АКТУЕЛНО

Масакр на Криму: Убио 18 ученика, 47 ранио (видео)


МОСКВА, КЕРЧ, КРИМ – У Политехничкој академији у Керчу на Криму данас се догодио напад у којем је погинуло најмање 18 ученика, док је 47 повређено, а нападач је извршио самоубиство. Власти су саопштиле да случај воде као масовно убиство, а не тероризам, на шта се првобитно сумњало.

Истражни комитет наводи да су сви убијени у нападу страдали од прострелних рана, иако је претходно било информација да се догодила експлозија бомбе ручне производње.

Кримски званичник Сергеј Аксјонов рекао је да се осумњичени за напад убио.

„Он је био ученик на четвртој години колеџа. Његово тело нађено је у библиотеци на другом спрату“, рекао је он, пренела је агенција ТАСС.

Нападач је идентификован као Владислав Росљаков (18), навео је Истражни комитет додајући да су га сигурносне камере снимиле како улази на колеџ са пушком и пуца на студенте.

Руски истражни комитет саопштава и да је могуће да је у нападу учествовало више од једне особе и да је у току потрага за могућим другим учесницима напада, јавља агенција РИА Новости.

Председник Русије Владимир Путин рекао је да се истражују мотиви ове трагедије.

„Засад је јасно да се ради о злочину“, рекао је он.

Путин је наложио надлежним службама да предузму све неопходне мере како би обезбедили помоћ повређенима.

На десетине ученика смештено је у болницу, а здравствени званичници разматрају могућност да их пребаце у друге болнице на Криму.

На Криму је проглашена тродневна жалост.

ИЗВОР: РТВ

17.10.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић