АКТУЕЛНО

„ГОСТ НЕДЕЉЕ“: Александар Петровић – Аца Селтик, Ортодокс Келтс (видео)


У емисији ГОСТ НЕДЕЉЕ, коју води др Драган Петровић, гост је био Александар Петровић, Аца Селтик, познати фронтмен групе Ортодокс Келтс. Ортодокс Келтс је бенд из Београда који изводи традиционалну ирску музику комбиновану са рок елементима. 

У трајању од 90 минута емисије, дат је пресек живота познатог уметника, занимљиви моменти са почетка каријере, долазак у групу Ортодокс Келтс 1993, стварање њеног идентитета, најпознатији концерти, албуми. Посебне тематске целине су биле веза Ортодокс Келтса са фудбалским клубом Селтик, историја Келта, сличности са Србима, борба Ираца и Шкота за идентитет и независност.

Александар Петровић је одличан познавалац и фан фудбалског клуба Селтик, док је домаћин др Драган Петровић такође показао одлично познавање фудбалских прилика везаних за овај клуб и европске купове, утакмице које су играли српски клубови са острвским, посебном са Шкотским, али и историјске и идентитетске околности везане за Британска острва и Ирску. Аца Селтик је овом приликом, вероватно први пут, испричао неке занимљивости везане за његово детињство, почетке бављења музиком, прве бендове у којима је наступао, политичке ставове, интересантне доживљаје са путовања и турнеја. Аца је говорио и о разлозима због чега рок-е- рол долази у извесну кризу последњих година интересовања шире јавности, мада је публика која га прати и даље врло бројна и обухвата практично све генерације.

Оба учесника ове занимљиве емисије, и водитељ и гост су на њеном крају, рекли да је то само први део, и да ће током следећих седмица Аца Селтик поново гостовати у овој емисији, јер су у ретроспективи његовог живота и стварања тек дошли приближно до 1999. године. Ова емисија је лепо прихваћена од публике.

ПОГЛЕДАЈТЕ ЕМИСИЈУ:

ИЗВОР: Dragan Petrović

——–

4.9.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић