ДРУШТВО

Учинимо што је до нас, остало ће Господ дати! – Извештај са 5. редовне скупштине СНО Срби на окуп (видео, фото, текст)


ИЗВЕШТАЈ СА 5. РЕДОВНЕ СКУПШТИНЕ СНО СРБИ НА ОКУП

20.10.2018. Љуљаци
Срби на окуп

У суботу 20. октобра 2018. године, након Литургије, са почетком у 11 часова у манастиру Св. Јована Крститеља у Љуљацима одржана је пета редовна Скупштина СНО Срби на окуп. У прилогу ћете чути беседу владике Максима након Литургије.

Скупштином је председавао Председник СНВ Срби на окуп, Драган Велић. Након молитве Скупштини се обратио преосвећени владика Артемије који је пожелео добродошлицу присутним скупштинарима и поздравио све присутне са надом да ће Скупштина бити успешна у свом раду.

У току рада Скупштине усвојен је записник са Четврте редовне скупштине СНО, Годишњи извештај о раду СНВ Срби на окуп између две скупштине, замењен је и допуњен састав чланова СНВ и дискутовало се о текућим догађајима везаним за рад удружења.

Брат Саша Касаловић је изнео реферат са називом „Стање на КиМ“ који ћете имати прилике да чујете и видите у наставку текста. О Косову и Метохији је дискутовао већи број скупштинара потакнут искреним рефератом и љубављу према српској јужној покрајини. Чућете и речи нашег духовног пастира Владике Артемија о КиМ.

На крају су донети закључци на којима ће се темељити даљи рад нашег удружења и које ћете моћи да прочитате у прилогу.

Љуљаци, 20. октобар 2018. године
Секретаријат СНО Срби на окуп

***

Беседа Хорепископа Максима после свете литургије
на празник св. мученика Сергија и Вакха

Љуљаци, 20.10.2018.

 

 

 

 

 

 

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

 

 

***

Уводна реч епископа Артемија на 5. Скупштини СНО Срби на окуп

Љуљаци, 20.10.2018.

 

 

 

***

Саша Касаловић: Стање на Косову и Метохији

 

Транскрипт излагања Саше Касаловића о стању на КиМ 

Ваша преосвештенства, часни оци и матере, поштоване сестре монахиње, драга браћо и сестре, помаже Бог!

Моје данашње излагање ће бити посвећено политичко безбедносним изазовима са којима смо суочени у борби коју водимо како би наша јужна покрајина и у будућности била саставни део наше отаџбине, али и тренутном стању у србском народу на простору Косова и Метохије.

Стање на Косову и Метохији

СНО „СРБИ НА ОКУП” су, као ванстраначка, национално патриотска светосавска организација, своје деловање подредиле двема суштинским темама од којих је једна везана за живот и борбу по светосавским принципима, а друга је оквир деловања у којем све почиње са Косовом, траје са Косовом и значајем које оно има у садашњем времену и стреми будућности са Косовом.

Управо због тога, на сваком нашем саборовњу, готово у свим темама којима смо се бавили и о њима расправљали, неизоставно нам се наметало питање Косова и Метохије као основног садржатеља сваког нашег успеха али и сваке наше невоље узроковане нашим опхођењем према њему.

Када смо стремили Косову и ономе шта оно представља србском народу, Косово је узвраћало и отварало нам врата иза којих су се налазиле све наше победе и путокази за будућност која нам је долазила у сусрет. Међутим, када смо окретали главу од Косова оно је као неукротив немир у нашој савести и свести чинило да нам се видик замагли и покрије га тама, због које смо у разним тумарањима и лутањима доводили себе као народ у опасност.

Почетак условљености и нераздвојивог заједничког постојања Срба и Косова траје од тренутка када су се, бесмртним делом Св. Кнеза Лазара, косовска земља и народ на њој вазнели изнад свакодневице и кренули путем бесмртности и вечног живота. Тај узвишени избор ондашњих дивова нашег народа којим je заувек био одређен наш будући пут, учинио је да и данас имамо јасан путоказ и пут којим морамо корачати када је наш избор зарад вечног живота у питању.

Косово је постало мера којом се одређује кроз векове, имају ли Срби ону завештану вредност, истрајност и чврстину на зацртаном путу, или су пак одступили од завета, а тиме и од себе и своје будућности као народа.

Косово је од тог тренутка у односу на србски народ постало тег на оној другој страни ваге којом се мери квалитет нашег народа као и намера да постоји и који нас подиже у висине ако ваљано разумемо сву тежину косовског питања као и његову вредност за наш народ, али нас исто тако спушта у таму због наше отежале духовне слабости.

Узевши у обзир све поменуто не остаје нам ништа друго осим да пажљиво осмотримо поменуту вагу и утврдимо како се понаша тас на којем се ми као народ налазимо.

Као некоме ко живи на простору Косова и Метохије и јасно сагледава стварно стање на терену, више пута ми је указивано поверење да вам на основу својих запажања пренесем ситуацију са Косова и Метохије, па обзиром да је и за ову прилику било расположења да изнесем своја најновија запажања, верујем да је разлог томе тај што сам указано ми поверење у неколико предходних пута, вероватно оправдао!

Па да почнем.

Са великим жаљењем и тугом морам констатовати да је у односу на мој последњи извештај о Косову и Метохији ситуација много опаснија и неизвеснија.

Мислим да није потребно да из почетка и детаљно објашњавам како је после окупације КиМ од стране НАТО почело са спровођењем издаје од стране унутрашњих непријатеља из дела нашег народа са позиција власти, али ради лакшег разумевања којим се током све одвијало било би корисно да успутно набројим неке догађаје.

Ту унутрашњу издају за рачун окупатора покренули су појединци из власти Србије након „петооктобарске обојене револуције” инспирисане од стране наших непријатеља који су лукаво злоупотребили оправдано незадовољство србског народа предходном влашћу са циљем да се настави започето и јер је јасно да ни једна окупација не може бити трајна ако онај ко је жртва не понуди свој трајни пристанак у виду разних споразума и договора које марионете у власти постижу у име народа жртве!

Тако смо као друштво, мимо своје воље, уведени у декаду „Бриселских преговора и договора” који нису ништа друго до „кување жабе” у лонцу пуном хладне воде на тихој ватри где жабу представља србски народ.

Неодговорни према своме народу али слободно могу рећи и злонамерни властодршци постпетооктобарске Србије учинили су све да се и онај део србског народа са КиМ, који се одупирао НАТО и шиптарској окупацији, онеспособи до те мере да он на терену више не буде способан да се супротствави непријатељу.

Те активности су посебно дошле до изражаја у времену вршења власти Бориса Тадића, потом Томислава Николића, као и најпогубнијег по србски народ од свих вршилаца власти у Србији до тада који су радили на неутралисању србског отпора окупацији на КиМ, Александра Вучића.

Ради остварења зацртаног циља који је испоручен као захтев са запада Европе, распуштане су до тада легитимне србске институције, а постављан ипринудни вршиоци власти који ни до данас нису престали да постоје у тој форми.

Циљ њиховог постављења је био да се страном фактору покаже да ствари више нису непромењљиве и да је стање које Влада Србије уводи у независним србским срединама ванредно. У ту сврху укинуте се све дотадашње политичке групације, покрети и странке, а насиљем од стране овог последњег властодршца и тиранина Александра Вучића, као и у Титово време, створена је само једна партија која је на територији остатка Србије позната као „Српска Напредна Странка” док је на КиМ закамуфлирана иза имена „Српска листа”.

Дуги низ година, ево сада је шеста година тој пошасти, све своје издајничке подухвате Александар Вучић је вешто прикривао истурајући испред себе сабрани људски шљам из „Српске листе”, да у својству гласноговорника, као своје потезе представља оно што је долазило из кухиње Александра Вучића и страних западних амбасада чије су државе окупирале и отеле Србији Косово.

Готово да више и није могуће хронолошким редом поређати све издаје, саблазни и кривична дела које је Вучићева „Српска листа” наметала србском народу. Набројаћу неке :

Излазак на шиптарске изборе под претњом запосленима да ће остати без плата, а тиме и без хлеба за своју децу.

Позивање на обавезно присуствовање митинзима на којима је “велики вођа“ тражио да му запослени аплаудирају на изреченом и учињеном како би се створио медијски привид да народ КиМ подржава своје нестајање и издају која се над њим спроводи, наравно све то под претњом губитка посла и плата, а тиме и хлеба насушног.

Паљење имовине и аутомобила.

Пребијање и угрожавање живота непослушнима… итд.

Ово су само неке од страхота које је чинила Вучићева листа издајника и квислинга која од свог настанка има управо ту улогу, да обесхрабри, уплаши и заведе неодлучне и збуњене.

Да ли је уопште потребно истицати да су се Вучићеви послушници из „Српске листе” редовно састајали са кољачима и убицама Срба у тзв. Скупштини Косове и, када је год то било потребно, својим изласцима из „Владе Косове”, једнима ограничавали а другима међу шиптарима продужавали политички живот, и све то не због контроле и бриге о безбедносном стању у срединама где Срби живе, како је то усхићено волео да пред медијима представља њихов политички вођа из Београда, већ само, и искључиво, због нечасних и прљавих радњи којима је позадина лични интерес и новац који уортачено на народној несрећи зарађују и деле на равне части тренутни политички моћници Београда и Приштине са једним делом међународних снага распоређених по разним организацијама којима је посао требао да буде нешто сасвим друго.

Неизоставно, да случајно не бих заборавио да поновим, паралелно са овом политичком издајом на Косову и Метохији се одвија и издаја од стране узурпиране епархије Рашко-Призренске која поступа у договору са политичарима из власти Србије и строго је оркестрирана из истих центара политичке моћи као и актуелна политичка власт.

Свакако, све ово вам је већ познато из мојих ранијих описивања стања на Косову и Метохији али је све поновљено због повезаности са оним што је након поменутог уследило.

Сада када је жаба скувана и када је народна проницљивост и жеља за борбом отупела, када је народ подлегао притиску од стране свих поменутих чиниоца издаје и уклопио се у наметнуто му стање уласком у институције система „Косове”, велики маг лажи и преварант на месту председника Србије хировито је наставио своју беспоштедну игру интрига према србском народу. Последњи хит међу свим његовим преварама којима слуђује народ је новолансирана прича о размени територија, разграничењу и размени становништва.

По страни то да је иоле буднијем посматрачу јасно да нам се нуди да мењамо наше територије за наше територије и да наш народ селимо са наших територија како бисмо их препустили другима, по страни и то што смо после толиких ратова, жртава за слободу и проливене крви чули од њега да ми још не знамо где су наше границе, али је страшно то са којом количином презира према србском народу, кога представља са позиције председника Србије, он наступа!

И заиста, истина је то да је сваки владар по мери народа или је чак и бољи од онога каквог народ заслужује, али на овај начин и након свега што смо имали прилике да чујемо од непомјаника на месту председника Србије све ово треба да нас озбиљно забрине. И ако као организација не баштинимо институцију председника републике, сасвим је јасно да је и после његовог одласка са политичке сцене трајно пољуљана институција државног вође. Она је обесмишљена и попљувана до те мере да нам са овако зомбираним и уморним народом, какав је наш, прети опасност да престанемо да државотворно и институционално постојимо.

Управо је то циљ онога што неуморни велеиздајник на месту председника Србије чини.

Темпо обесмишљавања свега што је повезано са КиМ, а тиме и са државношћу Србије, је ушао у завршну фазу где нам се саопштава следеће:

  • Саопштено нам је да се председник Србије бори за север КиМ на тај начин јасно стављајући до знања даје све јужно од реке Ибар већ изгубљено за Србију.
  • Саопштено нам је да ћемо морати да дамо Прешево, Медвеђу и Бујановац како би смо добили север КиМ.
  • Одмах потом саопштено нам је да смо и север КиМ изгубили јер је народ желео тако.
  • Истовремено Приштински званичници прете ратом ако се угрози и један милиметар „суверене територије Косове” уз великодушно прихватање идеје председника Србије о разграничењу два народа у коме би југ централне Србије био припојен „сувереном Косову”.
  • Као одговор властима у Приштини председник Србије саопштава да је замолио генералног секретара НАТО, након што га је у Београду као и остале непријатеље Срба дочекао хлебом и сољу, да не дозволи војне активности шиптарске стране јер зна да Влада у Приштини са Американцима формира војску тзв. Косове.
  • Након састанка са секретаром НАТО-а свима у Србији је послато саопштење од стране председника да војска Србије неће моћи да интервенише на КиМ како би заштитила србски народ јер би у том случају НАТО отпочео рат са Србијом …итд .

Тешко је и замислити да је могућ гори сценарио од овога који нам свакодневно одашиље са места председника Србије највећи издајник кога је наша земља икада имала. Сваку његову активност по питању наводног очувања државе и народа прате издаја, дефетизам и утеривање страха сопственом народу, ширење безнађа и осећаја немоћи уз непрестану претњу нестанком са циљем да се без отпора србског народа спроведе у дело давнашња намера наших непријатеља чији је оперативни експонент на терену управо председник Србије.

Забрињавајући податак је да је оваква дугогодишња активност ондашњег премијера, а данашњег председника Србије, увелико почела да даје резултате на терену, како на Косову и Метохији тако и у остатку Србије.

По завршетку основних и средњих школа родитељи своју децу уписују у средње школе и на факултете у централној Србији. Разлог томе су неизвесна будућност њихове деце на КиМ али и угроженост и небезбедност услед учесталих упада шиптара у србске средине. Са друге стране, зато што се криминал кога спроводе Вучићеви представници из „Српске листе” дубоко укоренио школским и образовним системом, па је осим што је почео да поставља и бира професоре који ће предавати, почео и да полаже испите уместо студената који им се приклоне, на тај начин je учињено да се стечене дипломе обесмисле.

Чињеница је да су предавачи и професори од интегритета међу првима напустили факултете, а онда је са њима неминовно кренуло све да се осипа, јер тамо где нема моралних интелектуалаца царује криминал и деструкција.

Потпуно иста ситуација је и у здравству где одлазеће стручне лекаре замењују новопечени страначки лекари па мислим да вам о дугорочним али и непосредним последицама по здравље нашег народа на КиМ не морам нешто посебно објашњавати.

Напоменућу још да је вољом конвертита Срба који су обукли шиптарску полицијску униформу извршен препад на све оне Србе који нису хтели да страна возила региструју таблицама „независне Косове” па су их нерегистроване возили само на северу КиМ, што је имало за последицу огроман број одузетих возила и написаних кривичних пријава по законима „Косове” које ће такође процесуирати интегрисано судство под управом Срба конвертита који ревнују својој новој држави и служе јој.

Царинска служба на прелазима, које само ми и даље верни Србији називамо административним, појачано контролише улазак и излак са територије „Косове”, стављајући свима до знања да ствари више нису исте као пре доласка Александра Вучића на место главног преговарача о статсу Косова и Метохије.

Зато што је, без сумње, сада јасно да власти Приштине и Београда делују у договору, догодило се да је само неколико дана пошто је Вучић посетио акумулационо језеро Газиводе, а потом у Косовској Митровици одржао запаљив патриотски говор, за њим дошао на Газиводско језеро и његов колега и пријатељ Хачим Тачи да шиптарском народу такође одржи пар патриотских лекција и покаже како је све већ договорено па је тако и север КиМ саставни део „независне Косове”.

Да не би било заблуда, желим да вам објасним да је услед делимичне промене расположења у светској јавности према овој двојици мафијаша оденутих политичким рухом, председника Србије и председника тзв. Косове, овај даогађај на језеру Газиводе, као и сви слични догађаји пре њега али и сви они који ће уследити у времену пред нама, искључиво изрежиран у кругу ове двојице манипулатора како би код својих гласача изазвали стање патриотске будности и жељу за акцијом, а себи продужили политички живот и тако избегли одговорност за сва криминална дела која су за време својих мандата чинили. Управо зато је Хашим Тачи дошао на језеро Газиводе баш у тренутку када је председник Србије био у посети председнику Русије да га убеђује како је компромис око разграничења потребан, јер ето Хашим може да нападне свакога часа. Управо зато се Вучић по повратку из Русије обратио КФОР-у да више сарађује са Тачијем како би могао да има увид у његове будуће намере, а све то како би један другом продужили опстанак и трајање у политици и како би прикрили свој криминал од јавности.

Када је год потребно прикрити учињено безакоње двојица ортака подигну политичке тензије и заиграју на карту патриотизма у народу о коме суштински ни у најави не мисле.

Могло би се овако унедоглед набрајати до најситнијих детаља какво посрнуће се догодило међ’ србским народом на КиМ само зато јер актуелна власт жели да то тако и буде.

Политичари су постали довољни сами себи, а претпоставке које би требало да учине бољитак народу само чине сметњу и треба их се ослободити.

Тако умршени у издају и отимачину размишљају да када не би било Косова, могло би се у миру и полако трошити оно што је издајом Косова зарађено.

На жалост ова жеља, осим као жеља вршиоца власти на КиМ али и у централној Србији, све више постаје и жеља Срба конвертита који у последње време отимају шта се отети може јер убрзо следи фајронт као у кафани.

Неизмерно ми је жао што нисам нешто лепше могао написати у овом извештају о стању нашег народа на Косову и Метохији али како је један наш велики песник записао …

„Ко на брдо ак’ и мало стоји
Више види но онај под брдом
Ја повише нешто од вас видим
То је дала срећа ал’ несрећа!”

Нама остаје, осим што смо дужни да сведочимо о времену у коме живимо, да својим деловањем не дозволимо да непријатељ постигне свој циљ, баш како је велики песник и за такву прилику написао…

Младо жито, навијај класове,
Пређе рока дошла ти је жњетва !
___________________________

Треба служит чести и имену!
Нека буде борба непрестана,
Нека буде што бити не може …

Оно што ми можемо да учинимо, то је да од надлежних представника власти у Србији, и ако знамо да су издајници, поново јавно затражимо да се прогласи окупација наше јужне покрајине КиМ. На тај начин доследно стојимо иза прогласа о окупацији које је наш Владика Артемије благословио још 2011. године када смо га прочитали баш на овом месту у Љуљацима. Наш однос према КиМ ће бити као у време сваке окупације, у трпљењу и непрестаној борби за ослобођење у мери које наше снаге дозвољавају. На сваком месту причати, указивати на све што се на окупираном простору дешава, волети своју духовну колевку, и преносити ту љубав на млађе. У вери да ће нам и Бог помоћи да ово зло време преживимо, све вас братски поздрављам новим србским поздравом …

ДОГОДИНЕ У ПРИЗРЕНУ!

Саша Касаловић
потпредседник СНВ Срби на окуп

***

 

 

 

 

 

 

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

***

ЗАКЉУЧЦИ

Пете редовне Скупштине  Свесрпске народне организације Срби на окуп!

Љуљаци, 2018.

Духовни пастиру наше Свесрпске народне организације Срби на окуп! преосвећени владико Артемије, ваша преосвештенства, преподобни оци, уважени чланови Свесрпског националног већа, уважени скупштинари наше организације, браћо и сестре.

Наша вера православна учи нас саборности, заједништву утемељеној на истини вере православне и на истини у опште, отуда произилази ово скупштинско сабрање, јер су оба догађаја предвиђена Програмом и Статутом наше организације. Оваква сабрања немају само формални карактер испуњавања статутарне обавезе, већ имају суштински значај за постојање и развијање наше организације и остваривање њених циљева. Зато смо у извештају о раду наше организације чули да је највише било сабора, саборовања, литија, крсних ходова  и  уопште, свих оних догађаја у којима се пројављује и остварује тај саборни циљ наше организације. Оно што је јединствено за организацију Срби на окуп! јесте то поистовећивање наше организације са њеним циљем, јер направити и довршити организацију Срби на окуп!, значи и постићи циљ наше организације – окупити и сабрати Србе.

Наша организација није велика, иако несразмерно слабија у односу на време и изазове у којима смо, ипак истрајава, постоји и делује. Само постојање једне политички неукаљане, неискомпромитоване, страначки независне и патриотски орјентисане организације, попут наше, јесте велики подвиг. Све оно што је урађено у протеклом периоду, што смо чули у извештају, урађено је пре свега на частан, чист, поштен и нашем програму веран начин, од скромних прилога, рада и жртве наших чланова. Нема великог циља без велике жртве, а наша организација је себи поставила велики циљ, зато је потребна спремност на жртву, а та жртва се огледа у одрицању од дела приватног живота, времена, своје каријере, па се тим делићем који од себе одвајамо гради и одржава наша организација Срби на окуп!. И зато се овом приликом захваљујемо свима онима који су у том раду и процесу учествовали и учествују.

Браћо и сестре, сабрали смо се овде на петој редовној скупштини СНО “Срби на окуп!“ да једнодушно утврдимо ставове према догађајима, дешавањима и ситуацији у којој се као народ налазимо, а која није једноставна и нимало лака. У том циљу саопштавамо следеће:

З А К Љ У Ч К Е

1. Скупштина СНО „Срби на окуп!“ једногласно констатује да је наша земља тотално поробљена и колонизована од стране САД и њених европских сателита. Зато се снажно противимо даљем путу ка Европској унији који нашој земљи доноси све већу и општу, свенародну пропаст. И овог пута оштро се супротстављамо предаји Косова и Метохије непријатељу, од стране издајничког режима у Београду. Овај процес предавања се одвија постепено кроз потписивање прво тзв. Бриселског споразума, а дефинитивни завршетак овог процеса планира се потписивањем обавезујућег тзв. Свеобухватног споразума између Београда и Приштине. Привржени идеалу слободе, надахнути косовским Заветом, водећи рачуна о будућности нашег потомства и будућности Србије, поштујући Повељу УН, бројне важеће резолуције, декларације и међународне конвенције, Скупштина СНО „Срби на окуп!“ захтева следеће:

– Да Република Србије, безусловно прекине даље преговоре који се одвијају са сепаратистичким властима тзв. Републике Косово који се воде под покровитељством Европске уније, као и да се пониште сви досадашњи договори који су постигнути у првом „Бриселском споразуму“, као и све одлуке, споразуми и договори, пре и након 2013. године, којима је угрожен територијални интегритет Републике Србије на простору Косова и Метохије.

– Захтевамо од надлежних органа Републике Србије да хитно прогласе окупацију Косова и Метохије као дела своје територије, а по међународноправном институту регулисаном у оквиру “Хашке конвенције“, а након тога  обавесте међународну заједницу, пре свих Савет безбедности и Секретаријат УН о овој одлуци, како би се прецизно дефинисало стварно стање на терену и обезбедила одговарајућа заштита српског и осталог становништва на простору Косова и Метохије.

– Захтевамо од свих надлежних органа Републике Србије да хитно предузму све мере да се процес преговора са косовским албанцима настави искључиво на основу Резолуције 1244 и Устава Републике Србије, којим је регулисано и гарантовано право албанској мањини на „суштинску аутономију“ или „самоуправу“ у оквиру уставно правног поретка Републике Србије, а којим се држави Србији гарантује суверенитет над покрајином Косово и Метохија као делом  њене територије.

– Да се прекину било какве активности у вези расписивањa референдума или било ког другог облика јавног изјашњавања, којим би се грађани директно или индиректно изјашњавали о промени Устава Републике Србије,  чиме би се довело у питање да је покрајина Косово и Метохија у уставно правном саставу Републике Србије.

У складу са првим закључком пете редовне скупштине СНО Срби на окуп ће урадити следеће:

а) Писмено тражити од Председника РС, Премијера Владе РС и председника Скупштине РС ПРОГЛАШЕЊЕ ОКУПАЦИЈЕ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ КАО ДЕЛА ТЕРИТОРИЈЕ РС и у складу са тим функционисати до поновног ослобађања наше јужне покрајине.

б) Након одговора органа власти РС (какав год био и ако га добијемо) ОБАВЕСТИТИ ЈАВНОСТ и организовати КОНФЕРЕНЦИЈУ ЗА НОВИНАРЕ на којој ћемо покренути ПОЗИВ НА ПРОГЛАШЕЊЕ ОКУПАЦИЈЕ и ПОЗВАТИ СВЕ ПАТРИОТСКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ДА СЕ ЗАЛОЖЕ ЗА ИСТО.

в) Такође, покренути питање ПОВРАТКА РАСЕЉЕНИХ СРБА СА КиМ, као и ПОВРАТАК ВОЈСКЕ И ПОЛИЦИЈЕ СРБИЈЕ (на основу Резолуције 1244) ЗБОГ ОДЛУКЕ тзв. Скупштине Косова о ОСНИВАЊУ „ВОЈСКЕ КОСОВА“.

г) Ако се одазову још неке патриотске и национално свесне организације организовати заједничку конференцију за новинаре са заједничким саопштењем.

д) Све ове активности медијски пропратити.

2. Са горчином и спремношћу на супротстављање констатујемо да се издајнички режим у Београду повампирио и обновио тоталитаризам који тренутно влада Србијом. Ускраћена слобода говора, медијски мрак, економска пропаст, незапосленост, страначки непотизам, корумпираност и апсурдна политичка сцена, јесу обележје тренутног режима који Србију води у тоталну пропаст.

3. Овом приликом осуђујемо даље систематско економско исцрпљивање наше земље, уз помоћ издајничких и плаћеничких економских убица. Болесни економски колонијални систем, државни буџет наше земље троши на субвенције и пореске олакшице страним паразитским компанијама, које експлоатишу нашу јефтину радну снагу на један фараонски и робовласнички начин. Уместо да се тај новац уложи у домаћа предузећа која пропадају, у којима људи остају без посла они се систематски гурају у руке тих савремених робовласника. Уз то, осуђујемо даљу распродају пољопривредног земљишта као и осталих рудних и природних богатстава и државних предузећа.

4. Осуђујемо све веће активности Запада на дестабилизацији Републике Српске чиме се планира њено уништење и уништење српског народа. Исто тако снажно осуђујемо поданичко руководство Републике Црне Горе које је на бестидан и недемократски начин без сагласности и воље свог народа донело одлуку о приступању Црне Горе злочиначкој НАТО алијанси.

5. Осуђујемо и противимо се даљем хемијском, биолошком (право на избор родитеља о вакцинацији своје деце – необавезна вакцинација) и духовном тровању и истребљењу нашег народа, даљем духовном урушавању наше Светосавске цркве под духовно окупираном и екуменизмом опијеном Београдском патријаршијом и све то од стране банкарско-елитистичке Западне империје и лица са њиховог платног списка. Овакав однос и деловање као крајњи циљ има не само уништавање нашег народа и државе у физичком, политичком, биолошком и економском смислу, већ и у духовном и националном смислу.

6. Осуђујемо наметање морално декадентних и антихришћанских, нечовечних и противприродних закона о истополним браковима које намеће Запад, као један од услова за улазак у Европску унију. Такође, осуђујемо и подмукло наметање тих изопачених, содомских, нецивилизацијских антивредности и идеја о истополним браковима, деци од најмањег до школског узраста.

Из свега наведеног, а имајући у виду спољашње и унутрашње факторе који делују на нашу државу и народ који је морално деградиран, духовно сломљен, психолошки убијен, јасно се види да овакво деловање води до уништења како српског народа тако и српске државе. Зато се намеће питање шта треба радити како би се побољшало стање у којем се налазимо и шта ми као појединци можемо учинити.

Свакако, да бисмо се изборили са недаћама и стањем у којем се налазимо, пре свега неопходно је себе духовно обновити и морално учвршћивати, како бисмо и друге сународнике, сабраћу подизали, крепили и примером својим показивали им прави пут, пут духовне обнове који нам је неопходан за сваку другу обнову и борбу. Истрајавати и остваривати оно светосавско гесло: да урадимо ми све што до нас стоји, а остало ће Бог дати.

Постојање наше организације са својом структуром и ово данашње сабрање јесте управо међусобно саветовање, промишљање шта је то што до нас стоји, а шта препустити Богу. Такође, морамо бити спремни на ревносније испуњавање и остваривање Програма и циљева наше организације, на продужавање њеног трајања и деловања, али и унапређивање и развијање.

И сасвим на  крају, све оно што радимо треба изнети у јавност колико је могуће, како би се што већи број наших грађана упознао са реалним стањем и на тај начин утицао на промене које су нам итекако потребне. Из ових разлога СНО „Срби на окуп!“ о свим ставовима по кључним националним и државним питањима неће ћутати, већ ће се постарати да јасно и гласно о тим ставовима обавести онолико наших грађана, колико је спремно да их чује – упркос свим медијским блокадама и притисцима којима смо ми као чланови те организације изложени.

Зато поручујемо свим родољубивим Србима, учинимо оно што је до нас остало ће Господ дати!

Догодине у Призрену!

Председник СНВ „Срби на окуп”
Драган Велић

Љуљаци
20.10.2018. год.

1 reply »

  1. ПОМОЗ БОГ БРАЋО И СЕСТРЕ СРБИ И СРБКИЊЕ ПОЗДРАВЉАМ НАШЕГ ЧЕСТИТОГ ВЛАДИКУ АРТЕМИЈА ТЕ ВЛАДИКЕ НАУМА МАКСИМА НАУМА КАЛУДЂЕРЕ И МОНАХИЊЕ ЕРП И КОСОВСКЕ МЕТОХИЈСКЕ У ПРОГОНОНСТВУ БРАТА ПРЕДСЕДНИКА СНО СРБИ НА ОКУП ДРАГАНА ВЕЛИЋА ТЕ МОГ БРАТА УЗ БЈЕЛОПАВЛИЋА САШУ КАСАЛОВИЋА СА СВЕТОГ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ СРБСКА ЛУЧА СЛОБОДЕ ЈЕ УПАЉЕЊА АМИН ДОГОДИНЕ У СКАДРУ ПРИЗРЕНУ КНИНУ 😀 СССС

    Свиђа ми се