ДРУШТВО

У част прецима – Премијера филма редитеља Роберта Петровића: „Кад наранџа у Сланце дође”


Једна питка романтична прича између дечака и девојчице, па младића и девојке, која је прекинута ратом, а настављена са миром. Једна прича која подсећана дане када је Србија освојила слободу. Филм проткан обичним људима, поткован традицијом, а сликан оним што Срби имају највише, чистотом срца. Један обичан филм, народски филм, филм о пријатељству и љубави, рату и миру, из времена ратних, а наивних, и невиних, када се правила разлика између образа и ђона.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Играни филм: Кад наранџа у Сланце дође
Година производње: 2018.
Режија: Роберт Петровић
Улоге: Невена Игњатовић, Никола Марић, Милан Марић Шваба

Радња филма „Кад наранџа у Сланце дође” дешава се у селу Сланци крај Београда и прати догађаје с почетка 20. века. Актери су момак и девојка чију идилу прекида први светски рат. С обзиром на трајање рата од четири године, отац девојке реши да је уда.

Идеја за филм „Кад наранџа у Сланце дође” потекла је од истинитог догађаја. Наиме један од мештана села је 1918. те године био међу првим коњаницима Дунавске Дивизије који су ушли у ослобођени Београд.

Поводом стогодишњице од пробоја Солунког фронта, екипа филма овим филмом одаје почаст својим прецима и борцима, како Солунцима тако и осталима који су се борили за Отаџбину.

Премијера филма ће се одиграти 1.11.2018-те године, тачно на стогодишњицу уласка Србске војске у престони Београд. Време премијере је 17 часова и 19.30 часова, Биоскоп Влада Дивљан, Београд.

***

Прилог:
О аутору: Роберт Петровић