КМ Новине

НВО – ванбрачна деца Имануела Канта, Маркуса Цицероа и Доналда Трампа


КМ Новине, 01. 11. 2018.

Србима са Косова нуди се интелектуално надрилекарство и вештичарење, а све у име слободе мисли које би, у оваквој пракси земаља оних који то овде финансирају, било строго кажњиво”

Пише: Црни Кос

Недавно ме је заинтригирао један, на друштвеним мрежама спонзорисани текст НВО Актив из Косовске, пардон „Северне Митровице”, о пројекту, финансираном од стране владе САД, а који бисмо могли да назовемо ни мање ни више него „Nes Caffe 3 in 1” – пројекат у коме споменута  НВО позива свеколику српску омладину на „филозофско научно дошколовање” на коме се одједном стичу, не једно, већ минимум три а можда и више особина и квалификација, које, ето, ми јадни нисмо могли да досегнемо за време нашег овоземаљског живљења.

У датом опису пројекта, ова НВО којa је изгледа састављенa од академика, филозофа и вештих оратора пре него ли приучених курсаџија „workshopova” (тј. радионица) који трају од петка па све до недеље по подне, „преподобни научни радници” НВО Актив гарантују стицање нових знања и вештина, или како би оне рекли „skillsa”…

По систему – „наша фирма врши поправку канализације, сијаличних грла, Bosch-дизни и и уграђивање стента на срчаној аорти”, дотична НВО је објавила да осим курса енглеског језика, за који вам је, замислите, већ потребно знање енглеског језика, осигурава и стицање знања „критичког размишљања” вашег режња предњег мозга, као и „вештине говорништва” ваше десне половине мозга, илити ораторства како ми говоримо кад желимо да испаднемо важни.

Навикнути да већ гледамо и слушамо све и свашта, чаша која је одавно напуњена и која већ одавно прелива ипак некако почиње да пуца, буни се, мешкољи и вибрира. Као дете народа који је још у „мрачном средњем веку” поседовао уређене државне законе и моралне принципе , измислио трофазну струју, индукционе калемове, моторне реакторе Аполо 11, усталила светски метеоролошки систем, осмислила прекоокенанске комуникационе каблове, радио таласе и радарске системе и као дете народа чија деца свакодневно освајају светске медаље из области математике, физике, хемије и још много тога и много пре него ли они који су још јуче мислили да океани цуре на крају равне плоче, нисам могао а да се не зачудим лакоћи којом једна НВО нуди поменуте услуге, као и лакоћи којом неко све то дозвољава и на крају и финансира, не тражећи интегритет и валидитет споменутих услуга, а имајући увиду бруку и увреду која ме је лично погодила једним оваквим наступом.

Најтеже је било блокирање моје критике истих оних из НВО Актива који већ годинама убирају стотине хиљада или милионе евра за писање о слободи медија, цензури мисли цивилног друштва и прозивање осталих који гасе интегритет индивидуалне слободе мишљења.

Не могавши да никако останем равнодушан и да будем сведок слома таквог истог система у коме је оригинално знање истргнуто из контекста истог који већ увелико као држава нуди стандардно и бесплатно основно, средњешколско, више и високо образовање на само стотинак метара од канцеларије „Актива” и које је у самом светском врху, морао сам да се побуним и споменем да се Србима са Косова нуди интелектуално надрилекарство и вештичарење а све у име слободе мисли које би у оваквој пракси земаља оних који то овде финансирају било строго кажњиво.

Зато бих замолио овим путем све владе свих земаља да се према Србима не понашају као према некоме ко не зна да је бацање милиона долара и евра како би натурили српском народу да je корумпиран или једини корумпиран и да му је потребан неко други да га научи људству и „поштењу” – беспотребно.

Није нам потребан било ко, а најмање „деца лоших филозофа”, да нас учи или прави ТВ емисије како је мост преко Ибра „српско зло” које дели људе на Србе, Албанце, Роме, Американце, Немце, црне, беле или жуте и које никоме осим Срба не дозвољава прелаз до доброћудних и гостољубивих српских домаћина – нама је мост на Ибру симболично последња препрека и задња барикада од новог погрома и новог страдања, али и увек отворена домаћинска капија за оне које би да пријатељски „тргну” једну љуту шљиву препознатљивог светског бренда.

Нити нам је потребно да нас ико учи да су туђа документа и туђи пасоши уствари наши, нити да границе, које за нас никада нису постојале, могу бити исцртане нашом властитом руком. Нама није потребан нико да нас учи како смо ми који живимо у таквом окружењу слободни и по свему једнаки са другим народима а најмање нам је потребан „српски НВО” да нас у таквој атмосфери учи „критици здравог разума”.

Сваки Србин који не спава мирно по Метохији, већ деценију и више стрепећи од паљења куће, је наш Имануел Кант. Сваки Србин који стрепи да пошаље дете на купање на обалу реке је наш Маркус Цицеро и неко ко може данима да „реторише” о патњи и страху за њихов живот.

Вама није потребан НВО Актив, поштоване дипломате, да им дајете милионе како би вам испевали наш страх и стрепњу, кријући је и мењајући јој боју у зависности од тога да ли је финансијер пројекта влада Србије или „Влада Косова”. Вама је потребан обичан српски сељак, обичан Србин са Косова и Метохије… нит’ академик, нит’ говорник, нит’ критичар – само сељак…. да га саслушате уз чашицу домаће љуте и домаће пите справљене од муке која је самлела то исто брашно…


Извор: КМ Новине

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.