АКТУЕЛНО

Угљанин: „Дејтоном заустављена агресија Србије…“


Председник Бошњачког националног већа Сулејман Угљанин каже да је „решавање уставно-правног статуса Санџака“ и бошњачког народа предуслов за трајно решење свих спорних питања који оптерећују односе БиХ и Србије и два народа. Он је то рекао у Сарајеву на једном скупу на тему „Регионална стабилност и улога националних мањина“.

Угљанин је оценио да право на самоопређељење гарантује грађанима „Санџака“ да успостављају и развијају сарадњу са Босном и Херцеговином која, како он сматра „не може бити мањег обима од специјалних и паралелних веза Републике Српске са Србијом“.

Угљанин је оценио и да су предстојећи избори, 4. новембра, на коме бирају национална већа националних мањина, за њих од посебне важности, јер им, како тврди, после распада бивше заједничке државе СФРЈ још није признато раније стечено право народа.

УГЉАНИН тражи „НЕЗАВИСНИ САНЏАК

Он је подсетио да су се грађани „Санџака„, користећи „право на самоопредјељење“, на референдуму 1991. године изјаснили за „аутономију Санџака“.

Према његовим речима, „Дејтонским споразумом заустављена је агресија Србије, Црне Горе и делимично Хрватске на Босну и Херцеговину, али није решена југословенска криза“.

ИЗВОР: МОНДО

————

21.10.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »