АКТУЕЛНО

Глас Косова и Метохије: ДАН ПОСЛЕ СУТРА


Ето дође и тај дан после последњег дана нашег живота. Дан после Вучићеве посете.
Пажња се Срба, без обзира где живе у свету, окренула ка безобразлуцима „Задруге“ и осталих ријалити небулоза које убијају и оно мало сивих ћелија које Срби сачуваше до сада.

Шта раде Срби на КиМ у дану после дана када нас је посетила његова мрачност…?
Замислите, дишу пуним плућима!
Престале су претње, уцене, застрашивања, престали су људи у црном да седе по кафанама, кафићима, улицама и слушају приватне разговоре, па „расположење грађана“ преносили даље све до вође.

А шта је на крају рекао вођа?
Једно велико НИШТА. А можда једно мало СВЕ.
Наиме, паметном доста.
Те немамо ми ништа на КиМ, те Ангела је већ све дала, те чуваћемо вас иако не живите више у реп. Србији (да исто као што сте чували Србе у Крајини, па су данас мањина у Хрватској, или Србе у Босни, па се сада деле са потурицама и не могу да дишу од њих, као Србе у Македонији, па их сада готово нема, aсимилирани су, као Србе у Црној Гори које наговарате да постану Монтенегрини и забораве на Српство).

Данас Срби на КиМ иду на посао, као сваки дан до сада (оно мало Срба који га уопште имају ). Други праве себи некакав извор прихода, сеју, жању и моле се Богу…
Стигла је јесен беру се плодови које су с муком сачували и уз Божју помоћ, па се почиње зимница… Деца иду у школу. Као у сред Србије… иако су напади и даље свакодневица и о њој новинарчићи не умеју да пишу, нити желе.

Не тече после посете мед и млеко по улицама Кос. Митровице, нити су смарагди по сокацима енклава… НЕ!
И даље је мука, и даље нема слободе кретања, и даље се тешко и небезбедно живи.
Вучић је хтео да сруши косовски мит, али да створи мит култа своје сопствене личности.
Неки су ипак насели, упркос свему.

Да ли је то превелика жеља за добрим вестима, за лажном надом? Да ли је Србима на КиМ доста муке, црнине, плача, боли?
Или су заиста много заглупавели и отупавели, испраног мозга, због константне пропаганде из Београда?
Мафија води Србе на КиМ.
Ни вучић, ни српска листа ни тачи… нико. Мафија.
Црква тек сад глуми увређену девојку којој вереник, због кога је лагала, није уделио пажњу.
До сад је заљубљено ћутала и хвалила вођу.

Муке Срба нико не гледа.
Овде сви дођу за гласове, за поене, за будалаштине, да напуне батерије, да се наједу, да буду испоштовани… а онда оду и оставе народ као испумпани балон коме нико не помаже нити ко о њима брине.

Не ваља им бунт. Они воле марву. Довољно је сетити се Шилована који су протестовали преко 100 дана без струје, јер нису хтели да плаћају Косову, већ мајци Србији… а шта је тадашња власт урадила? Да их није можда подржала и помогла? Није.
После 100 дана без струје, када се сва храна покварила, а седело се под свећама, ризикујући да шиптари дођу и из освете нападну село, морали су да плате струју шиптарима и тако почну своју интеграцију. Тако им је саветовано из „Београда“.
А за њима су и остале енклаве…

Да се сетимо барикада? Како је Србе називала медијска хајка у главном српском граду? Буздовани и балвани? Хулигани и насилници? А само су бранили своје.

Тако и сада, Вучић долази да смири, већ побијену у појам Српчад, јер их се и мртвих плаши…
Па цитира Његоша (знајући да је већина Северњака пореклом из Црне Горе), па цитира владику Николаја Велимировића (знајући да је упркос фракцијама и поделама у цркви, Косово и Метохија веома побожно место).

Вређајући интелигенцију свог народа и представљајући Србе са КиМ, Србима свуда другде као марву која га гласа, иако су скоро сви тог дана били не својом вољом на тргу, он дели Србе даље. Хоће да Србима у Србији којима је дозлогрдило, Србе са КиМ представи као своје морбидне фанове, којима копа ето гроб, а они га ретардирани и идиоти, и даље воле, кличу му и гласају га.
Ових дана се нисам изјашњавао. Не зато што ме је страх, него зато што ми је људи моји свега преко главе. А моја је глава претурила разне догодовштине на нашем светом, али окупираном Косову и Метохији…

Било како било, где год бих се нашао, где год бих стао, људи су причали само о њему. И Бог нек ме спали ако лажем, али ја нисам чуо нити једно позитивно мишљење нити једног Косовског Србина о њему. Путовах због посла по покрајини. Седох са старима, младима, мушкарцима и женама, тинејџерима и старинама и НИКО не рече једну лепу реч о њему!!!
Како он побеђује овде????
Лако!
Доба информатичких технологија је омогућило врло лако лажирање такозваних демократских избора!
Узмеш доброг хакера и можеш да победиш у Америци, иако сви желе Хилари, а ти се зовеш Трамп.
Тако и овде.
Кад следећи пут осуђујете неког Србина с КиМ, говорећи „Тако им и треба дебилима кад га гласају“- сетите се и нас који га нисмо гласали, који га не подносимо и који у сваком његовом говору видимо део менталне болести.
На дан митинга, на који многи, иако доведени у КМ, нису били, већ су седели иза вишеспратница и крили се од душебрижника који би их пријавили да изгубе посао а тиме и егзистенцију својој породици.
Многи су седели по становима својих пријатеља, познаника, кумова… многи нису уопште дошли правдајући се на било који начин, а многи, иако су стајали ту, духом нису били ту, већ су молили Бога да их оглуви, да не чују све оно…

Најзад нађох једну особу која причаше позитивно о њему. После све оне гунгуле седосмо на неку релаксирајућу кафу… ту је било људи које знам, који су били сморени самом чињеницом да их неко малтретира и шаље на митинге као у доба Милошевића и ту је била женица која је заљубљено цвркутала о председнику, док се нама губила свест у глави… Ето, има неког ко га воли, помислих.
Жена је сва оптимистична причала о дивном говору, надајући се искрено да ћемо сада живети као бубрези у лоју… а мени се смркло. Било ми је и жао ње. Да ли је причала што се плаши, или је стварно желела а је неко лаже, или је само глупа…
Бог ће га знати…
Али ето… један фан…

Митровица је дан после живнула. Нестало је оне нервозе и оне негативне енергије. Као да ништа није било… сем што је остало гомиле застава, слике великог вође на сваком зиду и нека горчина у устима…
Боже спаси нас све… шта ћемо сад?

+јанко+

ИЗВОР: ФБ страница Глас Косова и Метохије

12.9.2018.

3 replies »

 1. МОЈЕ ВАЗДА МОЛИТВЕ И ПОДРШКА ЗА МОЈ РОД НА СВЕТОМ КОСОВУ МЕТОХИЈИ КОЈИ ДРЖИ СЕ ПРАВОСЛАВЉА И СВЕТОСАВЉА ПРОТИВ унијата ПРОБЛЕМ ЈЕ ВЕЛИКИ КАД СРБИ ОДЛОБОДЕ БЕОГРАД ОСЛОБОДИЋЕ СЕ ВАСКОЛИКА СРБАДИЈА ОДАВНО ЗБОГ ИЗДАЈЕ БЕОГРАДА СЕ ПРЕДАЈЕ КОСОВО МЕТОХИЈА РСК РС И ПРОШИРЕНА ЦРНА ГОРА банди нато окупатора ДОКЛЕ ВИШЕ БЕОГРАД ДА СОЛИ ПАМЕТ ОСТАЛИМ СРБИМА МИСЛИМ НА СКУПШТИНУ ИЗ НЕНАРОДНЕ СКУПШТИНЕ БЕОГРАДСКЕ НА КРАЈУ ИЗ СКУПШТИНЕ СЕ ПОНАШАЈУ АКО ОНИ ХОЋЕ ДА БУДУ БРАЋА СА рватима шиптарима балијама МИ СРБИ ПОТОМЦИ КНЕЗ ЛАЗАРА И КОСОВСКИХ ЈУНАКА НЕ ЖЕЛИМО ЈЕЛ ЈАСНО партизани ?

  Свиђа ми се

 2. ПИТАТЕ

  Ш Т А С А Д?

  ОДГОВОР:

  КО ГОД МОЖЕ НЕКА ДОЂЕ НА НАРОДНИ СКУП У СУБОТУ 15.09.2018.

  ПРЕД НАРОДНУ СКУПШТИНУ У БЕОГРАДУ У 12:00 ДА УСВОЈИМО

  О Д Л У К У

  ЧИЈА ЈЕ ПРВА ТАЧКА ЗАХТЕВ НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ ДА ДО

  24.09.2018. Г. ПОКРЕНЕ И ПТОМ СПРОВЕДЕ УСТАВНИ ПОСТУПАК

  Р А З Р Е Ш Е Њ А

  АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА ФУНКЦИЈА И ПОЛОЖАЈА ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

  И

  АНЕ БРНАБИЋ ФУНКЦИЈА И ПОЛОЖАЈА ПРЕДСЕДНИКА ВЛАДЕ

  И ДА СЕ УСПОСТАВИ ПОШТОВАЊЕ УСТАВА И ЗАКОНА И ОД ВЛАСТИ.

  И ДА СЕ УСВОЈИ

  Д Е К Л А Р А Ц И Ј А

  КОЈА СТУПА НА СНАГУ АКО НАРОДНА СКУПШТИНА НЕ СПРОВЕДЕ

  ОДЛУКУ НАРОДНОГ СКУПА.

  СВ О НАРОДНОМ СКУПУ ЈЕ У ЊЕГОВОЈ ПРИЈАВИ ВЛАСТИМА

  ИЗЛОЖЕНОЈ НА: http://www.ssssseternal.org

  ОРГАНИЗАЦИОНИ ОДБОР (ОО)

  Др Љубомир Т. Грујић, редовни професор у пензији, Београд, покретач и организатор Народног скупа

  Душан Стојановић, дипл. економиста и дипл. инжењер информатике, Суботица, члан ОО

  Мирољуб Шојић, дипл. економиста, био генерални директор „Прве петолетке“, Брус, члан ОО

  Свиђа ми се