АКТУЕЛНО

Мирјана Анђелковић Лукић: Војна вежба НАТО у Србији, Столтенберг у Београду


Под именом цивилна, одвија се највећа војна вежба НАТО алијансе и војске Србије на нашој територији. И траје три дана. Одржава се у околини Младеновца. Близу Београда. Вежба увежбава учеснике за борбу против елементарних непогода, пожара, земљотреса, поплава, изоставили су вулканске ерупције које су учестале у свету али то овог пута није било на дневном реду вежби. Наша војска вежба са НАТО како да спашава цивиле! Који цинизам.

Колико цивила та озлоглашена војна организација убија по целом свету? Шта ће њима толике базе у преко 100 земаља света? Понашају се као да су господари планете Земље. Долазе да нас уче, нашу војску која им је за време њихове агресије показала шта уме и сме, те су због тога одустали од копнене агресије, мада су истуривши своје вазале из Албаније и косовске терористе покушали.

После су све официре и командни кадар са тог подручја отерали у пензију и у Хаг, како би разводнили и отупели оштрицу нашег родољубља.

Као последица њихове агресије данас људи и деца умиру од разних врста рака и осталих тешких обољења за чије лечење држава обично нема новца. Уместо одржавања војних (бесмислених) вежби на нашој територији, НАТО је могао да да новац за лечење цивила којима су они донели болест. Поводом овог догађаја, „највеће војне (а цивилне!) вежбе, у посету Србији је дошао Јенс Столтенберг, наследник озлоглашеног Хавијера Солане из времена оног из 1999 године, које још увек траје. Столтенберг је као дете дипломате живео извесно време у Београду у улици Косте Рацина у једној лепој вили која и данас постоји. Прича како се дружио са српском децом и да би доказао како се сећа са носталгијом тих дана, отпевао је песмицу „ринге ринге раја“! То да би показао како има лепе успомене из Србије и Београда и Калемегдана. Кад год дође у Београд он о овоме прича. И све би то било нама симпатично, да се он тренутно не налази на челу једне омражене војне организације која свуда по свету разбацује своје бомбе и то обогаћене са осиромашеним ураном, засипа цивиле (због чије заштите вежбају на тлу наше земље) и убија децу. Какве успомене носе наша деца из тог времена кад су над целом Србијом одзвањале сирене за ваздушну опасност и падале бомбе?

Колико је деце његовог узраста из београдских дана, остало без родитеља, осакаћено, болесно? Његово цинично објашњење да је НАТО бомбардовао Србију да би зауставили Милошевића у прогону цивила и његов савет нама да заборавимо на прошлост, и да гледамо у будућност делује ирационално и лажљиво. Његова алијанса за коју има само речи хвале, завила је више десетина хиљада српских породица у црно, убила је преко три хиљаде људи, што цивила, деце, што војника и полицајаца. Наша земља није напала ни једну НАТО земљу, наша полиција и војска је сузбијала оружану побуну на Косову и Метохији, што је уставно право сваке државе.

Да ли овај господин који тако лепо пева „ринге ринге раја“, зна колика су зверства правили њихови штићеници из терористичке УЧК над српским живљем, женама и децом? Да ли зна да су људима на живо вадили органе и продавали их НАТО богаташима како би им се продужили њихови бедни животи? Да ли зна колико је бомби пало на Србију и колику су штету те разорне бомбе начиниле?

Резултат њихове „мировне акције за спас цивила“, дефанзивне кампање, разорена је Србија, убијани њени грађани и данас још увек трају убијања због оболевања од разних тешких болести које су последица њихових „дефанзивних“ бомби пуњених разним отровима и нуклеарним ђубретом. Од њиховог загађења за време агресије људи и данас умиру. Њихова агресија на Србију траје. Окупирали су нас. Окупирали су нашу аутономну покрајину Косово и Метохију.

Аутор овог текста је предлагао да се ова територија прогласи за окупирану (1). То би наша влада (ако је заиста наша!) требало под хитно да учини. За већину грађана Србије Јенс Столтенберг није добродошао гост. То што му нису приредили веће демонстрације је због тога што Срби толико презиру њега и његову организацију да им се гадило да уопште изађу због њега. Довољне су демонстрације у Младеновцу које су показале да има људи који могу да изађу и да му кажу да је на челу једне терористичке организације која редом бомбардује и уништава мале земље како би им отела богатство или запосела њихове геостратешке просторе. Ми Срби знамо да бомбардовање није било због Милошевића, ми знамо да је то био изговор да нам отму територију и да на њој инсталирају највећу војну базу у Европи, Бондстил. И та база је данас стециште нарко дилера, Бондстил и Косово су постали сигурна кућа за терористе свих фела и боја, одакле се у европу убацују терористи.

Без обзира на то што је Столтенберг говорио да је НАТО дефанзивна организација, да се треба окренути будућности, сећање на бруталну агресију НАТО пакта на Србију никад неће избледети. Још увек има довољно живих сведока да о томе сведоче. НАТО није никаква хуманитарна ни мирнодопска организација, Црвени крст такорећи, како је Јенс Столтенберг српским студентима предочио, НАТО је једна опасна, агресивна организација, која свуда где се појави доноси разарање, убиства крв и патњу. То смо ми у Србији итекако осетили, њихово увођење демократије и „спасавање цивила“ је било крваво и трагично. А то се не заборавља, ни опрашта.

 

Мирјана Анђелковић Лукић

*1. Proglasiti okupaciju na delu srpske teritorje

ИЗВОР: КОРЕНИ

***

ПОВЕЗАНО: 

*

——-

11.10.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић