АКТУЕЛНО

Зоран Влашковић: Американац Кајл Скот, амбасадор Вашингтона у Београду – највећи увезени живи европски фашиста!


17. октобар 2018. КМ Новине

Амбасадор САД Кајл Скот је изјавио 15. октобра у Београду да „косовска влада није такозвана већ Влада Косова, које је независна и суверена земља, са својим изабраним представницима”.

Скот, Кајл Скот

 

Пише: Зоран Влашковић
КМ Новине, 17.10.2018.

Скот је тако одговорио у Влади Србије на питање новинара колико има наде за мир када се стално врши притисак на Србију за разговоре са „тзв. владом Косова у којој седи пола људи који имају криминалне досијее или су пред судским гоњењем”.

Овим одговором Скот је чињенично потврдио да је у овом тренутку највећи увезени живи европски фашиста! Човек који је против цивилизације, човечанства, демократије, човек који гази, пљује, крши међународне споразуме, уставе суверених земаља, одредбе ОЕБС- а, начела ОУН…

Нека  доказани увезени, бр. 1, европски фашиста Кајл Скот одговори зашто не поштује Хелсиншки договор, тй. Хелсиншку декларацију или како га још зову Завршни акт из Хелсинкија, дипломатски споразум, ког су 1. аугуста 1975. у финском граду Хелсинкију потписали највиши представници свих европских држава (осим Албаније, која га је ратификовала тек у септембру 1991), те уз њих и представници Сједињених Америчких Држава и Канаде, на крају Прве конференције за европску безбедност и сарадњу, из које се касније родила Организација за европску безбедност и сарадњу. Хелсиншким договором је призната неповредивост граница након Другог светског рата у Европи, а 35 држава потписница се обавезало да ће поштовати људска права и темељне слободе и да ће сарађивати на економским, научним, хуманитарном и другим подручјима.

Скоту, одговори зашто пљујеш Хелсиншки договор?  Кршење овог договора је фашизам лично од тебе!

Скоту, Повеља УН забрањује „претњу или употребу силе против територијалног интегритета или политичке независности било које државе“.

СБ ОУН је донео Р-1244, по којој је Косово и Метохија под суверенитетом Србије. Ви то хитлеровски, фашистички пљујете и газите! Не поштујете највишу правну организацију у свету.

Ви овде, Скоту, не поштујуте суверену државу Србију, коју сте бомбардовали, кршењем Повеље ОУН СБ, већ на њеној територији формирате такозвану државу Косово и илегално убацујете такозване амбасадоре!

Ниједно начело ОЕБС- а, Скоту, које jе засновано на Декалогу Хелсиншког споразума, ви не поштујете већ газите, пљујете и кршите.

Кајл Скоту, Србија је у чланство ОУН примљена 1. новембра 2000. године као посебна држава у АВНОЈ-евским границама и то по америчкој препоруци. Чак је Стејт депертмент званично захтевао од Србије да она у свом писменом захтеву за пријем у ОУН нагласи да Уједињеним нацијама приступа у АВНОЈ-евским границама, по препоруции Бадинтерове комисије.

Бадинтерова комисија је 1991. године принцип авнојевских унутрашњих граница поставила као основ за осамостаљење југословенских република.

Кајл Скоту, на свим светским универзитетима се учи, а тако је и на Харварду, Колумбија Универзитету идр. да је насиље, било да је правно или физичко, институционализовано оруђе у вођењу спољне и унутрашње политике код фашизма. Ви сте оригиналан пример тог фашизма у Србији и Европи јер кршите и пљујете Повељу ОУН, Хелсиншки договор, сва начела ОЕБС-а, Бадинтерову комисију, суверену државу Србију.

Одговорите, зашто сте толики фашиста, зашто пљујете и газите једну суверену земљу – Србију, зашто пљујете цивилизацију, човечанство?

Одговори Кајл Скоту, фашисто, хитлеровцу!

Аутор: Зоран Влашковић

 

Дугогодишњи је новинар листа „Јединство” који се до 1999. године штампао у Приштини. Вишеструки је добитник награде матичног листа за најбољег новинара године. Аутор је три књиге о Косову и Метохији. Први је обишао караулу Кошаре после окупације КиМ од стране НАТО-а, први фотографисао немачке војнике окупаторских снага на бункерима из Другог светског рата, које су такође Немци саградили на северу КиМ. Данас је сарадник многих гласила у Србији али и широм света где се издају листови на српском језику. Рођен је и живи у Косовској Митровици.

________

НАПОМЕНА: Редакција КМ Новина стоји иза сваке написане речи новинаре Зорана Влашковића и захтева да Скот јавно одговори на ова питања директно а не скретањем са теме и разглабањем о другим темама. Подршка фашизму је данас, као и време његовог настанка, подједнако злокобна и свет се мора одлучно изборити са сваким отвореним иступом те врсте!

Извор: КМ Новине

1 reply »

  1. НА ЖАЛОСТ фашизам НИЈЕ ПОБЕДЂЕН БРАТЕ ЗОРАНЕ ТО СЕ ВИДИ ДАНАС ОДГОВАРАЋЕ ОН ПРЕД БОГОМ ДА БОГ МУ ТАКО ВРАТИЈО ЊЕМУ И ЊЕГОВОЈ ЂЕЦИ ДО ДЕВЕТОГ КОЉЕЊА ЗА ТО ШТО ЗБОРИ РАСПАШЋЕ СЕ ТА еу америка израел КОЈИ СУ ГЛАВНИ КРИВЦИ ЗА СВЕ РАТОВЕ ОД 1914 ДО ДАНА ДАНАШЊЕГ У БЕОГРАДУ МОЖЕ ОН СВАШТА ДА ЗБОРИ ЕТО ВИДИМО У ТОЈ СКУПШТИНИ СВАКА рдђа ЗБОРИ ПРОТИВ СРБИЈЕ И СРБСКОГ НАРОДА БОЉЕ ЈЕ БИЛО ПОД КРАЉЕМ ПЕТРОМ ПРВИМ КАРАДЂОРДЂЕВИЋЕМ НЕГО ПОД ТЗВ ав ДАНАС ЧАК ЈЕ БИЛО БОЉЕ У НЕДИЋЕВОЈ СРБИЈИ НЕГО ДАНАС ШТО ПРЕ СЕ ЗАЦАРИ ПРАВИ ПОТОМАК НЕМАЊИЋА БИЋЕ БОЉЕ СРБИМА ДА СЕ ОСЛОБОДИ СВЕ ТРЕНУТНО ОКУПИРАНО ОД СКАДРА СОЛУНА СКОПЉА ПРИЗРЕНА КНИНА ВУКОВАРА ДО ЗЕМЉЕ ТАЛИЈЕ У ИТАЛИЈИ ЗЕМЉИ ПОШТО СЕВЕРНА ЛИГА ТАЛИЈЕ ЗАГОВАРА ОДВАЈАЊЕ ОД ИТАЛИЈЕ ТО ПОУЗДАНО ЗНАМ ЈОШ КАД СЛАВЕ НАВОДНО ОСЛОБОДЂЕЊЕ БЕОГРАДА 20 10 1944 ОНДА МИ ЈЕ МУКА ВЕЛИКА СВЕ САМ ИСКРЕНО РЕКАО И ПРЕД БОГОМ И СВЕТИМ САВОМ РАСТКОМ НЕМАЊИЋЕМ СТОЈИМ ЗА СВАКУ НАПИСАНУ РЕЧ КАКО РАДИЛИ ТАКО НАМ БОГ ПОМОГА СССС

    Свиђа ми се