АКТУЕЛНО

ПОТПИСАН Споразум за Фронтексом И РЕАГОВАЊЕ – урушава суверенитет и крши Устав Србије


МУП Србије потписао споразум са Фронтексом

Министар Стефановић је рекао да је за Србију важно да грађани буду безбедни и подсетио да се ЕУ када је наступила мигрантска криза понела према Србији као према држави чланици

Димитрис Аврамопулос и Небојша Стефановић потписују споразум (Фото: Бета)

Европски комесар за миграције, унутрашња питања и грађанство Димитрис Аврамопулос и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић парафирали су данас споразум између Србије и ЕУ о акцијама које спроводи европска агенција за граничну и обалску стражу (Фронтекс).

Аврамопулос је рекао да ће то омогућити да Фронтекс у сарадњи са МУП-ом Србије спроводи граничне провере миграната и тиме се повећати већа безбедност спољних граница ЕУ.

Стефановић је рекао да је за Србију важно да грађани буду безбедни и подсетио да се ЕУ 2015. године, када је наступила мигрантска криза, понела према Србији као према држави чланици, преноси Танјуг.

ИЗВОР: Политика, 20. 9. 2018

ДЈБ: Споразум за Фронтексом урушава суверенитет и крши Устав Србије

Да ли је истина да ће јединице Фронтекса ће бити опремљене и оружјем и имати право да на територији Србије контролишу документа миграната и одлучују о њиховом даљем кретању и боравку на територији Србије?

Извор: Београдски глас

Београдски глас (Бета) – Покрет „Доста је било“ оценио је да се споразумом који је Србија потписала са Европском агенцијом за граничну и обалску стражу (Фронтекс) о контроли миграната урушава суверенитет државе и крши Устав јер се странцима дозвољава да контролишу кретање људи по територији Србије.

„Грађани Србије мало знају да је држава до сада омогућила да преко 620.000 миграната у Србији поднесе захтев за азил и да са тим папиром наставе пут у ЕУ. Људима у невољи је сигурно потребна помоћ. Али је несхватљиво да мигранти који су стигли у Грчку, која је у ЕУ, па преко Бугарске и Македоније стигну у Србију без да им у овим земљама дозволе подношење апликације за азил, и да им је тек у Србији то омогућено“, навео је ДЈБ у саопштењу.

Тај покрет је упитао због чега је Србија прихватила да изда несразмерно велики број апликација за азил и да ли је то председник Србије Александар Вучић обећао немачкој канцеларки Ангели Меркел.

„Захтевамо од Владе Србије да хитно обавести јавност каква ће бити овлашћења Фронтекса кад је реч о контроли миграната у Србији и на који период је орочена ова сарадња. Да ли је истина да ће јединице Фронтекса ће бити опремљене и оружјем и имати право да на територији Србије контролишу документа миграната и одлучују о њиховом даљем кретању и боравку на територији Србије?“, упитао је ДЈБ.

ИЗВОР: Београдски глас, 21. 9. 2018

Наслов и опрема: Стање ствари

***

***

Masterplan Migration von Seehofer (KRIMINELL), wo er mit einem Diktat und ohne Referendum in diesen Bevölkerungsgruppen – die Nationen in 8 Länder ZWINGT, die KRIMINELLE ISLAMISTEN aufzunehmen. „Beratungs- und Betreuungszentren ausbauen: Die acht Beratungszentren in
Irak, Kosovo, Ghana, Serbien, Albanien, Tunesien, Marokko und Senegal
koordinieren Ausbildungs- und Beschäftigungsprogramme vor Ort“- – die von diesen armen Bevölkerungsgruppen finanziert werden!

https://www.bmi.bund.de/…/masterplan-migration.pdf…

Ananda Braun
srb/ KRIMINALNI MIGRACIONI MASTERPLAN od Zeehofera, koji diktira 8 zemljama da prihvate kriminalne Islamiste bez ikakvog referenduma. U Iraku, Kosovu, Ghani, Srbiji, Albaniji, Tunesiji, Maroku i Senegalu bice CENTRI ZA ZBRINJAVANJE, OBRAZOVANJE I ZAPOSLJAVANJE (koje ce narodi tih siromasnih zemalja da finansiraju)

***

ПОВЕЗАНО:

*Ана Брнабић лагала! Потписан споразум – ЕУ стража данас стиже на српске границе!

*Никола Влаховић: Како Вучићев режим увози мигранте из исламских земаља, наплаћује им „путарину“ и врши „арабизацију“ Србије и ЕУ

*Фридерике Бек: ГЛОБАЛНО ОДВЕЗИВАЊЕ ЉУДСКЕ МАСЕ – Тајна миграциона агенда

*Пресе: Беч преговара са Београдом о сабирном центру за мигранте које ЕУ неће

*Никола Влаховић: Како је Србија постала небезбедна и опасна по живот сваког грађанина

*Биљана Ђоровић: Демографски инжењеринг – стварање Новог Блиског Истока и демонтажа Србије

———–

22.9.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »