АКТУЕЛНО

Јово Вукелић: Много сте претерали у обманама и пљачкама


ОДГОВОР ПРЕДСЕДНИКУ СРБИЈЕ НА ПИСМO ЗАХВАЛНОСТИ *

  • Ретко се и у дужем животу среће лицемерје и ругање какво је према грађанима испољио председник Србије овaквим безобразним, печобразним писмом пензионерима
  • Пензионерима је отето укупно 800 милиона евра за четири године без камата
  • Изјава Вучића Карла Фридриха Минхаузена: „Пензије ће у будућности бити увек веће од раста трошкова живота“
  • Председник се руга нама, грађанима од прве до последње реченице у овом писму!

Добио сам пре два-три дана поштом писмо председника Србије А. Вучића.

Баш сам се изненадио одакле му моја адреса, моји лични подаци. Ко ли му је дао и с којим правом? То је свакако питање за истрагу надлежних органа и институција у Србији. Надам се да ће надлежни спровести  ову истрагу.

Писмо је с предње стране окићено, декорисано српском заставом.

А на другој страници писма – уз текст на полеђини слика председника у боји заузима скоро половину стране.

Одлучио сам да снимим и читаоцима обелоданим оригинални изглед овог писма (прве и друге стране) који сам добио од председника Србије (иако се на њој налази моја адреса становања).

Зашто би председник имао привилегију да зна моју адресу, а да је не знају остали грађани Србије? Зашто бар у томе не би били равноправни са председником?  Како ја немам његову адресу пишем му ово писмо јавно.

Факсимил писма А. Вучића којег сам добио поштом

Без икаквог јасног повода и разлога председник се одлучио да ми пише и у првој реченици каже: „да ми се захваљује на стрпљењу, одговорности, поштовању и љубави коју сам током деценија  рада исказао према својој држави, према Србији“.

Док сам читао ове прве редове помислио сам да ме председник одликује неким Орденом за радне и друге заслуге па ме зато оволико хвали и оволико ми се захваљује.

Сопствену дрску крађу представља као добровољно давање

У следећем , другом пасусу схватам да председник истиче колапс  и банкротство пред којим се Србија налазила и који је приликом доласка на власт (2012. године)  он затекао и “да је потом 2014. рачунајући на мене, моју љубав и посвећеност морао да спроводи тешке и болне промене“. 

Он даље истиче „да зна и колика је била моја лична жртва, и сваког од чланова моје породице!“

Овим нетачним  тврдњама председника сам већ запањен,  јер он представља ствари супротно оном што се стварно догодило: да сам добровољно пристао да ми он својом одлуком завлачи руку у мој џеп и пљачка ме!  Наравно, нисам пристао да ми се пензија умањи, јер на то председник ни држава нису имали и немају никакво право. И друго, јасно је сваком да он не може знати колика је моја лична жртва, а поготово је скандалозна његова тврдња „да зна личне жртве сваког од чланова моје породице“.  

Затим, следствено свом слепилу и глувоћи, али и дрскости и безобразлуку председник наводи „ви сте за разлику од многих политичких чинилаца, показали мудрост, памет и одлучност да помогнете својој Србији“.

Наравно да ово није тачно, јер сам само ове године написао неколико текстова, који су објављени у више електронских медија (сајтова и портала), у којима сам енергично протествовао због  бесправне и срамне пљачке  српских пензионера и мене лично.  У првом тексту „ Пљачка пензионера Србије! Докле? Вратити отето! тражио сам да се врате отети новциТада сам констатовао да пензионере који су жртве – председник Србије скандалозно проглашава херојима, јунацима као да су они добровољно пристали на уведене намете, тачније харач државе. (1) 

Др Зоран Ивошевић , бивши члан Уставног суда, а сада председник Правног савета Удружења Синдиката пензионера Србије иначе оцењује “да је захваљивање пензионерима председника Србије на жртви коју су поднели – ругање грађанима”!

У другом тексту, Милосрдни анђео ММФ милосрднији од Вучића и Владе утврдили смо да је чак и бездушни ММФ морао да тражи да се пензије српским пензионерима повећају.  Схватили су и из ММФ да је у питању незаконито одузимање стечених права и да се та пракса одмах мора зауставити. (2)

 

И у трећем тексту из маја ове године под насловом „Пљачка пензионера се наставља“ констатовали смо да је „одлуку о смањењу пензија Влада је донела 2014. године са роком трајања до 2017.  године. Најновија одлука о поништењу те већ истекле одлуке  крајем 2017. значи да ће влада Србије отимати пензионерима стечено још скоро 6 месеци, скоро до краја 2018 . године. Значи, једну годину више од оног што је Законом о умањењу пензија 2014. било дозвољено“! (3)

У другом делу писма председник констатује, бар он тако верује  “да без наше тихе, а тако моћне подршке, сигуран сам да ни Влада Србије, ни ја, не бисмо се усудили, нити бисмо могли све то да спроведемо“ (мисли на привредни опоравак – примедба аутора) “.

Председник отео пензионерима 800 милиона евра

И ово подметање (и подилажење) председника је провидно и нетачно, јер за отимање 800 милиона евра од пензионера, које ће морати да врати пензионерима никада није имао „тиху подршку“ пензионера, већ сталне протесте и тужбе свим српским надлежним институцијама, Управном и Уставном суду.

Доказ тога је факат да је крајем 2016. и у првом делу 2017. године, више од 100.000 пензионера поднело  Захтеве ПИО Фонду за исплату неисплаћених делова пензија, предало тужбе Управном суду, започели су  парнични тужбени поступци, и тај број је значајно премашио сто хиљада људи.

Успут, ако је тако, зашто плате у јавној управи још нису враћене на ново од пре четири године када су смањене за десет одсто. Шта се чека?!

На крају председник даје и нова обећања: „Ваша пензија биће све већа, гарантована и подупрта све снажнијом српском економијом“.

И још “храбро” додаје: „Пензије ће у будућности бити увек веће од раста трошкова живота“.

Боље упућени знају да прво, од повећања пензија у 2019. години нема ништа (у предлогу буџета нису остављена никакава средства за то).

Председнику Србије ни Минхаузен није раван

Друго, најновијом изменом закона о ПИО фонду управо је укинута одлука о усклађивању пензија два пута у току године што је постојало деценијама и све је сада, уместо регулисања Законом, препуштено самовољи владе.  А пензије никако да стигну трошкове живота, то сви знамо годинама уназад  и лако је израчунати.  А камоли да буду веће и расту више од трошкова живота. То је прича за врло мале бебе, чувени Минхаузен му није раван …

У сваком случају овај неуобичајени, ултра безобразни  поступак председника Србије да пише пензионерима (највероватније незабележен бар у скоријој прошлости) , и ничим изазван, чак ни предстојећом најавом неких избора,  наводи нас на мисао да потпуно супротно доживљавамо и видимо стварност и време у коме живимо ми, грађани, од председника Србије.

Председник нас чак  и у последњој реченици убеђује да нам „ова земља и он дугује захвалност за све што смо несебично, пожртвовано и без икакве резерве учинили“.

Баш нам се председник руга од прве до последње реченице у писму!

Председниче, ипак сте много претерали у обманама и пљачкама грађана Србије, посебно пензионера.

—–

* А. Вучић  је у септембру најавио да ће послати писма захвалности свим пензионерима у Србији, и то, како је рекао, не о државном трошку, већ као председник странке коју води. Али, кад се чита писмо види се јасно да га је писао председник Србије, а не председник СНС.

  1. http://srbinaokup.info/?p=91878
  2. http://srbinaokup.info/?p=92585
  3. http://srbinaokup.info/?p=92935

Jово Вукелић

ИЗВОР: Између сна и јаве

——–

17.11.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић