АКТУЕЛНО

Пилоти Русије и Србије одбили ваздушни напад „непријатеља“


У следећој фази руско-српске вежбе, руске и српске посаде авиона су радиле на пресретању циљева у ваздуху

Узбуна, пресретање непријатеља и његово присиљавање на повлачење, као и маневре ваздушне борбе са „непријатељским“ авионима, одрадили су пилоти Ваздушно-космичких снага Руске Федерације и Ратног ваздухопловства Републике Србије, током заједничке вежбе „БАРС-2018“.

Према плану вежбе, посаде су биле у стању потпуне борбене готовости. Након што се огласила узбуна, пилоти су за неколико секунди ушли у своје авионе и полетели како би претражили и пресрели летелице које су нарушиле ваздушни простор земље.

Прво су пресретали „уљезе“ и присиљавали их да слете, те су потом пилоти спровели низ тренинга ваздушне борбе са „непријатељским“ авионом.

„То је био диван и веома тежак лет“, изјавио је за „ТВ Звезда“ након повратка са вежбе Милован Ђорђевић, шеф оперативног одјела 204. ваздухопловне бригаде Војске Србије.

После сваког лета, руске и српске посаде су детаљно разматрале одрађене задатке.

„Упркос чињеници да српски пилоти имају мало летачког искуства, показали су добре квалитете. Постоје моменти о којима се треба разговарати“, рекао је пилот и командант везе Роман Иванов из Липецког авио-центра.

Раније су током вежбе „БАРС-2018“, руске и српске хеликоптерске посаде увежбавале потрагу и спасавање посаде обореног авиона.

Такође је изведена вежба хеликоптерског десанта специјалних снага.

ИЗВОР: ВОСТОК

4.10.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. МНОГО БОЉЕ БИ БИЛО ДА СУ Пилоти Русије и Србије одбили ваздушни напад „непријатеља“ ПООБАРАЛИ ОВЕ НАТОВСКЕ АВИОНЕ КОЈИ НАС ТРУЈУ ВЕЋ ГОДИНАМА ОД КАКО ИМ ЈЕ ДОЗВОЉЕНО ПРЕЛЕТАЊЕ НАШЕ КОЛОНИЈЕ БЕЗ КОНТРОЛЕ И ЗАСИПАЊЕ МАТЕРИЈАМА НЕПОЗНАТОГ ПОРЕКЛА … У ИМЕ КОГА И ЗАШТО ?

    Свиђа ми се