АКТУЕЛНО

Хорепископ Наум: О лудилу властимајућих у Србији (видео)


2.9.2018. у гостопримници храма Светог Јустина ћелијског у Барајеву
Извор: Епархија у егзилу

***

Нема више националне свести. Нема више Србовања, јер не постоји српска власт. Читав је свет поробљен. Читав је свет поробљен и морамо појединачно да се спасавамо. На нивоу државе ништа нећемо моћи. Јер ова држава није своја. Она не штити свој народ. Она убија свој народ.

Несавесни Срби. Продане душе. Тамни и мрачни синови нашег народа. Издајице Бога и рода – у власти… Њима је Бог – новац. Њима је идол – Европска Унија. То су људи овога света. Од њих не можете ништа добро очекивати. Будите свесни тога. Нема ту ни С од Српства. То су продане душе. До краја продане.

Зато на личном плану сваки нека се штити, штити своје дете, штити своју душу, ближње своје, своје породице, на начин на који га је Господ упутио.

То је… Не очекуј бомбоне од власти. Не очекуј бомбоне од сатане, јер су људи слуге његове. Шта можеш очекивати од њега? Јел те учи Јеванђељe? Јел те учи побожности? Никако. Шта може продана душа да те научи. Ништа, сем да виче: „Европска унија, Европска унија, европска перспектива и будућност нашег народа”?

Која будућност, јадниче? Будућност без Христа? To je пропаст! Напредак Србије без благослова Светог Саве – лудило! Лудило! Лудило!

Хоће без Светог Саве у Европу, без Јеванђеља Христовог да гради будућност Србије. А он (Свети Сава) домаћин ове куће, глава ове куће, а ти без домаћина хоћеш да градиш будућност своје куће? Безумниче! Безумниче, и ти и сви они који за тобом иду!

Говорим о онима који су на власти и о глави народа, председнику, који ништа разумно нема у себи. Ништа разумно нема у себи. Данас каже једно, сутра каже друго, прекосутра каже треће.

(Како да станемо на пут том лудилу?) 

Са оваквом народном већином која га је изабрала не можете му стати на пут. Јер он има подршку народа који више воли Европску унију, него Бога.

Ево података: само 2 посто Срба пости и Богу се моли и редовно иде на свете литургије.
Два посто Срба! Где је  98 посто Срба? Коме служи? 

Па како ћете са таквим народом, са таквом породицом која је убијена, васкрснути државу, када је темељ државе – породица православна?

Како ћемо да задобијемо милост Божију када се не причешћујемо телом и крвљу Господа Исуса Христа? 98 посто Срба то не чини. Одбацују Господа Христа!

98 посто Срба, значи, не зна шта је света литургија. 98 посто Срба не зна шта је живот вечни. Јер да знају, долазили би у храмове, причешћивали би се, исповедали се и живели јеванђелским животом.

Како одбранити такву Србију?
Ко да нас одбрани? Господ? Па ми га одбацујемо! 98 посто га одбацује, 2 посто га призива, моли Му се и тражи милост од Њега. То је мало. Шта може тих 2 посто?

У сваком случају, тих 2 посто… Не само 2 посто, већ само ТРИ човека су вреднији… Један човек са Христом је вреднији од читавог безбожног народа. Истина је то. Потврђује то Бог када каже: Ја сам Бог Авраамов, Исаков и Јаковљев. Не стиди се да се назове Богом само три човека.

Али, кажем опет, мали је број Срба који траже Бога. Због тога нам Бог и не помаже.

Они који хоће да живе побожно, гоњени су. То је владика рашко-призренски у егзилу.
Дакле, и од тих 2 посто, 10 посто је гоњено, можда још и мање.

Према томе, браћо и сестре, да носимо крст свој, идемо за Господом, и да се молимо за оне који пропадају у блату греха, да кажемо: Господе, опрости им, не знају шта раде. Подај им покајање, отвори им духовне очи да виде куда иду. Да виде своје лажне Богове, лажне спасиоце – политичаре, лажне политичке програме, лажне месије, и да ти се врате, Господе. Да сви једнодушно, једним срцем, једномислено, славимо Тебе, Спаситеља свога и све угоднике Твоје из рода нашег, на челу са светим Савом.

Ето, тако да се молимо. А оно што нам они приређују, да опростимо – не знају шта раде. Тако можемо да очекујемо милост Божију, да неко принесе чисту жртву трпљења, побожности, праве вере, па да Бог због те жртве све помилује. Другога пута нема. Без жртве нечије, нашег покајања, не можемо бити бољи. То је чиста жртва коју ће Бог примити ако је ми смирено принесемо Богу.

Због тога настојте да се трудите, настојте да долазите у храм, да се исповедате, причешћујете, да испуњујете наше катакомбе, да и другима проповедате истину, еда би се што већи број људи извукао из те паклене колотечине која тече ка паклу.

Ето тако, браћо и сестре. Господ да нам буде милостив. Да нас помилује молитвама светога Саве и свих светих из рода нашега. Амин, Боже дај!

________________
Транскрипт беседе хорепископа Наума: СРБски ФБРепортер

10 replies »

 1. СВАКОГА ДАНА БАР НЕКОЛИКО ПУТА СПОМЕНЕМ ИМЕ ГОСПОДА, ЈЕР ОН ЈЕ НАШ ЗАШТИТНИК, НЕКА НАС И САДА ЗАШТИТИ ОД ОВИХ БЕЗБОЖНИКА И ОНИХ КОЈИ СЛАВЕ ЛУЦИФЕРА.ПОМОЗИ НАМ БОЖЕ И ОПРОСТИ НАМ АМИН ❤

  Свиђа ми се

 2. АЏУВАНИЗАМ=ЕКУМЕНИЗАМ=САТАНИЗАМ…
  Ко се залаже за екуменизам није далеко од
  аџуванизма и сатанизма! А познато је, на
  жалост, да се патријарх Иринеј, Амфилогије
  Радовић… залажу за ЕКУЕМНИЗАМ?!
  Ово што су аџувани учинили, не може се
  одбрити, али до тога не би ни у ком случају
  дошло да су Патријарх Иринеј, АмфилохијеРадовић…,
  заједно са верницима Богородичиног
  града, изашли на улуцу са Крстовима, Иконама…,
  организовали Литију и стали наспрам КОРДОНА…
  Тешко да би било који КОРДОН полиције
  подигао пендреке или бацио димне бомбе на
  Литију коју предводи Његова Светост
  Патријарх Србски Иринеј.
  Није искључено да би се тај исти КОРДОН
  прикључио поворци СВЕТОСАВСКЕ ЛИТИЈЕ…
  Али, да би се тако нешто учинило, мора се
  бити Христољубив , Човекољубив, Родољубив…
  чега није било у умовима и срцима наших
  јерарха СПЦ-е, премда су верници нешто
  самоиницијативно покушавали да ураде,
  непосредно, пре и у току те параде срама!
  Ипак, Драги Бог не дозвољава да пропадне
  СРБски род и његова Православна Држава
  Србија!
  Уместо ПАРАДЕ СРАМА , Београдом је требало
  шетњом и пригодним програмом да се обележи
  годишњица СОЛУНСКОГ ФРОНТА – испред
  споменика – реплике ОСМАТРАЧНИЦЕ СА
  СОЛУНСКОГ ФРОНТА, у “Пионирском” парку,
  преко пута Скупштине Србије, на углу Улица
  Краља Александра и Кнеза Милоша, са
  полагањем вeнаца на споменике – гробове
  Војводе Петра Бојовића, Живојина Мишића,
  Радомир Путника,ђенерала Павла Јуришића
  Штурма, Милунке Савић, споменика –
  костурнице учесницима Рата 1914.- 1918. – на
  Новом гробљу у Београду, и Војводи Степи у
  Чачку!
  Да је на чело ове и овакве поворке стао врх
  СПЦ – са делом свештенства, епископата,
  Удружења неговања традиција Ослободилачких
  ратова 1912.- 1918. и вeрног народа – ПАРАДЕ
  БОЛЕСНИКА не би ни било, јер би се већина
  ПОЛИЦИЈЕ ПРИКЉУЧИЛА ТОЈ И ТАКВОЈ
  ПОВОРЦИ, А БОЛЕСНИЦИ БИ СЕ РАЗБЕЖАЛИ
  СВАК НА СВОЈУ СТРАНУ!

  Хвала Богу и Брату у Христу – монаху Антонију
  и свим Сестрама и Браћи у Христу, који својом
  жртвом – ЛИТИЈОМ – проходише трасом безбожја,
  и обожише је кадом тамјана, проношењем Икона
  и Крстова, уз молитвено појање, а на Славу Божију,
  Пресвете Мајке Божије, Деспота Стефана
  Лазаревића,Мученика Београдских – Св. Ђакона
  Авакума, Св. Ермила, Св. Стратоника и Св.
  Игумана Пајсија, Св. Николаја Мирилијикијског
  Чудотворца, Победоносца Великомученика
  Георгија, Св. Великомученика Димитрија, Св.
  Великомученице Недеље, Св.Јована
  Крститеља, Св. Пророка Илије, Св. Архангела
  Михајла, Сабора Србских Светитеља…

  Драган Славнић

  Свиђа ми се

 3. КОЈА СПЦ САМ ТЗВ ПАТРИЈАХ ИРИНЕЈ ГАВРИЛОВИЋ ЈЕ РЕКАО У БЕЧУ ДА ЈЕ унијат ОН СЕ МОЛИ ЗА ЈЕДИНСТВО КАКО ЗБОРИ ОН ДВЕ ЦРКВЕ римокатолици СУ секта РАНИЈЕ ЈЕ ПОСТОЈАЛА СРБСКА СЛОБОДНА ЦРКВА И БЕОГРАДСКА ПАРТИЈАРШИЈА КАКО СУ ЈЕ ЗВАЛИ ЧЕТНИЦИ У ЕМИГРАЦИЈИ КАКО МОЖЕ ДА ТЗВ ПАТРИЈАХ ДА СЕ БОРИ ЗА ОЧУВАЊЕ СВЕТОГ КОСОВА МЕТОХИЈЕ КАД ОН ЗБОРИ ДА ЈЕ ТЗВ ав СПОСОБАН ДА ОДБРАНИ ОН ЈЕ рдђа САДАШЊЕ ТЗВ ВЛАДИКЕ У БЕОГРАДСКОЈ ПАТРИЈАРШИЈИ СУ удбаши ДА НИЈЕСУ НЕ БИ ПОДРЖАЛИ бориса францетића КОЈИ ЈЕ ПРОЋЕРА ВЛАДИКУ АРТЕМИЈА СА КОСОВА МЕТОХИЈЕ ЈЕДНОМ СЕ ИМ МОРА РЕЋИ У ЛИЦЕ ДА СУ издајници А СРБЕ НЕ ВОЛЕ издајнике СВА САДАШЊА ТЗВ ВЛАДА СРБИЈЕ И СПЦ СУ ИСТЕ масони КОЈИ ЖЕЛЕ папу ДА СЛУЖЕ И ДА ПОСЕТИ ОВУ СКРАЋЕНУ СРБИЈУ КОЛИКО ЈЕ БИЛО ТЗВ ВЛАДИКА ИСПОД СЛИКЕ алијзија степинца ? ДАЈ БРЕ НЕ БРАНИ СПЦ ЈОШ ОД 1963 ОНИ СУ удбаши СССС

  Свиђа ми се

  • Брате ,не мешај бабе и жабе.Екуменисти јеретици издајници Бога и рода јесу унутар СПЦ али они нису СПЦ и није СПЦ тиме ништа мање света она остаје и даље бања препорода и духовна болница и опоравилиште за оне који се кају и моле Богу за опроштај свима за све што је једини излаз из овог нашег пакла!Уколико се народ буде молио за себе и за њих да се врате на пут истине и правде утолико ћемо се пре и избавити Божијом помоћи од зла које нас је снашло!

   Свиђа ми се

 4. Златоуст нашега доба.

  Част ми је да познајем ВЛАДИКУ НАУМА,новога Јустина Ћелијског….
  Новога Николаја србског….

  СЛАВА БОГУ….

  Свиђа ми се

 5. Е МОЈ БРАТЕ СРБИНЕ СВЕ ЈЕ РЕКАО СВЕТИ ВЛАДИКА НИКОЛАЈ ВЕЛИМИРОВИЋ У НЕБЕСКОЈ СРБИЈИ ОД БОГА ТИ ЗДРАВЉЕ БОЖЕ ПОДАЈ СВАКО ДОБРО ЧЕСТИТИМ ВЛАДИКАМА КОЈИ СУ У ЕРП И КОСОВСКОЈ МЕТОХИЈСКОЈ У ПРОГОНОНСТВУ ТЕ КАЛУДЂЕРИМА И МОНАХИЊАМА ГОРЕ ПОМЕНУТЕ ЕПАРХИЈЕ СВИ ЧЕСТИТИ СРБИ СУ ЕРП И КОСОВСКА МЕТОХИЈСКА У ПРОГОНОНСТВУ СССС

  Свиђа ми се

 6. Брате и Оче Хорепискоме Науме,свака Вам је ка у Његоша,Истинита и Света! Молимо се Свеблагом Господу да се Срби уразуме или нас неће бити! Амин и свако Вам добро од Господа и Пресвете Владичице наше! И од Светога Саве и свих Светих рода сербского! Амин.

  Свиђа ми се

 7. Владико у праву сте апсолутно, али је Божије допуштење све што се дешава, због грехова и безакоња наших, и зато што је син безакоња у свету, Антихрист, прво су пали архијереји(као по пророчанству светих ) и духовници и вуку за собом верујућу паству, велика и страшна страдања нам предстоје, која ћемо издржати само уз помоћ вере и Исусове молитве. Молитвама светих Отаца наших, Господе Исусе Христе, Боже наш помилуј нас и спаси. Амин.

  Свиђа ми се

 8. У протекла два месеца СПЦ је добила једну битку против актуелног Председника по питању Косова и Метохија. Али једна битка није циљ, циљ је победити и Србе вратити к`памети. Ако сад СПЦ заћути нестаће и Србије а ни ње неће више бити. Ово је историјски тренутак за опстанак Србије и зато сви верујући и СПЦ на челу морају да бране Србију од лудака и издајица, ма како се они звали и иза чега се кривали. Нек Бог помогне Србији и њеном народу.

  Свиђа ми се