АКТУЕЛНО

Лавров: Међународно војно присуство на Косову се трансформише у америчку базу


Русија позива Београд и Приштину на дијалог и подржаће одлуку која ће бити прихватљива за Србију, изјавио је у петак шеф руске дипломатије Сергеј Лавров, преносе РИА Новости

„Узнемирени смо тежњом да се отвори још један канал конфронтације у Европи – овога пута на Балкану. Државе у региону упорно увлаче у НАТО. Понављајући мантре о недопустивости мешања у њихове унутрашње ствари лидери Европе и Америке агитују за ступање балканских земаља у Северно-атлантску алијансу“, рекао је Лавров обраћајући се Генералној скупштини Уједињених нација у Њујорку.
Он је подсетио да се на Косову „међународно војно присуство које је одобрио Савет безбедности УН трансформише у америчку базу“.
„Стварају се косовске оружане снаге. Споразум Београда и Приштине постигнут уз посредство Европске уније се не испуњава. Русија позива стране на дијалог у складу с принципима резолуције 1244 Савета безбедности УН и подржаће оно решење које ће бити прихватљиво за Србију“, додао је руски министар. 
ИЗВОР: ВОСТОК
***
————-
29.9.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. ГОСПОДИНЕ ЛАВРОВ НА ЖАЛОСТ РУСИЈА ПОДРЖАВА ТЗВ ПРЕГОВОРЕ ИЗМЕДЂУ БЕОГРАДА И ПРИШТИНЕ ТАЧНИЈЕ ТЗВ бриселске споразуме ЗБОГ ЧЕГА РУСИЈА ПОДРЖАВА ТЗВ ГОРЕ НАВЕДЕНЕ ПРЕГОВОРЕ ? ГОСПОДИНЕ ЛАВРОВУ ПОДСЕТИЋУ ТЕ ДА СЕ СВОЈЕ НЕ ДЕЛИ СА дошљацима шиптарима КОЈЕ ЈЕ ПРИМИЈО СРБСКИ КРАЉА ВОЈИСЛАВ НА МОЛБУ ГРКА ЂОРДЂА МАНИЈАКА ИЗМЕДЂУ РАТА ВИЗАНТИЈЕ И арапа турака НИЈЕСАМ ЗА НИКАКВУ ПОДЕЛУ СВЕТЕ СРБСКЕ ЗЕМЉЕ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ НИКАДА ПРОМЕНИ ПОЛИТИКУ И ПОДРЖИ СРБИЈУ ЈЕР ЈЕ ПРИШТИНА СРБСКИ ГРАД УКОЛИКО ТИ НЕ ПОСТУПИШ КАКО ЗБОРИМ ОНДА ЈЕ ЈАСНО ДА РУСИЈА ПОДРЖАВА ТЗВ комунистичке границе КОЈЕ УБИЛЕ ПРЕКО МИЛИЈОН СРБА ОД 1941 ДО 1945 ПОДСЕТИЋУ ТЕ ДА црвени поп ВЛАДО ЗЕЧЕВИЋ ЗАБРАНИЈО ПОВРАТАК СРБА СТАРОСЕДИОЦА НА КОСОВО МЕТОХИЈУ ПО НАРЕДБИ ТЗВ кпј ђаволске сотонске аждаје КОЈА ЈЕ УБИЛА ЂЕНЕРАЛА ДРАЖУ МИХАИЈЛОВИЋА МНОГЕ ЧЕТНИЧКЕ ВОЈВОДЕ ОФИЦИРЕ ПОДОФИЦИРЕ ЈАТАКЕ КВУО И БРАЋЕ ПО ОРУЖЈУ НЕДИЋЕВАЦА ТО ШТО ЗБОРИМ ЈЕ ИСТИНА НЕК ТО ПРЕВЕДЕ РЕДАКЦИЈА НА РУСКИ ЈЕЗИК УКОЛИКО ГОСПОДИН ЛАВРОВ НЕ РАЗУМЕ СРБСКИ ЈЕЗИК ХВАЛА НА РАЗУМЕВАЊУ И ХВАЛА ЛЕПО СССС

    Свиђа ми се