АКТУЕЛНО

АУСТРИЈА: Штрахеов шамар Србима


Срби у Аустрији разочарани су што их је вицеканцелар и лидер Слободарске партије Аустрије (ФПО) Хајнц-Кристијан Штрахе изневерио и порекао обећање шефу српске дипломатије Ивици Дачићу од пре две недеље да је став Беча да Косово не може постати члан Интерпола. Канцелар Себастијан Курц је након посете Београду рекао да Аустрија подржава напоре Косова да буде примљено у Интерпол и додао да је његов коалициони партнер Штрахе променио став с тим у вези.

EPA

Да подсетимо, Штрахе је Дачићу у Бечу најавио да Аустрија неће подржати пријем Косова у Интерпол или неку другу међународну организацију, док се не постигне решење између Београда и Приштине. Истом приликом, Штрахе је тврдио да је тај став усаглашен с канцеларом Курцом и председником Александером ван дер Беленом, који је одмах реаговао и поручио да аустријски став није у потпуности решен.

Влада у Бечу сада наводи да се Курц договорио са Штрахеом и министром унутрашњих послова Хербертом Киклом да ће „Аустрија у Генералној скупштини Интерпола прихватити чланство Косова“.
Подршка канцелара и лидера Народне партије (ОВП) пријему Косова у Интерпол не чуди никога, пошто су ранији министри унутрашњих послова из редова те странке често заговарали пријем Приштине у полицијску организацију са циљем да се поспеши борба против криминала.

Подршка на лепе речи

Међутим, Србе у Аустрији је повредило то што је Штрахе променио став и подржао намеру Аустрије да угура Косово у битну међународну организацију.

Слободан Мартиновић, из Беча, подсећа да су Штрахе и његов ФПО до сада увек били против једнострано проглашене независности Косова, критиковали владу у Бечу због признања, и на основу тог става добијали велику подршку Срба у Аустрији.

– Сада, када се и сам нашао у влади, очигледно је променио мишљење, чим је прихватио да подржи пријем Косова у Интерпол. Што је још горе, министру Дачићу је сервирао сасвим другачију причу, и приказао себе као некога ко ће да брани интересе Србије у неправедном свету. Нисам могао ни да помислим да ће да порекне све то што је рекао пре само две недеље. Баш ме је разочарао. Добро ћу размислити да ли ћу опет да укажем поверење њему, али и тој странци – каже Слободан.
Он је подсетио да су Срби критиковани што подржавају Штрахеа, који им је сада вратио оваквим шамаром.

Баш га брига за нас

Бечлија Саша Божиновић каже да није у реду што је Штрахе причао једно, а сада друго.

– Нисам то очекивао од њега. Сматрали смо да нас Штрахеова странка и он лично разумеју. Ако дозволи да Косово уђе у Интерпол то ће сигурно утицати на будући став Срба према ФПО и њему – истиче Саша.

Марија Петровић подсећа да је Социјалдемократска партија (СПО) стално упозоравала Србе да ФПО причама о Косову као срцу наше отаџбине жели само да освоји њихове гласове, а да их ми заправо не интересујемо.

– То се на овом случају јасно види. Штрахе није смео да промени став. Да недавно није рекао нешто сасвим супротно нико не би могао ништа да му замери. Међутим, најавио је да је став Беча да се Косово не прими у Интерпол, па променио мишљење, што показује колико му значимо – сматра Марија.

Здравица у Приштини

Аустријски канцелар Себастијан Курц у Приштини се срео с тамошњим премијером Рамушем Харадинајем. Руски Спутњик за Србију објавио је да су Курц и Харадинај у понедељак прославили информацију да је Косово добило већину за чланство у Интерполу уз честитку на „извесном успеху“. Спутњик наводи да је „пала и нека врста здравице“, а састанку је присуствовао и представник Српске листе која је од марта у оставци, али њени министри нису напустили владу Косова.

Преча полицијска сарадња

Из аустријске владе наглашено је да је Штрахе имао критички став према чланству Косова у Интерполу, али да су експерти изнели аргументе у вези са међународном полицијском сарадњом, који су били одлучујући да промени став. Указано је и да је приоритет аустријског председавања ЕУ да се подрже све државе Западног Балкана у приближавању овој међународној организацији, као и у спровођењу потребних реформи.

– То посебно важи и за унутрашњу безбедост и борбу против корупције, због тога ми имамо интерес за појачаном полицијском сарадњом – рекао је Курц.
И министар унутрашњих послова Кикл, који је члан Штрахеовог ФПО, истакао је да поред све оправдане критике, чланство Косова у Интерполу доноси предности у борби против криминала, пошто олакшава прекограничну сарадњу полиција.

ИЗВОР: ВЕСТИ

——-

9.11.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

6 replies »

 1. Заборавих рећи да је Штрахе изјавио мом пријатељу, да ће кад престане да се бави политиком, тада прећи у православље.

  Очигледно је, да га је тада лагао.

  Чини ми се да ће ипак да пређе у Ислам, можда ће да постане и Хоџа.

  Свиђа ми се

 2. У свему овоме ради се искључиво о Исламизацији, ретардирани западњаци – ( ови као Штрахе су ”ретардирани” Саудијским, Емиратским, Катарским и свим осталим исламским ДОЛАРИМА, не виде да ће им већ сутра ујутро пресести ти долари ) – су уљуљкани својом илузијом о некој кобојаги моћи њихових ”држава”, ”моћ” тих њихових држава је мехур од сапунице који је већ пукао само још није нестао, они сви доживљавају ”Арапско Пролеће” у својој рођеној сад већ бившој кући, али су толико глупи, умишљени и ауторетардирани, да тога још нису свесни, кад постану свесни неће више бити живи, биће на гробљу, ако уопште и доспу до гробља.

  Не виде да те западне државе више не постоје, да бела раса у њима нестаје светлосном брзином, да им се чађави дошљаци из сви могућих и немогућих исламских вукојебина кезе и подсмевају у лице, по њиховим ( сад већ бившим ) улицама, ”њихових” Лондона, Берлина, Осла, Париза, Беча, Рима, Цириха и нарочито Брисела, да имају све мања права ( готово никаква ) у односу на те чађаве дошљаке, а у својим рођеним државама.

  Не виде да није ништа узроковано глупом флоскулом званом НЕОЛИБЕРАЛИЗАМ, већ ЧИСТОМ КОРУПЦИЈОМ и општим НЕМОРАЛОМ и БЕСКРОПУЛОЗНОШЋУ ВЛАСТОДРЖАЦА, а успаваношћу и неактивношћу народа.

  Да су им све те законске норме ”њихових држава”, наметнуте и креиране од стране исламске Масонерије, не схватају да исламци воде информациони рат из својих компјутерских центара одакле цензуришу интернет да се не могу објављивати кључне информације попут чланка ФБРепортера ”Косовски Сценарио у Енглеској”, њихови центри за осматрање интернета и цензуру истог, не дозвољавају да се тај чланак објављује на Фејсбуку.

  Бела цивилизација нестаје пред својим рођеним очима а није свесна тога, чак напротив она у својој глупости, безумности и ТОТАЛНОЈ ЛУДОСТИ, сама највише ради на томе.

  Јер морам констатовати да је једноставно ПОЛУДЕЛА, и толико је кукавичка да не сме да самој себи предочи реално стање ситуације, већ заглупљује себе да исламизација није опасност за њу, већ рецимо промена климе која не постоји, и ”Брегзит”, верујте ми то на реч, кунем вам се у свој живот да је то тако, јер сам у сталној свакодневној комуникацији ( свађи са њима око тога ), и дефинитивна моја констатација је да су полудели, и да не да не могу, већ да немају муда да предоче себи стварно стање ствари.

  Налазе се у трипу да су јако паметни, цивилизовани, образовани, модерни, а исламска деца од 12 година им се већ смеју, јер виде да су потпуно луди.

  И један од највећих њихових аутоголова је подршка шиптарима, баш Аустро – Угарска ( као слепи и глупи инструмент у рукама Језуита из Ватикана је изгурала кроз обавештајну операцију која је трајала око 15 година, стварање албанаца у нацију, описано и документовано у докторској дисертацији Др.Теодоре Тодорове Толеве, касније је Аустрија одрадила и добар део посла у стварању државе Албаније ).

  Јер пазите лудог и безумног апсурда, они подржавају улазак НАРКО КВАЗИ ДРЖАВЕ у Интерпол, а ради кобојаги побољшања борбе против криминала, ЛИСИЦА СЕДИ У КОКОШИЊЦУ И ЧУВА КОКОШКЕ, А КОКОШКЕ СУ ТО САМЕ ТРАЖИЛЕ.

  То је све на нивоу: Ем сам луд, ем се дрогирам, а лечим се алкохолом.

  Но не би ја написао ни једно слово о овоме већ би лего да спавам и одмарам, да све то се једнако не догађа и нама овде на лицу места, исламце упумпавају исто као и у остатку Европе ти који су на ВЛАСТИ, и поспешују и омогућавају исламизацију свакодневно, и то диригује, овде врло јака исламска Масонерија, и енормни уплив исламских обавештајних служби ( које сви редом глупаци овог света подцењују и не виде њихов успон ) услед слабљења и корумпираности, опште декаденције свих западних служби, које буквално нестају услед енормне корумпираности својих агената, и истовременог слабљења услед тога, централи њихових служби.

  Овога што причам нису свесне ни целе те службе, јер и у њима је све полудело и нема грама мозга, ушла им вода у уши и уопште не знају шта ни за кога раде.

  Те исламске службе, испред себе шаљу ”топовско месо” у виду полуписмених и неписмених изманипулисаних сиромаха, које плаћају петродоларима, да истискују белце са белачких вековних огњишта, где онда настају чисто исламске средине у нивоу цивилизације 14 века.

  То ”топовско месо” учествује у томе без икаквих проблема, јер они за боље не знају, пошто у својим постојбинама живе на нивоу 3 века. А ми им исто нисмо драги јер нас посматрају као ванземаљце буквално, немају никаква осећања ка нама јер су примитивни и необразовани, и једноставно нити нас разуму и схватају било шта о нама, нити то желе, нити имају било какву потребу за тим, дакле ми смо за њих само ловина и само чекају миг да почну да нас убијају све редом, чека се само њихова довољна бројчана концентрација за то.

  Са друге стране њихови господари који их гурају у најгори и најзатуцанији степен исламизације, су огрезли у свим могућим облицима декаденције, неморала и криминала, они знају да управљају њима и имају сасвим довољно милијарди за градњу ограђених насеља и градова у којима ће живети без могућности додира са ”топовским месом”, и док ”топовско месо” не схвати фору и почне да се буни и напада – ( а то ће можда да буде и никад ) – њих.

  Дотле нас већ одавно неће бити на планети Земљи.

  Јер за њима ( ”топовским месом” ) онда долазе њихови господари, који не знају шта ће са својим силним милијардама долара, и на ивици су да већ сутра ујутро преузму цео западни свет, који су већ уништили својим субверзивним радом.

  А и глупи западни свет је ту свесрдно помагао својим декадентним, хедонистичким, конформистичким, и крајње неморалним понашањем, тотално полуделим, аутодеструктивним и тиме потпуно самоубилачким живљењем.

  Такозвани Нови Светски Поредак нестаје јер је тотално полудео, а његово место заузима Ислам који једноставно попуњава празан простор који настаје услед пропасти Новог Светског Поретка, то је сасвим природна појава, јер кад се демографски испразни неки простор, сасвим лако га испуни први онај који за то има услове, а Ислам то има својом демографијом.

  И тако ето, шта вам ја то уствари причам, причам да је западна стока прво угрозила својим разбијањем Југославије безбедност свих нас и изазвала братоубилачки рат белих становника Југославије, сталним подршкама антиправославном и исламском фактору, изазиваним искључиво корупцијом, сада угрожава своју личну безбедност, у нади ваљда да ће да побегну на Марс са корупцијским милијардама, и идаље подривају нашу безбедност свим тим радњама, и недораслим детињастим умишљањима да ће они бити паметни модерни господари а да ће исламци бити неписмени глупаци којима ће они лако да манипулишу, то је чиста њихова ЛУДАЧКА ИЛУЗИЈА, не да неће манипулисати и господарити исламцима, већ НЕЋЕ ДА ПОСТОЈЕ УОПШТЕ.

  И нама прети та иста ствар да нас не буде исто јер ћемо бити ФИЗИЧКИ ИСТРЕБЉЕНИ ОД СТРАНЕ УЉЕЗА И ДОШЉАКА.

  Јер што рече Бора Чорба за ТИТА, ”Људождере из Азије, је довео на ”Теразије”, онај је то само био почео, а ови сви сад редом то довршавају.

  И људождери су стигли на ”Теразије”, у Кнез Михаилову, на Калемегдан, сваки дан цео дан и целу ноћ патролирају осматрају вас и проучавају, смишљају шта ће да вам раде кад почну да вам то раде масовно, пошто појединачно и спорадично силују и убијају већ две три године уназад.

  Свиђа ми се

 3. МИ МОРАМО ЗНАТИ ДА ЈЕ 1912 аустрија СА енглеском БИЛА ДА СЕ ПРИЗНА ТЗВ албанија НА ЗЕМЉИ ПРЕЉУБОВИЋА ЈЕДИНО НАМ БОГ МОЖЕ ПОМОЋИ НИШТА НИЈЕ СЛУЧАЈНО ТЗВ западне земље јевропе ТЗВ ВЛАДЕ ШИРЕ муслимански тероризам НА СВЕТОМ КОСОВУ И МЕТОХИЈИ СССС

  Свиђа ми се

 4. Интуиција ме није преварила, гадила ми се свачија бројаница јер она је своја углавном код монаха и не као украс. Иначе има у Аустрији да се купе позлаћене и посреберене са мртвачком главом на врху. Нису ни скупе.

  Свиђа ми се