АКТУЕЛНО

Проф. др Бранислав Ристивојевић, професор Кривичног права на Новосадском универзитету: Породица је једина СИГУРНА КУЋА!


Последица Закона о спречавању насиља у породици је пораст насиља у породици за 400%, некад и са смртним исходом.

Закон је писала група феминистичких НВО, а не Министарство правде нити неко државно тело. Нису га увеле Немачка и велике европске земље. Закон је проширио појам насиља на: расправу, незадовољство, материјални недостатак, па чак и поступак који још НИЈЕ УЧИЊЕН! Закон повећева насиље уместо да га спречава.

Закон уместо да оснажује породицу, он је слаби. Држава је ушла у породицу и постала члан породице, који има сва права а никакве обавезе. Дође, раздвоји породицу и оде, а људи остану још завађенији, са својим нерешеним проблемима. Држава је узела на себе да регулише породичне односе. Једине две мере које закон прописује су: забрана комуникације и удаљавање наводног насилника из сопствене куће. Да ли то помаже породици?

Уместо да се од супружника захтева да извршавају своје обавезе, да буду пожртвовани, он инсистира на томе да сви имају своја права. Инсистира на појединачним правима уместо на обавезама и то само удаљава укућане.

Био је случај у Бору да је жена пријавила мужа за насиље зато што није хтео да потроше породични буџет на летовање на мору. Жена је пријавила мужа за економско насиље, узела новац и отишла на море, а мужа су одвели у полицију. Осуђен је за економско насиље над женом!??

ИЗВОР: HelmCast

12.9.2018.

1 reply »

 1. Господине професоре др Ристивојевићу,

  Ваши ставови изложени у овом Вашем чланку ме наводе да Вас сада позивам да се обратите Народном скупу у суботу 15.09.о.г. пред Народном скупштином у Београду. Све о Народном скупу је у његовој пријави властима изложеној на: http://www.ssssseternal.org

  Мени можете да одговорите до 20:00 у четвртак 13. септембра на:
  ustav.srbije@gmail.com

  С поштовањем,
  Др Љубомир Т. Грујић, редовни професор у пензији

  Свиђа ми се