АКТУЕЛНО

Државна ревизорска институција дала 800 препорука – неправилности у поступцима јавних набавки, јавних конкурса и доделе средстава


Сектор за ревизију буџета локалних власти током ревизија спроведених 2017. године, дао је укупно 800 препорука, а ефекти се између осталог огледају у отклањању неправилности у поступцима јавних набавки, јавних конкурса и доделе средстава, као и на основу више преузетих обавеза од одобрених апропријација, изјавио је данас председник ДРИ и генерални државни ревизор Душко Пејовић.

Он је навео да се, након препорука државних ревизора, отклањају и погрешна исказивања у финансијским извештајима, као што је евидентирање финансијске и нефинансијске имовине, повраћај неутрошених буџетских средстава.

Пејовић је отварајући други састанак EUROSAI Радне групе за ревизију општина рекао да је прошле године, након препорука ДРИ, измењен Закон о буџетском систему, Закон о јавној својини, затим, Закон о основама система образовања и васпитања.

„Закључци и препоруке из извештаја о обављеним ревизијама представљају драгоцени подстицај не само за отклањање указаних недостатака, већ и за унапређење планирања и извршења буџета, а можда најважније од свега, унапређење рада и система државне управе у целини“ , поручио је др Пејовић.

Државна ревизорска институција данас и сутра домаћин је колегама из Радне групе ЕУРОСАИ (Европска организација врховних ревизорских институција) за ревизију општина који у Београду одржавају други годишњи састанак ове Радне групе и семинар на тему „Финансије локалних власти: будући изазови“, наводи се у саопштењу.

Током састанка разматра се стање финансија локалних власти, ефективно финансијско управљање и одговорност, зајмопримање и дуговање, као и улога централне власти у овим процесима.

ИЗВОР: РТВ

————

5.11.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.