АКТУЕЛНО

Радиша Павловић: САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ – Родитељи нестале деце очекују истину, нећемо подметања и фалсификате


Уместо финалне верзије Пословника који је члановима Комисије благовремено доставио Генерални секретаријат Владе још 4.октобра, госпођа Киурски је на Комисији предочила текст у коме је избрисала став 4 члана 23, и то став који прописује да Комисија не може донети нити један акт ако за њега не гласа члан Комисије изабран испред удружења родитеља који трагају за истином о несталој деци.

колаж – СРБски ФБРепортер

Јасмина Киурски, председник Комисије за испитивање поступања државних органа у расветљавању пријављених случајева нестале деце у Србији ничим не би могла да прикрије, заташка и избрише чињеницу да је члановима Комисије подметнула најобичнији фалсификат који је изазвао скандал и прекид 3.седнице Комисије јер постоје и докази и сведоци. Уместо финалне верзије Пословника који је члановима Комисије благовремено доставио Генерални секретаријат Владе још 4.октобра, госпођа Киурски је на Комисији предочила текст у коме је избрисала став 4 члана 23, и то став који прописује да Комисија не може донети нити један акт ако за њега не гласа члан Комисије изабран испред удружења родитеља који трагају за истином о несталој деци.

Зашто је то учинила Јасмина Киурски? Да ли зато што је каријеру тужиоца започела у време најригидније варијанте титоистичког комунизма. И то баш у време када је нестао највећи број деце наших суграђана. Кога она штити упорним залагањем да Комисија коју већински чине представници државних институција, доноси одлуке не хајући за категоричан став представника родитеља.

Да су којим случајем државни органи, па и тужилаштво у коме 36 година ради Јасмина Киурски, радили посао за који су плаћени, до оснивања Комисије не би ни дошло, пошто би се случајеви нестанка беба истраживали у редовном поступку.

Ако је којим случајем Јасмина Киурски уцењена од центара моћи, њених колега који страхују да могу бити позвани на одговорност зато што нису ништа предузимали да се истражују нестанци наше деце, од дубинске државе и од интересних група које имају интерес да се заташкавају нестанци деце, било би логично да о тим уценама јавно проговори на седници или у јавности.

Међутим, Јасмина Киурски се бори против јавности. Она би да од јавности сакрије шта се на Комисији говори, за шта се чланови Комисије залажу. Да апсурд буде већи, рад владине Комисије је јаван, и могао би свакој седници да присуствује сваки грађанин, али и представници медија.

Због подметања фалсификата, због дрскости да се кривотвори финална верзија Пословника који је послат из Владе и упорног опструисања рада Комисије и спречавања да Комисија донесе Пословник, као члан Комисије затражио сам да Јасмина Киурски поднесе оставку. Уз то њена одговорност је јасна, и зато што за седам месеци Комсија није ни почела са радом, већ се бави Пословником и сама собом.

Родитељи нестале деце очекују истину. Влада Србије је усвојила аргументован захтев да се оснује Комисија која би расветљавала случајеве нестале деце, још увек обавијене велом тајне.
Није ваљда Јасмина Киурски и центри који стоје иза ње, јача од бројних захтева родитеља, циља и недвосмисленог опредељења Владе и врха државе да се сви случајеви расветле и да се дође до истине.

Радиша Павловић, фото Новине Крагујевачке

Комисија није оснивана да би лечила било чију сујету, нити да би се дивила тужилачкој каријери Јасмине Киурски, већ да би радила и јавности саопштила дуго очекивану истину о несталој деци.
Деловало би потпуно нестварно да Јасмина Киурски, која је Комисији подметнула на гласање фалсификовани документ, објашњавањјући да је то стигло из Владе, остане и даље председница Комисије.

Србија се коначно определила за истину о бебама и деци за које се сумња да су мистериозно нестајали и отимани на и по рођењу и зато би оставка Јасмине Киурски управо отворила пут ка дуго очекиваној истини.

Радиша Павловић, председик УО удружења и
члан Комисије за испитивање поступања државних органа у расветљавању пријављених случајевима нестале деце у Србији

***

ПОВЕЗАНО:

*ДРУГО ЗАСЕДАЊЕ КОМИСИЈЕ ЗА НЕСТАЛЕ БЕБЕ: Родитељи захтевају право „златног гласа“

*

*

*ЗА ИСТИНУ И ПРАВДУ О БЕБАМА – У МЕДИЈА ЦЕНТРУ 28.03.2018 – ДОГОВОРЕНЕ ИСТРАГЕ ОДМАХ (видео)

*ЗА ИСТИНУ И ПРАВДУ О БЕБАМА: Основана мешовита комисија за испитивање случајева несталих беба

*ЗА ИСТИНУ И ПРАВДУ О БЕБАМА: Уместо силе права, примењује се право силе!

*Удружење ЗА ИСТИНУ И ПРАВДУ О БЕБАМА: Павловић од министра полиције тражи ХИТАН састанак

*Радиша Павловић опет добио претње смрћу због изношења истине о крађи беба и деце и заташкавању афере

*Удружење ЗА ИСТИНУ И ПРАВДУ О БЕБАМА: ХИТНО РЕАГОВАЊЕ Савету Европе – „Власти изнеле неистине, гурају закон којим хоће све да заташкају“

*ВАЖНО: Нестала деца не смеју да остану тајна!

*ОСНИВА СЕ КОМИСИЈА ЗА АФЕРУ НЕСТАЛИХ БЕБА: Под лупом сваки пријављени случај

*Представници Удружења „ЗА ИСТИНУ И ПРАВДУ О БЕБАМА“ били на састанку у Министарству правде и Дирекцији полиције

*УДРУЖЕЊЕ „ЗА ИСТИНУ И ПРАВДУ О БЕБАМА“: Зашто комисија још није почела са радом?

*„ЗА ИСТИНУ И ПРАВДУ О БЕБАМА“: КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ЗА НАДЛЕЖНЕ, ЗАХТЕВ ЗА НЕЗАВИСНУ ИСТРАГУ О ЗЛОЧИНУ ПРЕМА РОДИТЕЉИМА И СРОДНИЦИМА КОЈИ НЕКО У ИМЕ ДРЖАВЕ ЗАТАШКАВА ДЕЦЕНИЈАМА (ВИДЕО)

*РЕАГОВАЊЕ: „Новим законом о `крађи беба` је предвиђено ослобађање од кривичног гоњења свих починилаца у ланцу организоване трговине бебама, што је и разлог за његово доношење“

*ХИТНО: НЕЋЕМО нови закон по налогу Савета Европе и Стразбуршког суда, којим прозападне странке на власти уз помоћ НВО отклањају могућност да се гоне починиоци и разоткрије ланац крађе беба!

*Родитељи украдених и несталих беба: НАЋИ СВАКО НЕСТАЛО ДЕТЕ – КО ШТИТИ „КУПЦЕ“ – НЕЋЕМО ПАРЕ, ХОЋЕМО ДЕЦУ!

*ПОМОЗИМО РОДИТЕЉИМА УКРАДЕНИХ БЕБА ДА СЕ САЗНА ИСТИНА: „Путују наше бебе у све крајеве света одлазе на пут без повратка са исељеничким пасошима, са непознатим људима путују у Шведску, Данску, Норвешку, Француску, Америку… Сваке године све их је више…“

——–

31.10.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »