ваљева: Брадић себи поломио 4 прста – а двојици ратних ветерана још није укључена струја

*Борац спалио чланску карту СНС – Четири члана „Гвозденог пука“ штрајкују глађу 48 сати на крову куће у Ваљеву

*

*

———-

4.9.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

 

 

1 reply »