АКТУЕЛНО

ГОРИ ПКБ – Ватрогасци се сатима боре са пожаром, људи се гуше од дима


Радници су евакуисани, велики број ватрогасних екипа је на терену, Зрењанински пут је блокиран за саобраћај у том делу, а како Србин.инфо сазнаје од очевидаца, највећу бојазан свих изазива то што се складиште са чак 40 тона амонијака налази у непосредној близини и може да изазове еколошку катастрофу.

„Полиција тера људe далеко од самог места догађаја, јер је огроман пожар”, са лица места каже очевидац пожара у ПКБ-у, за наш портал Србин.инфо.

„Цела ситуација је страшна, постоји могућност да исцури амонијак, јер је складиште у непосредној близини, да се запали и изазoве еколошку катастрофу – узнемирени су Београђани.

На фотографијама се види да пожар бесни тик уз складиште амонијака.

Иако смо удаљени од пожара неколико стотина метара, гушимо се у диму, тешко се дише – додају очевици.

– Пожар је толико велики да ће гасити сигурно целу ноћ – закључак је и ватрогасаца са лица места.

ИЗВОР: СРБИН.инфо

***

***

Сектору за ванредне ситуације у Београду око 20.30 часова пријављено је да је у фабрици „Имлек“ у Падинској Скели избио пожар у магацинском простору, након чега су на лице места одмах упућене ватрогасно-спасилачке јединице.

„На лицу места тренутно се налазе 64 ватрогасца са 26 возила који гасе пожар. Из безбедносних разлога одмах је извршена евакуација свих запослених и нико није повређен. О свему је обавештена и екотоксиколошка екипа Градског завода за јавно здравље која је присутна на лицу места“ рекао је Раде Милошевић, начелник Управе за ванредне ситуације у Београду.

————-

21.9.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »