АКТУЕЛНО

Дејан Берић Деки – У Србији је забрањена слободна српска реч па је шаљемо из Русије


ФБ Деки Берић, 8.11.2018.

Добар дан другари. Прође месец блокаде на фејсбуку. За то време сам постао, како овде кажу, озбиљан новинар. Рођени таленат 🙂

Били сте сведоци писања Бљица о мени. Направили смо код нас на ПолитРосии посебан jу тjуб канал за Србију. На њему ће ићи углавном кратки видео материјали о реалном стању у Србији, о томе шта стварно причају Руси, како би се знала права истина а не то што пишу режимски медији. Емисије тог типа овде зову „петоминутке”. То наравно не значи да оне морају трајати пет минута.

Одговор блицу је пример како се ради таква емисија. Сигуран сам да много вас има који је можете урадити боље него ја. Нека вам ово буде пример. Ви сами направите петоминутку о томе шта вам је интересантно у Србији или у бившој Југославији. Пошаљите је на имејл ciprinusmiki@gmail.com. Ми ћемо је дорадити у редакцији и објавити на нашој страници. Распространите је, ако вам није тешко, на вашим страницама пошто ће моја страница на фб, као и увек, бити блокирана у року од два три дана. Потпишите се на канал, па ћемо се дружити и када ме нема на фб.

У слободној српској речи моћи ће да гостује сваки наш опозициони политичар који дође у Русију. Наравно моћи ће да гостују и политичари из владајуће касте, за њих врата редакције нису затворена. Мада чисто сумњам, превише су им малена јајца (да простите) да дођу у програм у коме неће унапред бити написана питања.

За следеће две петоминутке сам написао „сценарио”. Прва о волшебној медаљи нашег напредног вође а друга о људима који су заслужили српско држављанство. Оно се дели курти и мурти а не онима који су га крвљy заслужили.

Дејан Берић Деки – Одговор новинарима Блица

 

***

Интервју са Иваном Костићем, послаником Двери

Прва емисија Дејана Берића на каналу Слободна Српска Реч
06.11.2018.

 

 

***

Слободна Српска Реч

2 replies »