АКТУЕЛНО

ПРОТЕСТ У БЕОГРАДУ: „НЕМА ПОДЕЛЕ, НЕМА ПРЕДАЈЕ!“ (видео – УЖИВО)


Народна иницијатива „Нема предаје Косова и Метохије”, у јавности позната по организовању низа патриотских протеста, скупова и шетњи у Београду и свом залагању да се не дозволи српским властима да признају независност Косова и да шиптарским окупаторима из Приштине столица у УН, организовала је нови патриотски скуп испред Скупштине Србије.

„НЕМА ПОДЕЛЕ, НЕМА ПРЕДАЈЕ!“

„Поново су издајницима пуна уста Косова и Метохије. После неуспеле политике „разграничења“ филују нам нове подвале како би у име свих нас издали српску свету земљу, Косово и Метохију. Наш је сваки метар отаџбине, од Проклетија до Хоргоша, сваки поток, од Старе Планине до Бистрице, свако дете, које се лечи преко СМС поруке; и свака кућа намењена за мигранте“ – рекли су у позиву ОРГАНИЗАТОРИ.

***

МИ СМО ТУ – И БИЋЕ НАС ЈОШ ВИШЕ! – поручио је Дамњан Кнежевић, представник организатора протеста.

КОСОВО И МЕТОХИЈА НИЈЕ НА ПРОДАЈУ! – рекао је борац са Кошара Томислав Рачић.

Томислав Рачић Пламен,
Проф. др Милош Ковић, 
Др Јована Стојковић, 
Кристијан Каш и 
Иницијатива „НЕМА ПРЕДАЈЕ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ 

НЕМА ПОДЕЛЕ, НЕМА ПРЕДАЈЕ! УСТАНИ СРБИЈО, СВИ ЗАЈЕДНО!

nema-predaje

Ток протеста

17:30

На крају су се присутнима обратили Кристијан Каш (норвешки патриота), Марко Аксеновић Арса (нема предаје КиМ) и Дејан Петар Златановић (Србин инфо). Дејан Петар Златановић је у свом говору истакао да за српски народ на жалост опет долазе тешка „косовска“ времена, када ће се открити ко је међу Србима нови Обилић, а ко нови Бранковић.

17:04

Окупљенима испред Скупштине Србије обратила се др Јована Стојковић испред удружења које се бори за породичне вредности у Србији.

Она је затражила од српске државе да прогласи окупацију српске јужне покрајине КиМ и да наша држава најзад стане у заштиту родитеља, њихове деце, те да учини све да нас буде више, а не мање у Србији.

„Ево прође  скоро пола године од нашег последњег окупљања на овом месту, а ништа се променило није. Ниједан захтев није усвојен, ниједан испуњен, ниједан размотрен, нико нас у штампи и на телевизији није поменуо, похвалио или опсовао. Тамо се и даље води тешко мудровање да ли да дамо наше за наше, или наше за ништа. Како да се најбезболније по власт преда 120 000 наше браће и сестара, нашег рода и крви, онима који су их некада силовали, убијали и вадили им органе , а сада их само каменују, пљачкају и понекад им запале кућу? Како да се од сваког понижења новинарским хокус-покусом направи „мудар државнички потез“? Како да се шаренoм лажoм попут некакве Заједнице српских општина или разграничења замаскира признање монструм државе Косово? Како да се из срца свих Срба у Србији ишчупа српска заветна земља која је крвљу омеђена и разграничена? Како да се забораве обећања актуелне власти која су давали не би ли узјахали на власт? Поништиће потписане уговоре са Косовом? Тако им Бога неће се смирити док не врате Косово?

А која песма се данас пева? Немамо деце за ратовање? Немамо војске за одбану земље? Хоћемо мир и стабилност у региону?

А имате децу за присилну вакцинацију, за гледање геј параде, за одузимање од сиромашних родитеља и извоз страним држављанима? Који нам то мир нудите, онај који је цар Лазар одбио – мирно жањемо да би мирно могли да дајемо Турцима? Мирно жањемо да би мирно могли да нам одводите децу ако не поштујемо агенде ЕУ? Мирно жањемо да би могли мирно да постанемо бескућници? Мирно жањемо док нам насељавате земљу војно способним илегалним  мигрантима?

Јел’ то „мир и стабилност“ владајућа клико? Јел то будућност у коју верујемо? Ако нас то „земаљско царство“ чека,  ми бисмо радије оно небеско.

За Србију, као тешког болесника на умору, једини могући и прави лек је горка истина.Тражимо хитно проглашење окупације јужне српске покрајине Косова и Метохије. Чекамо нека срећнија времена када ће одлуке УН и међународно право нешто значити. Никада, али никада наш пријатељ неће бити онај који је бомбама растурио и отровао ову земљу на правди Бога и наочиглед целог света. Не пристајемо на њихова решења и подршке!

Јер:

„Ако Косово није наше, зашто од нас траже да им га дамп? Ако је њихово, зашто нам га отимају? А ако већ могу да га отму, зашто се толико устручавају?“

16:48

Присутнима се обратио и др Милош Ковић један од иницијатора и потписника Апела за одбрану КиМ. Он је истакао да је Србија окупирана држава али да Срби нису робови и да српски народ никад неће пристати да буде у ропству.

У колико бисмо изгубили Косово, Ковић је подвукао, Србија би ускоро изгубила и остале делове своје територије Рашку, Војводину…

Због тога, закључио је српски научник, Косово је и сад и увек ће бити српска земља која нема цену и која не може бити предмет ниједног договора са шиптатрским окупаторима на Косову.

16:33

Пристунима су се обратили Дамњан Кнежевић испред народне иницијативе „Нема предаје Косова и Метохије“ и Томислав Рајачић, ратни ветеран са Кошара. Оба говорника су истакла да Косово и Метохија не може да се решава путем реферндума, нити је приватна ствар ниједног човека, макар био он и председник Србије.

Током њиховог говора окупљени су палили бакље.

16:17
Тренутно сви присутни певају „Тамо далеко“. Пристиже још људи, тренутно има око 500 протестаната.

16:10
Упркос снегу који је почео да пада, на протесту се окупило за сада тристотинак људи. Пошто стално пристижу нови демонстранти, скуп ће почети са закашњењем од десетак минута.

Градски саобраћај од Таковске па до Трга Николе Пашића је заустављен због почетка протеста.

ИЗВОР: СРБИН.инфо

***

***

ПОВЕЗАНО:

*ПАТРИОТЕ ИСПРЕД СКУПШТИНЕ СРБИЈЕ јер су издајницима пуна уста Косова и Метохије

18.11.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

5 replies »

 1. АКО ВЕРУЈЕШ ———— УСТАНИ ЛАЗАРЕ ГОВОРИ ГОСПОД

  25 А Исус јој рече: ја сам васкрсеније и живот; који вјерује мене ако и умре живљеће.

  26 И ниједан који живи и вјерује мене неће умријети вавијек. Вјерујеш ли ово?

  36 Онда Јудејци говораху: гледај како га љубљаше,

  43 И ово рекавши зовну иза гласа: Лазаре! изиђи напоље.

  И ОЖИВЕ

  40 Исус јој рече: не рекох ли ти да АКО ВЕРУЈЕШ видјећеш славу Божију?

  Свиђа ми се

 2. Не изађе ли много више од 400 људи на протесте, оде земља под лед, одоше векови крви и муке, оде српство…
  Како се само сладе блеровци кад виде да се у вишемилионском граду тек незнатан број људи диже!
  Задњи је чад за освршћивање.

  Свиђа ми се

 3. ПОМОЗ БОГ ЈУНАЦИ БОГ ЈЕ СА НАМА СРБИМА МОЈЕ ВАЗДА МОЛИТВЕ И ПОДРШКА ЗА НАШЕ СВЕТО КОСОВО И МЕТОХИЈУ ЈЕДИНО БИ ПРЕДЛОЖИЈО ОГРАНИЗАТОРИМА ДАЈ БРАТЕ И СЕСТРЕ ПОЗОВИ НАШЕ ГУСЛАЧЕ ДА БУДЕ ЈОШ ВИШЕ СРБСКИ ПОЗОВИ БРАТА МИЛОМИРА МИЉАЊИЋА И ЂОКУ КОПРИВИЦУ И ЈОШ ДРУГЕ МОЈУ БРАЋУ И ПРИЈАТЕЉЕ ГУСЛАЧЕ САМО КОЈИЋУ НИЈЕСМО БИЛИ 500 ГОДИНА ПОД турцима ВЕЋ ТАЧНО 395 ОВО О ГУСЛАЧИМА СУ ЉУДИ КОЈИ ПЈЕВАЈУ УЗ СВЕТЕ ГУСЛЕ И ГУДАЛО НИЈЕСУ ГУСЛАРИ ГУСЛАР ЈЕ ОНАЈ КОЈИ ПРАВИ ГУСЛЕ У НАДИ ДА ЋЕ СЕ ПОЈАВИТИ КОЈИ БРАТ ГУСЛАЧ ПОЗДРАВЉАМ НАШУ БРАЋУ И СЕСТРЕ НА СВЕТОМ КОСОВУ И МЕТОХИЈИ СА ПОЗДРАВОМ ЖИВЕЛО УЈЕДИЊЕЊО СРБСТВО У СЛОБОДНОЈ СРБИЈИ И ДА ШТО ВИШЕ СРБА СТАНЕ ПОД БАРЈАК СЛОБОДЕ ЕРП И КОСОВСКЕ МЕТОХИЈСКЕ У ПРОГОНОНСТВУ ОКАНИ СЕ ТЗВ ВЛАДИКЕ ТЕОДОСИЈА ШИБАЛИЋА папског унијата И језуите СРБИНЕ БРАТЕ И СЕСТРО СРБКИЊО НАШЕ ЗСКЛЕТВЕ СУ ГОРСКИ ВИЈЕНАЦ И МЕТОХИЈА И КОДОВО СССС

  Свиђа ми се