АКТУЕЛНО

Миладин М.Шеварлић: СТАВИМО ТАЧКУ НА ПЉАЧКУ ПЕНЗИОНЕРА! 


Јуче у 18 часова у Београду је организован протест две организације пензионера под паролом: СТАВИМО ТАЧКУ НА ПЉАЧКУ ПЕНЗИОНЕРА! 

Иако је било лепо време за шетњу од Трга Николе Пашића до Уставног суда који није разматрао неколико стотина захтева за оцену неуставности Закона о привременом начину уређивања исплату пензија (у коме нема речи о начину уређивања исплате: преко рачуна или да је поштар доноси на кућну адресу, у два дела или у једномесечној исплати, …), позиву се одазвало неколико стотина од 700.000 „богатијих“ пензионера који су имали пензије веће од 25.000 динара или нешто изнад 200 евра месечно!? Њима је држава одузела око 800.000.000 (милиона) евра за протекла 44 месеца „привременог“ одузимања пензија!?

У међувремену, део тих „богатих“ пензионера је умро, а њихови наследници остали су без наследства за одузети део њихових поштено зарађених пензија. Међу умрлима је и угледни српски и светски универзитетски професор права др Смиља Аврамов (у 101 години живота). Да ли је покојна проф. др миља Аврамов била „богата“ пензионерка и да ли је своју пензију незаслужено примала? Свакако да није! А онај који је био њен студент и идејни творац и налогодавац да се „богатим“ пензионерима одузме део њихових стечених имовинских права је, као знак покајања, послао телеграм саучешћа!? Која иронија.
Тај исти налогодавац и сви његови послушници су такође одузели – али САМО – 10 одсто и свим запосленим у државним институцијама.

Ако је Буџет државе био у кризи – а тврдим да није јер се у време одузимања пензија и шаком и капом поклањале паре странцима да отварају своје фирме у Србији, сваки студент који на првој години слуша ОСНОВЕ ЕКОНОМИЈЕ зна да СВАКИ ПОДАНИК СРАЗМЕРНО СВОЈОЈ ЕКОНОМСКОЈ МОЋИ треба да доприносе спасавању државе!

А да ли је тако било? Није!

Зашто гувернерки Јованки Табаковић такође није одузето 25% на износ плате изнад 40.001 до преко 500.000 динара? Или зашто Даници Драшковић није одузето 25% на износ зараде као члану управе НИС-а од 40.001 до преко 7.000 евра? Или зашто народном посланику Душану Бајатовићу (који је иначе познати дародавац!) није одузето 25% за износ зараде од 40.001 до можда и преко 10.000 евра месечно? Зар је могуће да су њих троје мањи родољуби од „богатих“ пензионера који су имали пензију од 40.001 динара (333,34 евра) – што је иначе износ ИСПОД ВРЕДНОСТИ МИНИМАЛНЕ ПОТРОШАЧКЕ КОРПЕ !

Зато што јуче увече 700.000 опљачканих пензионера у НАПРЕДНОЈ СРБИЈИ није изашло на улице у својим градовима и путеве у својим селима и исказало ПРОТЕСТ ЗБОГ ПЉАЧКЕ коју је држава учинила пензионерима!

А пре пензионера ОПЉАЧКАНИ СУ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ и систетематски је УНИШТАВАНО СЕЛО као једини део привреде који је могао опстати као САМООДРЖИВ уз уобичајену подршку државе. Зашто је држава систематски уништавала пољопривреду и село то је дуга прича и тема за следећу објаву.

ИЗВОР: ФБ Проф. Миладин М. Шеварлић

***

ПОВЕЗАНО:

*Протест удружења синдиката пензионера и запослених 30.октобра у 16 часова на Тргу Николе Пашића

———–

31.10.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »