АКТУЕЛНО

Др мед. Татјана Славковић: Отворено писмо председнику Србије господину Александру Вучићу


Обраћам Вам се овако, иако ми је ужасно мука, јер Ваша личност привремено представља највишу институцију ове земље.
У сандучету сам затекла коверту са писмом. И слику коверте, а и писмо представљам јавности.

Прво, морам да истакнем да је недопустиво да Председник једне државе користи страначко обележје обраћајући се грађанину. По мом мишљењу овакав поступак је у потпуности супротан Уставу ове земље.

Друго, Ви сте злоупотребили моју приватну адресу да ми се обратите, а ми нити смо било какви пријатељи, нити смо заједно чували овце, а и то је противзаконито јер ја Вама нисам дала своју визит карту па тиме ни сагласност да на тај начин самном комуницирате.

Текст писма не желим да коментаришем јер толиком лицемерју не могу, и не жели да се конфронтирам. Да бих то могла морала бих и сама да поседујем велику количину лицемерја и фриволности. 

Законом о привременом уређивању начина исплата пензија, а који је противуставан, Ви сте директно завукли руку у мој џеп и одузели ми Уставом загарантовано и мојим преданим радом, у својој професији, стеченим правом да уз своју пензију животарим. Чуди ме да исто тако нисте одлучили да ми конфискујете и део стана или аутомобил које сам такође стекла својим, и искључиво својим радом. Овај поступак се нимало није разликовао од партизанских одузимања Брозове владавине који сада Закон о реститиуцији “покушава” да испегла. То што истичете свој рад од зоре до зоре не служи Вам нимало на част, јер Ви радите само у политици. Ви уопште немате појма о томе шта значи радити у професији и живети од свог рада. Шаљући ми ово писмо опет сте за папир , копирање, слање завукли руку у мој џеп. Ово сигурно није платила ни Ваша странка, а ни Ви лично. Господине Председниче да ли Вашу савест опседа сазнање о томе колико је људи умрло не дочекавши те тако, са Ваше стране, обећане велике пензије?

Станите пред огледало, добро се погледајте и застидите се, јер сте се са толико прекршених правних, људских и моралних норми обратли некоме ко је часно и поштено стицао скромне материјалне вредности, достојанство и углед, и кога је ово Ваше обраћање бескрајно револтирало. Извињење ћу прихватити од државе онда када ми се врати сав одузет новац и то са припадајућом каматом, а за шта ћу се борити до Стразбура.

Нека Вам је на част скромност и смерност на које се позивате, али се добро преиспитајте да ли тако нешто уопште познајете, а камо ли поседујете.

Са поштовањем
др мед Татјана Славковић

ИЗВОР: ФБ профил Tanja Tatjana

***

ПОВЕЗАНО:

*Љубиша Бабић: Пензионери постају социјални случајеви

*Удружење синдиката пензионисаних војних лица Србије: ОДГОВОР ОПЉАЧКАНИХ ПЕНЗИОНЕРА АЛЕКСАНДРУ ВУЧИЋУ ПРЕДСЕДНИКУ СНС

*Јово Вукелић: Много сте претерали у обманама и пљачкама

———

20.11.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

6 replies »

 1. Lepo pismo, pojacano sa titulom, ali adresa, po meni, nije pogodjena.Da je na koverti pisalo umesto SNS, kabinet Predsednika R.Srbije to bi bio problem i nepotreban trosak.
  U krajnjem slucaju ljudi sude po sebi, sta bi oni uradili na tom mestu ili funkciji.Ja recimo na to gledam tako sto smatram da je trosak slanja pisma preuzela SNS, sto je lepo.Vecinska Srbija je glasanjem dala mandat SNS da vodi zemlju.Doci ce izbori pa neka dobije mandat neko ko dobije najvise glasova.Tu nema mesta za ljutnju.Ko je bolji neka pobedi.

  Dobre su vam novine iz vise razloga, jedan je sigurno dominantan, a to je lecenje licnih frustracija pljuvanjem po Predsedniku drzave.To je mozda lekovito,ali nije moralno nije u skladu sa normama pripadnosti svojoj zemlji i narodu.Drugi razlog je pristojna zarada koju nude za pljuvanje po svom Predsedniku.To popunjava budzet, ali daje gorak ukus jelu koje je uz pomoc dodatne zarade pripremljeno.

  Moramo se malo sakupiti, zbiti redove i tako pomoci sebi i svojoj deci.
  Jadan je onaj ko pljuje po svojoj drzavi njega niko ne ceni niti postuje, sa njim se obrise d… i kraj.
  Udruzimo ideje, udruzimo se, ali nemojmo velicati tudje, a svoje minimizirati i pljuvati, izadjimo na izbore sa jasnim ciljem borbe za bolju i napredniju Srbiju, za bolje mesto za zivot, za ponos rodu svome.
  Nisam od onih koji su clanovi politickih partija, niti sam od onih kojima je sve lepo te da se slazem sa svim sto se radi i preduzima, ali sam spreman da sa ponosom volim i postujem svoju zemlju i za nju dam svoj zivot.
  Cekajmo izbore, udruzimo se sa idejom za bolje sutra bez defetizma i sluzenja kaubojima koji se igraju sa napacenim srpskim narodom i ja cu biti sa vama sa svim svojim titulama, znanjem i iskustvom.Pozdrav.

  Свиђа ми се

 2. Ako,i treba da vas sve olese,ja vam da sam na nj.mestu ne bi ni to dao jer,kako izgleda,vi penzooneri nemate trunke pameti u glavama vasim.Cast izuzetcima ali,glasajte opet za njega ili ostalu bagru i skoncali ste.Kako ne shvatate da je najbolje ne glasati i ne izlaziti na bilo koje izbore.Budale.

  Свиђа ми се

 3. Netreba biti mnogo pametan pa videti gde su pare otisle sama kstranka i prejednik stranke ko ima imalo soli u glavi sve mu je jasnooferta govori nikakav drzavni buzet vec stranka je uzela nase pare..jer nema pecata drzave ni oredsednika vlade vec

  Свиђа ми се

 4. Уз коришћење најмањег могућег броја речи, дата је потпуно огољена испразност неподношљивог и континуираног испирања мозга овом народу, које се само у редовима СНС назива мудром политиком.

  Свиђа ми се