АКТУЕЛНО

РТВ: Гори 800 хектара њива и шума у Банату, угрожена „Царска бара“ (видео)


Због неодговорних појединаца, који пале стрњишта, у атару Стајићева, Перлеза и Белог Блата гори више од 800 хектара земљишта, шума, њива, али и заштићеног природног добра „Царска бара“.

РТВ

Како је наша екипа сазнала на лицу места, терен који је захваћен пожаром је поприлично неприступачан, због чега је прилазак ватрогасно-спасилачких екипа отежан.

Додатан проблем на терену прави јак ветар, а у гашењу пожара учествује десет добровољних ватрогасних возила, пет професионалних возила, а ангажована је пољопривредна механизација са пољопривредницима који тешким машинама разоравају заштитни појас, како би се спречило даље ширење ватре.

РТВ

Насељено место Бело Блато за сада није угрожено.

На терену је и градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић, а хитно је заседао и заједнички штаб са представницима Месне заједнице Бело Блато, Града Зрењанина, сектора за ванредне ситуације, полицијом и комуналном полицијом.ИЗВОР: РТВ

2 replies »

 1. ПОЗИВАТИ СЕ НА ћопоњу НИЈЕ СРБСКИ БОЉЕ ЈЕ ПОЗИВАТИ СЕ НА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ И ЕТО ЗА ОНУ НЕСРЕЋНУ КРАЉЕВИНУ Схс А КАСНИЈЕ југославију БИЛИ БИ КАЖЊЕЊИ А ЗА ВРЕМЕ ћпооње САМО СРБИ СУ БИЛИ НА ГОЛОМ ОТОКУ ФОЧИ ЗЈЕНИЦИ ЗЕНИЦИ ИТД СССС

  Свиђа ми се

 2. Za vreme Tita oni bi bili proglašeni kao državni neprijatelji
  i bili bi oterani na Golom otoku.
  Ove bi kaznio na 2-3 godina i u ludnicu. Ti nisu normalni.
  Kazne su vaspitna mera za prekršioca i potencijalnog, da zna
  šta ga čeka za krivično delo.

  Свиђа ми се